Hírek

Alsóházi randevúk

A Serie A-ban is folytatódik a pontvadászat. Ma Szicíliába és Genoába látogatunk el...

Catania-Bologna 1!

Játékmestere, no és fél védelme nélkül bajosan szerez pontot az északi együttes Szicíliában.
A 18. fordulóra készülnek a csapatok a rövidke téli szünetet követően a Serie A-ban. A hazaiak borzalmasan teljesítenek eddig, az utolsó helyen állnak, 17 fellépést követően mindössze 10 egység szerénykedik a nevük mellett, a bennmaradó pozíciótól már 5 pont a lemaradásuk. Viszont mellettük szólhat, hogy minden egyes pont a Angelo Massiminohoz köthető: 2-4-2-es hazai mutatójukhoz 0-0-9-es vendégsor párosul. A Chievo és az Udinese kapitulált a szigeten, az Inter és a Milan nyert nála. Gólaránya vérszegény, 5-7, Castróék tehát igencsak impotens támadójátékot produkálnak, viszont a védelmül nem olyan gázos, mint idegenben, ahol már 25-ször kapituláltak!
A kéthetes téli szünet jót tett a piros-kékeknek, ugyanis Luigi De Canio alakulata súlyos vereségbe szaladt bele karácsony előtt: 4-0-ra kaptak ki a farkasoktól, Barrientosék kilátástalan játékot produkáltak. A tavaly középcsapatként záró klubnál ma már csak egy cél lehet: bennmaradni a legmagasabb osztályban! Egyelőre komolyabb erősítésekről nem lehet hallani Cataniában, viszont az legalább pozitív hír, hogy ezúttal nem lesz eltiltottja a gárdának, Almiron a középpályáról (11), Bellusci (6) pedig a védelemből hiányzik majd sérülés miatt.
A Bologna is kemény szezont fut, Pioli mester alatt is remegett is a kispad már számtalanszor, ám a tréner eddig mindig megúszta a menesztést. 15 pontig jutottak a piros-kékek, jelenleg éppen a vonal fölött állomásoznak. Viszont megnyugvásról szó sem lehet, hiszen a 18. Sassuolóval szemben csak egy egység Konéék előnye. Idegenben 1-2-5-ös, viszonylag szerény sort tudnak felmutatni Moscardelliék, csak a Cagliari vendégeként tudtak diadalmaskodni, de annak már több mint két hónapja. Otthon sem megy nagyon a ponttermelés, egy hosszú, nyeretlen szériát karácsony előtt a Genoa legyőzésével zártak le Cristaldóék.
A kiesési rangadón igencsak hiányos lesz majd a vendégcsapat. Garics (16) mellett kihagyja a találkozót a brigád esze, a válogatott Diamanti (15) is – mindketten sárgás eltiltásukat töltik. ha ehhez hozzávesszük, hogy a kezdő kapus Curci, két meghatározó védő (Morleo, Sorensen) pályára lépésére is kevés az esély, és a támadások befejezésével is megbízott Moscardelli is kimaradhat a keretből, akkor bizony nem irigyeljük Pioli mestert…
Az előző kiírásban mindkét alakulat behúzta a hazai meccset. És szerintünk az idén is a pályaválasztó sikerével zárul a kilencven perc. Diamanti hiánya óriási érvágás a Bolognának, a Catania pedig szinte az utolsó esélyként élheti meg a mai ütközetet. Ha nem is könnyen, de a szicíliaiak otthon tartják a pontokat. Tippünk tehát: 1-es!

Genoa-Sassuolo 1!

Két, gyenge formában lévő együttes randevúzik a kikötővárosban: szerintünk a hazaiak jönnek ki a gödörből!
Furcsa szezont fut a piros-kék brigád: Liveránival kezdték a bajnokságot, leverték a városi riválist, ám a türelem gyorsan elfogyott az egykori Lazio futballistával szemben. Az elnök egy korábbi sikeredzőt, Gian Piero Gasperinit kérte fel a szakmai munka irányítására, és a társulat valósággal megtáltosodott. A lendület sokáig kitartott, ám december elején, a Cagliáritól peches körülmények között elvesztett mérkőzéssel (a ráadásban kaptak gólt) megtört az addigi remek széria. Jött az Atalanta elleni hazai iksz, amely megint éppen nem volt egy szerencsés történet: Bertolacci találatával egészen a 94. minutumig vezettek a genoaiak, ám a hajrában megint megzörrent a hálójuk. Karácsony előtt Bolognába látogatott az együttes, és 1-0-ra alulmaradt az életéért küzdő hazaiakkal szemben.
De Maioék jelenleg a 9. helyen állnak 17 mérkőzésen szerzett 20 pontjukkal. Törékeny e pozíció, hiszen a vonal alatt tanyázó Sasusolot mindössze 6 egységgel előzik meg Gilardinóék. A Luigi Ferraris-ban eddig vegyesen teljesítenek a fiúk (3-3-2), viszont szeptember vége óta nem találtak legyőzőre. Előtte két nagycsapat, a Napoli és a Fiorentina tudta kirabolni a piros-kékeket, a Chievo, a Parma és a Verona kapitulált.
Ami a hiányzókat illeti: eltiltott nincs a keretben, sérült viszont van… A védelemből Gamberini (8) biztosan kimarad, ebbe a csapatrészbe Portanova (15) és Antonini (15) viszont visszatérhet. A középpályán Kucka (11), Santana (6) és Bertolacci (7) bevetése ugyancsak kérdéses. Gilardino is kisebb sérüléssel bajlódott, ám a rutinos támadó jó eséllyel elvállalja a játékot.
A Sassuolo újonc a ligában, más célja nem is lehetett a gárdának, minthogy kivívja a bennmmaradást a Serie A-ban. Eusebio Di Francesco legénysége nagy lendülettel, bátor támadófutballal lepte meg a riválisokat, ám olykor csúnyán beleszaladtak a késbe. A legjobb példa erre az Inter elleni hazai – pontosabban modenai – ütközet, amikor a rutinos vendégek egy hetest hintettek Marronééknek.
Jelenleg 14 pontjával kieső helyen áll a gárda, amely a gyenge rajt után azért kissé összekapta magát: 3-5-9-es sort tud jelenleg felmutatni, ebből idegenben 1-4-4-es a vonatkozó mérleg. A Sampot verték, nagy meglepetésre Nápolyban és Romában is remiztek, emellett a Cagliarinál és a Cataniánál jártak eredménnyel. Viszont olybá tűnik, elfogyott a szufla a csapatnál, a szünet előtt három bajnokit úgy veszítettek el, hogy még gólt sem szereztek.
Acerbi (13) és Terranova (3) a védelemből, Alexe (6) és Masucci (7) a támadósorbl hiányzik majd jó eséllyel, no és Schelotto, az Intertől érkezett középpályás sem biztos, hogy tudja vállalni a játékot. Ilyen szűk keretnél azért ez tekintélyes névsor…
A mai mérkőzésnek óriási a tétje: ha nyer a vendéglátó, kicsit fellélegezhet, hiszen így megkapaszkodhat a középmezőnyben. A Sassuolonak élet-halél harc lesz a mai ütközet – egy újabb vereséggel leszakadhatnak a riválisoktól. Az iksz tulajdonképpen egyik félnek sem jó…
A Genoa nagyon peches találkozókat játszott decemberben, és szerintünk most Fortuna a hazaiak mellé áll. Azt gondoljuk, hogy az erősebb kerettel rendelkező piros-kékek legyűrik a lelkes újoncot. Tippünk ennek megfelelően: 1-es!

Olvasói sztorik