Hírek

Kiscsapat, sztárcsapat: hazai sikerek!

Egy bajnoki és egy kupa - angol és hispán hazai esélyekre vadászunk...

Forest Green Rovers-Hereford United 1!

Az angol ötödik vonalban hazai sikert várunk a középcsapatok csatájában.
A kegyetlen időjárás miatt rengeteg meccs maradt el a ködös Albionban: ma a The New Lawn-on azért megpróbálják lejátszani a Forest Green-Hereford meccset.
A hazai alakulat igencsak kétarcú az idei kiírásban: otthon ellenállhatatlanok, vendégségben viszont ijedt nyusziként viselkednek. 24 meccsen 33 pontig jutottak a zöldek, ebből hazai környezetben 25-öt húztak be a fiúk! 8-1-2-es soruk félelmetesnek tűnik, ehhez 26-9-es gólarány párosul. Az idén még nem tudtak tétmeccset játszani Kellyék – mindkét ütközet elmaradt. Érdekesség, hogy legutóbb épp aktuális ellenfele otthonában szerepelt a brigád – és hozta idegenbeli formáját, pont nélkül kullogott haza.
A Rovers meg szerette volna erősíteni támadószekcióját, és ennek érdekében jót is húzott. A Forest Green leigazolta a 3. ligában szereplő Port Vale-től a rutinos, 37 esztendős Lee Hughest! A klub honlapján nagy elismeréssel szóltak a vérbeli centertől, aki a folyamatos játéklehetőség miatt igazolt a kiscsapathoz. A szakvezetés már kalkulálhat a támadóval, és minden bizonnyal ott is lesz a kezdőben ma este.
A Hereford 25 mérkőzésen 31 egységig jutott, így két hellyel riválisa mögött, a 17. pozícióban tanyázik. A bikák idegenben gyengélkednek, 2-3-7-es soruk erről árulkodik. Két sikerüket gyengécske alakulatok otthonában aratták.
Az idén még a fehér-feketék sem tudtak tétmeccsen pályára lépni, az előző esztendőt pedig igencsak hektikusan zárták a srácok. A gárdát egy támadó elhagyta a év elején: Odhiambo – aki hét bajnokin egyszer volt eredményes eligazolt az Unitedtől.
A két együttes örökmérlegében a Hereford áll jobban, ám ma szerintünk az otthon félelmetes Rovers nem hibázik. Azt gondoljuk, hogy a középcsapatok csatáját a zöldek nyerik meg. Tippünk tehát: 1-es!

Real Madrid-Osasuna 1-es és +3.5!

Több érvünk is szól amellett, hogy a Real kivégzi ma este a pamplonai alakulatot…
A Real – ha némiképpen döcögött is eleinte a gépezet – simán behúzta az év első bajnokiját. A Celta ugyan sokáig állta a rohamokat, de végül kapitulált. Érdemes kiemelni, hogy a hófehérek kapott gól nélkül húzták le a kilencven percet – ez azért nem volt rájuk jellemző az elmúlt időszakban. Ancelotti mester biztosan alaposan belenyúl majd a kezdőcsapatba, ám a klub hivatalos honlapján leszögezte: erős alakulatot küld pályára a kupameccsen, ugyanis mindenképpen megnyugtató előnyt akar szerezni a visszavágóra. Annyi azért kiderült, hogy a Castilla középpályását, Jose Rodriguezt a nagycsapatba vezényelte, és a keretbe nevezte Sergio Ramost és Ronaldot is. A találkozón X. Alonso, Varane, Coentrao és Khedira nem lesz ott sérülés miatt. Jese ismét szerepet kaphat – a fiatal futballistáról elismerően szólt az olasz szakember. A klubnál épp Di Maria lecserélése közben történtekről szólnak a hírek: az argentin a nadrágja első részét tapogatta látványosan, miközben elhagyta a játékteret…
Ennél nyilván fontosabb, hogy a Real valóban nem veheti félvállról a mai találkozót. Mert a madridiak utálnak Pamplónában meccselni! Az elmúlt években rendre megszenvedtek az Osasunával idegenben, úgyhogy meggyőződésünk, hogy az első kilencven perc alatt szeretnék lerendezni a legfontosabb kérdéseket.
És ebben partner lehet Javi Gracia Osasunája. A piros-kékek 18 pontosak a bajnokságban, a vonal alatti Celta 16-ig jutott. A hétvégén kiesési rangadót játszanak Sevillában a Betisnél – meggyőződésünk, hogy a bajnoki prioritást élvez a klubnál. A következő fordulóban az ugyancsak nagy rivális Granadához utaznak Punalék…
Javi Garcia a klub honlapján nyilatkozott a kupameccsről, persze, fontosnak tartva azt. Ugyanakkor Sisi, Nino, Manu Onwu után Armenteros neve is felkerült a maródiak listájára – maradjunk annyiban, így még nehezebb lesz az északiak dolga a Bernabeuban.
Az elmúlt években a fővárosban nem termett sok babér az Osasunának: általában sokgólos találkozókon maradtak alul a vendégek. Ma sem gondoljuk, hogy más lenne a forgatókönyv, összejön négy gól, no és a madridi siker!

Olvasói sztorik