Hírek

Az első gall bajnoki!

A Király Kupában gólváltást várunk, a francia bajnokin hazait!

Betis-Athletic Bilbao Mindkét fél betalál: IGEN!

A hazaiak tartalékosak lesznek, de a vendégek sem a legjobb csapatukkal lépnek pályára a kupameccs első felvonásán. A hagyományokban bízunk, marad a gólváltás…
A Pepe Melt váltó Garrido egyelőre nem hozta meg a feltámadást Sevilla zöld felében. A Betis továbbra is gyengélkedik, utolsó a La Ligában, az új trénerrel nyeretlen. Az Almeriától elszenvedett hazai vereséget egy valladolidi pont követte – a zöldek lemaradása immár 5 egység a vonal feletti alakulatokkal szemben. A hétvégén sorsdöntő ütközet vár Molináékra a Benito Villamarinban: az Osasuna érkezik Andalúziába, és, ha akkor sem nyernek Nonóék, bizony még tekintélyesebb lesz a lemaradásuk.
A klub hivatalos honlapján beszélt a napi eseményekről a tréner. Mint fogalmazott, értékesnek tartja a Valladolidban szerzett pontot, noha győzni akartak a liláknál. A kupameccsnek örül, és várhatóan olyan futballistáknak szavaz majd bizalmat, akik eddig a bajnokikon kevesebb szerepet kaptak. A keret szűkös, sok a sérült, éppen ezért is szeretne igazolni a Betis, ám egyelőre konkrétumról nem esett szó a honlapon. Egy biztos, meglehetősen felforgatott gárdát vezényel csatába Garrido. Salva Sevilláék egy kört mentek a kupában: a Lleida ellen még szerencse, hogy idegenben nyertek (1-2), mert otthon bizony csak remire futotta.
A Bilbao a vesztes baszk derbi után készül a hosszú útra. Valverde mester alakulata igazi kupaspecialistának számít, és szerintünk a párharc esélyese a piros-fehér-fekete együttes. Ám ma nem biztos, hogy a legjobb felállásban lépnek pályára Muniainék. A társulat idegenben egyébként is sebezhető (3-1-5), a kupa előző fordulójában kikapott Vígóban, ám a San mamesben korrigálták a botlást Adurizék.
A ma meccsen tehát tartalékos alakulatok feszülnek egymásnak. Olyan vad motivációt egyik oldalon sem véltünk felfedezni, mindkét tréner megfutotta a kötelező köröket. Akkor mit is várunk?
E két együttes a legritkább esetben képes unalmas meccseket vívni egymással. Amióta visszajutottak a sevillai egység az élvonalba, azóta valamennyi meccsükön beköszönt mindkét fél. Mi is erre az opcióra megyünk rá. A gólváltás tűnik a legvállalhatóbb verziónak – 1,65-ért egy próbát mindenképpen megér a történet…

St. Etienne-Evian 1!

Elmaradt meccset pótolnak a Stade Geoffroy-Guichard-ban: nem érzünk meglepetést, a hazaiak behúzzák a három pontot.
Az év első bajnokiját rendezik a gall élvonalban – igaz, a találkozót még tavalyra írták ki, ám akkor az időjárás nem volt kegyes a futballistákhoz. A tét mindkét fél számára hatalmas: egy sikerrel a hazaiak az élbolyt, a vendégek a középmezőnyt vehetik célba.
Christophe Galtier alakulata az 5. helyen telelt 30 ponttal, 5-2-2-es hazai sorral. A Toulouse és a Lyon rabolta ki, a PSG viszont pontot hagyott nála. A zöldek jól kezdték a szezont, ám lendület alább hagyott. November végétől öt bajnokijukból négyet behúztak, így kerültek ilyen előkelő pozícióba.
A kisebb sérüléssel bajlódó játékosok közül többen is felépülnek a mai ütközetre. A szakvezetés számolhat Brandaoval, Perrinnel és Corgnettel – azaz 10 góllal! Zouma továbbra is eltiltott, és másik két védő, Clerc és Lamoine sem bevethető.
Az Evian az alsóházban állomásozik, 20 pontja van, ez egyelőre a 16. helyhez elegendő. Vendégségben 2-1-5-ös statisztika szerepel a neve mellett, az Ajaccionál és a Valenciennes-nél nyertek a rózsaszínek, azaz kiesési rangadókon tudtak idegenben eredményesek lenni. Ami érdekesség, hogy a bajnokesélyes Monacótól is pontot tudtak hozni. És, ha mér itt tartunk: Pascal Dupraz együttese az egyetlen a ligában, amely legyőzte a PSG-t!
Kiszámíthatatlan együttesről van szó, amely tavaly megúszta a kiesést. Most a riválisoknak köszönhetően vélhetően megint sikerülhet meghosszabbítani élvonalbeli tagságát – persze ehhez javulni kellene a támadószekciónak. A gárda mindössze 19-szer volt eredményes, vendégségben pedig csak 6-szor: négy túrát is találat nélkül zártak Berigaudék.
Wassék az évet kudarccal kezdték: a kupától a Bastia ellen búcsúztak idegenben. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem az alapcsapatával állt fel az Evian.
A hiányzókról: Benezet és Barnosa, két meghatározó középpályás felépült sérüléséből, így elméletileg bevethetőek lesznek.
Tavaly, ebben a felállásban 1-0-ra nyertek a hazaiak. És ma sem érzünk meglepetést. A St. Etienne győz, előz, a szeszélyes vendégek pedig ezúttal nem a szebbik arcukat mutatják. Nálunk hazai e történet!

Olvasói sztorik