Hírek

Élcsapatok – osztálykülönbséggel!

A baszkok rangadóján a hazaiak felé hajlunk, a Derby-Chelsea meccsen pedig gólokra vadászunk...

Derby County-Chelsea +2,5! Mindkét fél betalál: IGEN!

A támadófutball diadalát várjuk a mai ütközettől: a Pride Park Stadium-ban ma nem lesz hiány gólokból!
Steve McClaren alakulata derékul küzd a Championshipben, és jelen állás szerint minden esélye megvan arra, hogy rosszabb esetben is valamelyik play off pozíciót megcsípje a szezon végén. A fekete-fehérek formája parádés volt egészen az év első napjáig: november elejétől pazar szériát futottak, sorra nyerték mérkőzéseiket, és mindössze egy iksz rontotta a mérlegüket. Vendégségben különösen erősek Martinék, 8-2-2-es soruk legerősebb a mezőnyben. Gólarányuk 48-30, 16/8 az over-under mérlegük. A szakvezetés egy alapcsatárra és egy meghatározó középpályára nem számíthat a mai ütközetben.
Mourinho mester erős kerettel vág neki a Derby elleni találkozónak. A portugál szakember kiemelt jelentőséget tulajdonít az FA Kupának, ennek megfelelően csak a sérültekkel nem kalkulál. Lamprad, Ivanovic és van Ginkel neve szerepel a maródiak listáján, Luiz eltiltása letelt, így a brazil bekk visszatérhet. A londoni kékek a Premier League-ben az előkelő 3. helyet foglalják el, hátrányuk a listavezető ágyúsokkal szemben mindössze két egység. Matáék formájára nem lehet panasz, december eleje óta veretlenek, az ünnepi őrületből kimondottan jól keveredtek ki Oscarék. Az év első bajnokiján simán nyertek a szenteknél. Idegenben azért sebezhetőek, ez 4-3-3-as sorából is kiolvasható. A találati mutatójuk 20 összecsapáson 38-19 a bajnokságban – Torresékben azért benne van a gól, igaz, a védelemben is.
A másodosztály egyik élcsapata fogadja tehát az élvonal egyik bajnokesélyesét. A Derby üde színfoltja a Championshipnek, méghozzá épp látványos támadófutballja miatt. Nyilván, a Chelsea azért már tészta, mint a Doncaster, vagy éppen az Ipswich, ugyanakkor érzünk találatot a srácokban. Viszont Mourinho mester erős csapatot vezényel pályára, így Willianék is odapakolják magukat rendesen.
A vendégek az esélyesebbnek, viszont inkább a góloknak szavazunk inkább bizalmat ezen a találkozón. Várunk legalább hármat, és könnyen jöhet a mindkét fél betalál opció is!

Real Sociedad-Athletico Bilbao Mindkét fél betalál: IGEN! 1!

Vérbeli baszk rangadó az Anoetában: a hézagos hazai védelemmel szemben eredményesek lehetnek a bilbaóiak, viszont a kék-csíkosak sem hagyhatják ezt szó nélkül…
Pazar meccsre van kilátás ma este az Anoetában: a San Sebastian-i együttes az 5., a Bilbao pedig a 4. helyről várja a folytatást. A kék-fehérek számára nehezen indult a szezon: az gyorsan kiderült, hogy a BL-re még nem érett Jagoba Arrasate brigádja, ám a La Ligában egyre jobban tolják a fiúk. Október eleje óta mindössze egy bajnokit buktak el Vealáék (a Bernabeuban), az Anoetában pedig valósággal szárnyalna: 5-2-1-es a mérlegük, csak az Atletico Madrid nyert nála, pontot a Sevilla és a Malaga mentett nála. Most 29 egységnél járnak, és tartják EL-t érő pozíciójukat.
Nagyszerű forma, parádés hazai sor – tulajdonképen minden a Sociedad mellett szól. Viszont azért arra mindenképpen felhívnánk a figyelmet, hogy a védelemben lesznek hiányzók. De la Bella (11) és Estrada (3) nem, Carlos Martinez (12) és Cadamuro (4) nem biztos, hogy ott lehet a baszk derbin. A középpályán Xabi Prieto (15) játéka kérdéses, ugyancsak ebből a csapatrészből hiányzik majd Granero (3) és Zurutuza (12). Az rendben van, hogy nem mindegyikük alapember a San Sebastian-i alakulatnál, de azért viszonylag hosszúnak tűnik ez a lista…
Ernesto Valverde alaposan összeszedte az idei kiírásba az Atleticot: a bilbaói csíkosak az előkelő 4. helyről várják a folytatást! 33 pontjukból csak 10-et szereztek idegenben (3-1-4), nyerni a Valladolid-Getafe-Malaga triónál tudtak. San Joséék formája is parádés, legutóbbi öt meccsükből négyet behúztak, csak a Sevillánál veszítettek pontot.
Az ünnepek előtt egy nyögvenyelős sikert arattak Muniainék: a gyengécske darazsakat verték 2-1-re a San Mamesben. A téli szünetben komolyabb sérülés nem nehezítette a szakmai stáb dolgát, mindössze Albizua (2) nem bevethető.
10-13-11: ez a két együttes egymás elleni mutatója. Ami tuti: a Bilbao nem nyerni jár az Anoetába!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik