Hírek

Ismét milliókat gyűjtöttek

A nógrádi Fradi-szurkolók is megemlékeztek Akeem Adamsről a salgótarjáni Gabora Gálán.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Idén az óvodások kapják a salgótarjáni Gabora Gála bevételét. A jótékonysági tornán az elmúlt két évtizedben tízmilliókat gyűjtöttek a városnak.

A Fradi–Újpest öregfiúk-mérkőzés nyitotta a XXII. gálát, a kezdőrúgást Salgótarján polgármestere, Székyné Sztrémi Melinda végezte el. A tornán pályára lépett a magyar válogatott karácsony előtt kinevezett szövetségi kapitánya is – írja az mno.hu.

– Nagy öröm hazajönni, hiszen azt gondolom, hogy ez az egyik legrangosabb öregfiúk-torna. Azért is, mert sok barátom van, hiszen itt születtem, itt vannak a gyerekkori barátaim, itt van az édesanyám meg a bátyám, úgyhogy nagyon jó érzés hazajönni – mondta Pintér Attila.

A jótékonysági focitornán az elmúlt huszonkét évben hatvan millió forintot gyűjtöttek össze Salgótarjánnak.

– Azt hiszem, nagyon kevés település, város és megye van, ahol ennyire megmutatkozik csupa nagybetűvel az összefogás. Ez nagyon nagy érték itt, Salgótarjánban és a megyében – mondta Gabora János főszervező.

A gálán a nógrádi Fradi-szurkok külön drapériával tisztelegtek kedvenc csapatuk tragikusan fiatalon elhunyt trinidadi labdarúgója, Akeem Adams emléke előtt – írja a nogradifoci.hu.

A döntőben a címvédő Újpest büntetőpárbaj után kapott ki a Debrecentől. A csoportmeccset a Ferencváros és a Bp. Honvéd is veretlenül zárta, ám előbbi a Debrecentől, utóbbi pedig az Újpesttől kapott ki a folytatásban. A fináléban Sándor Tamás, illetve Kovács Zoltán szerzett gólt (1-1), a büntetőpárbajban pedig a debreceniek bizonyultak jobbnak.

Olvasói sztorik