Hírek

Matracosok a denevéreknél

Ma egy kicsit kupázunk: irány Anglia és Spanyolország!

Valencia-Atletico Madrid 1x!

A Király Kupa nyolcaddöntőjében rangadót rendeznek: az az érzésünk, hogy a denevérek nem kerülnek hátrányba az első meccsen, sőt!
Zaklatott őszön vannak túl a fehér-feketék: Jonasék Djokics mester irányításával szépen vették az akadályokat az EL-ben, tovább is léptek a csoportból, ugyanakkor a bajnokságban elmaradtak az eredmények. Decemberben épp a Vicente Calderonban elszenvedett vereség után bocsátották el a szerb szakembert. A Real elleni átmeneti megoldást követően Juan Antonio Pizzit bízták meg a szakmai feladatok irányításával, és az egykori gólkirály gyorsan bele is vetette magát a munkába. Az első hazai meccsén sikerrel mutatokozott be a gárda: a mestallában városi rangadót nyertek Banegáék a Levante ellen. A csapat jól futballozott, és végre nyert!
A kupában eddig egy ellenfélen vannak túl a denevérek: a Gimnastic ellen a két meccsen 1-0-ás összesített eredménnyel léptek túl Costáék – igaz, ez még a régi “érában” történt.
A Valenciában több van – állítjuk ezt annak ellenére, hogy a klub immár hosszú évek óta komoly anyagi válsággal küzd, és ennek megfelelően kénytelen eladni legpiacképesebb futballistáit. Silva, Mata, Soldado – csak néhány név a távozók listájából. A gárdában ennek ellenére érzünk erőt, és Pizzi mesternek bizonyítani is akarnak majd Guardadóék!
A klub hivatalos honlapján Pizzi már ki is jelölte azokat a futballistákat, akikkel kalkulál az Atletico elleni meccsen. Íme a lista: Diego Alves, Vicent Guaita, Joao, Barragan, Victor Ruiz, Ricardo Costa Mathieu, Guardado, Bernat, Oriol Romeu, Javi Fuego, Dani Parejo, Feghouli, Michel, Pabon, Fede, Piatti, Sergio Canales, Paco Alcacer, Hélder Postiga. Azért ez nem rossz névsor!
Ugyancsak a klub honlapján találtuk a hírt, hogy Banega bokasérüléssel bajlódik, kicsi az esély a szerepeltetésére.
Az ellenfél az Atletico Madrid lesz. A matracosok pazarul szerepelnek az idén, tartják a versenyt a Barcával, 16-1-1-es soruk ömagáért beszél. Csak az Espanyol tudta őket legyűrni, a Villarreal pedig pontot mentett Villáékkal szemben. Simeone mester ragyogóan rakta össze a gárdát, és akkor még nem szóltunk Diego Costáról, aki elképesztő formában futballozik az idén!
A brigád gólaránya 47-11, amely arról tanúskodik, hogy nemcsak a támadósor, hanem a védelem is jól teszi a dolgát. Diego Simeone csapatára a hétvégén kemény ütközet vár, a Barcelonát fogadja a Vicente Calderonban. Az argentin tréner a hétvégi siker után kijelentette: nem foglalkoznak egyelőre a katalánokkal, minden idegszálukkal a Valencia elleni kupameccsre koncentrálnak. Meglátjuk… Ami valószínű, hogy a Metalist Kharkhivtól igazolt Jose Sosa várhatóan bemutatkozhat a fővárosiaknál.
Azt gondoljuk, hogy a Valencia nem kap ki ma este a nyolcaddöntő első felvonásán. Remek csapatnak tartjuk az Atleticot, ugyanakkor nem kizárt, hogy fél szemmel már a Barca elleni rangadóra koncentrálnak majd. Nálunk 1x-ben elmegy a történet!

Sunderland-Manchester United 2!

Az egyik kupából már kiszállt a vörös sereg, a másikra értelem szerűen ráhajt a manchesteri együttes. Nem hibázhatnak Hernendezék, előnyt kell szerezniük a visszavágóra!
Érdekes mérkőzésre van kilátás a Stadium of Light-ban: a sereghajtó a középcsapatnak számító bajnokot fogadja a Ligakupa elődöntőjének első mérkőzését. Gus Poyet menedzser nincs könnyű helyzetben, hiszen a csíkosak még három fronton küzdenek, ám a Premier League-ben csak nem tudnak elmozdulni a kieső pozícióból. Altidore-ék 20 mérkőzésükből csak hármat nyertek meg, karácsony másnapján ugyan meglepetésre győzni tudtak a Goodison Parkban, ám az újévben az Aston Villa nyerni tudott nála kiesési rangadón. Örömhírt jelentett viszont Adam Johnsonéknak, hogy a hétvégén továbbjutottak az FA Kupában – igaz, a Carlisle ellen azért égő lett volna otthon kiesni. A keret nem erős, megkockáztatjuk, hogy nem érett a Premier League-re.
A Ligakupát eddig komolyan vették a piros-fehér-feketék: előbb a Southamptont, majd a Chelsea-t ejtették ki a sorozatból. Poyet mester várhatóan ezúttal sem tartalékol majd, bár szombaton a Fulham ellen sorsdöntő bajnoki vár tanítványaira Londonban.
Az idei Manchester United nyomokban sem hasonlít az elmúlt években megismert alakulatra. David Moyes társulata a bajnokságban mindössze a 7., hátránya az éllovassal szemben már 11 egység, a korábban oly félelmetes Old Trafford manapság már kellemes túrahelyszín (4-2-4). És nemcsak a Premier League-ben esik-kel a piros-fehér gárda: néhány napja a Swansea búcsúztatta Welbeckéket az FA Kupa további küzdelmeitől. Sovány vigasz, hogy a BL-még áll a gárda…
Persze, azért az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy rengeteg sérülés nehezítette a szakvezetés dolgát. Rooney, van Persie, Fellaini, Jones, Nani, Young és Raffael rövidebb-hosszabb ideje nem áll Moyes rendelkezésére.
Akkor mégis mi szólhat a vörösök mellett? Egyrészt az, hogy az egyik kedvenc ellenfelével találkozik az United! Egymás elleni mérlegük 1-5-19! Másfelől pedig azt gondoljuk, hogy a manchesteri társulatnak muszáj lesz most már valamit tényleg felmutatni – ha bejutnak a döntőbe, várhatóan a városi riválissal ütközhetnek majd meg. És egy Ligakupa-győzelem, pláne a City ellen, valamivel elviselhetőbbé tenné az idei szezont. Az 1,7-es szorzóért kínált vendégsiker szerintünk mindenképpen megér egy próbát. Mi 2-esre teszünk!

Olvasói sztorik