Hírek

Egy kupa, egy bajnoki

Az FA Kupában a nagyok is beszállnak a küzdelembe - spanyolhonban újra pályán a csapatok!

Bristol City-Watford +2.5!

Gólokban gazdag meccset várunk az Ashton Gate-en: szerintünk mindkét fél betalál majd, és jöhet a +2,5-ös opció is!
Immár az első két liga alakulatai is bekapcsolódnak az FA Kupa küzdelemsorozatába. Hőseink közül a hazaiak a 3., a vendégek a 2. osztályban szerepelnek. A piros-fehérek tavaly intettek búcsút a Championshipnek, és egyelőre olybá tűnik, folytatják mélyrepülésüket a fiúk, ugyanis a 3. vonalban is kieső helyen állnak.
Elképesztő rosszul rajtoltak, október végéig képtelenek voltak nyerni Emmanuel-Thomasék. Aztán az edzőváltással jött némi javulás, és bár túlzás lenne azt állítani, hogy brillíroznak Steve Cotterill tanítványai, annyit azért sikerült elérniük, hogy nem szakadtak le totálisan a mezőnytől.
És akkor a gólokról: 33-36-os találati mutatót hoztak össze 23 fellépésen, odahaza, az Ashton Gate-en csak egyszer nem tudtak eredményesek lenni. Emmanuel-Thomas mellett Bldock termelte a gólok nagy részét, előbbi 12, utóbbi 10-nél jár. Az elmúlt hétvégén mindketten eredményesek voltak. A gárda egyébként már két kört túlélt a kiírásban, előbb a Dag & Red, majd a Tamworth ellen diadalmaskodtak a piros-fehérek. Egy kezdő bekk tuti, hogy kihagyja az ütközetet (Williams (D 20/0).
A Gianfranco Zola menesztése óta veretlen Watford most mutatkozik be a sorozatban. A hektikus idényt futó alakulat tavaly közel állt az osztályváltáshoz, ám végül elbukta a sorsdöntő ütközetet, így maradt a második vonalban. A cél nem változott, és a keret sem gyengült, az eredmények azonban elmaradtak. A sorozatok kudarcok hatására Zola mester beadta lemondását december közepén, amelyet el is fogadott a tulajdonos – Sannino érkezett, tehát az olasz vonal megmaradt. A Chievónál, a Palermónál és a Siénánál is tényledő szakember bemutatkozása jól sikerült, hiszen három bajnokin 5 egységet húztak be Deeney-ék: idegenben az Ipswichnél remiztek, majd tönkreverték a Millwallt, majd az óév zárásaként hazai környezetben osztozkodtak meg a pontokon a QPR-ral. Most a középmezőnyben állomásoznak, ám hátrányuk nem jelentős a play off-os helyen lévő alakulatokkal szemben.
A gólokkal nem állnak hadilábon a srácok, 35-29-es találati arányt produkáltak a bajnokságban. Idegenben 11 túrájuk közül csak háromszor maradtak gólképtelenek Cassettiék.
Viszont jó néhány hiányzója lesz a Watfordnak: Forestieri (F 20/5), Faraoni (M 18/2), Anya (M 16/2), Pudil (M 16/2), Abdi (M 5/0), Belkalem (D 5/0) és Hoban (D 0/0) egyaránt hiányzik majd a találkozóról.
Noha a vendégek lesznek tartalékosabbak, azért még így is ők az esélyesebbek. Ám szerintünk jelen esetben jobb lesz rámenni a gólokra. Mindkét oldalról várunk találatot, összességében pedig legalább hármat!

Valencia-Levante 1! (0-1) 1! +2.5!

Juan Antonio Pizzi bemutatkozhat a denevérek kispadján: az egykori remek csatár szerintünk győzelemmel debütál a Mestallában.
Hamar kitelt a becsülete Miroslav Djukicnak: a nyáron szerződtetett tréner képtelen volt a stabil, jó teljesítményre a fehér-feketék kispadján. A bajnokságban igencsak döcögött a szekér, és hiába az EL-továbjutás, az elnök a váltás mellett döntött.
Ami azért olyan nagy meglepetést nem okozott, valljuk be őszintén. A Valencia 17 fellépésen 20 pontot gyűjtve mindössze a 11. pozícióban telelt, a korábban félelmetes hírű Mestallában 4-1-4-es, felettébb hektikus sort összehozva. Jonasék sok arcpirító vereséget szenvedtek el az idei kiírásban, így tulajdonképpen csak az időzítés volt a kérdés a váltással kapcsolatban. Az Atletico elleni kilátástalan produkció után jött el a pillanat, a Real elleni hazai vereségnél még Nico Estevez ült átmenetileg a padon.
Piattiék tehát egy városi rangadóval nyitják az új évet, a kispadra pedig a San Lorenzot bajnoki címre vezető Pizzi mester ül le. Az egykori gólkirály látványos, no és nem mellékesen eredményes futballt ígért Valencia népének. A keret teljes, úgyhogy erős csapattal állhatnak ki a denevérek!
Nem úgy a városi “kistestvér”… A Levante hiába küzdött szenzációsan az Atletico Madrid otthonában, végül pont nélkül maradt Caparros mester csapata, ráadásul Juanfrant kiállították, így egy rutinos védő kiesett az alapcsapatból. Ha ehhez hozzávesszük, hogy David Navarro, Sergio Pinto, Baba és Nong sérült, akkor bizony nagyon nincs egyszerű helyzetben a vendégek szakvezetője.
A bordó-kékek is 20 pontig jutottak, és érdekes módon vendégségben megy jobban a gárdának: 3-2-4-es mérlegük egészen elfogadható – viszont otthon rendre betlizek. El Zhar-ék október végétől válságba kerültek, ám december közepén sikerült legyűrniük az Elchét – így kissé megnyugodhattak a drukkerek. Barralékra nehéz sorozat vár, heteken belül megütköznek a városi rivális után a Malagával, a Barcával és a Sevillával is.
A városi derbi mindig más kategória, és nincs ez másként Valenciában sem. Ami tény: a Levante még nem nyert a Mestallában…
És ma sem szavazunk bizalmat a vendégeknek, a hazaiak az új trénertől új impulzusokat kaphattak, amelynek meg lesz az eredménye. Az az érzésünk, hogy a Valencia megnyeri a csatát, és elnézve az idei góltermelésüket (hazaiaknál 12/5, a vendégeknél 9/8 az over-under arány), jöhet a +2,5-os opció is! Egészen erős idegzetűeknek pedig a hendis hazai sikert is ajánljuk!

Olvasói sztorik