Hírek

Újoncok randevúja

A Gillingham a 4., a Wolverhampton a 2. ligából érkezett: ma egymással találkoznak a kékek pályaválasztásával...

Gillingham-Wolverhampton Wanderers 2! +2,5!

A feljutásra hajtó farkasoknak muszáj nyerniük az újoncnál!
A 25. fordulóra készül mindkét együttes az angol 3. vonalban. A Házigazda tavaly megnyerte a League II. küzdelemsorozatát, így vívott jogot az osztályváltásra. A kékek eddig nem is szerepelnek rosszul, igyekeznek megkapaszkodni a középmezőnyben. Jelenleg 26 pontjukkal a 17. pozíciót foglalják el – a vonal alatti együttesekkel szemben csekély az előnye, mindössze két egység. Hazai mérlege 4-4-5, az ünnepekben kétszer meccselt a Priestfield Stadium-ban: a Leytontól kikapott, a Walsallal remizett. A formája egyébként is kiszámíthatatlan, viszont általában gólgazdag mérkőzéseket vívnak Peter Taylor tanítványai: over-under mutatójuk 17-7. A gárda házi gólkirálya, Kedwell már 10 találatot jegyez, de Mc. Donaldra sem lehet panasz: a csatár nyolcat rúgott eddig, legutóbb épp az ő duplája kellett Walsall elleni pontszerzéshez. Január elsején a Stevenage otthonában lépett volna pályára a Gilli, ám a vad esőzés miatt elmaradt az összecsapás.
A farkasok is újoncok a ligában, ám ők felülről érkeztek. A nagy múltú brigád egyelőre a feljutást érő 2. helyen áll, ám a Preston, a Leyton és a Brentford is jól tolja, mindössze 5 pont a különbség az első és a negyed helyezett között. A Wolves 49-nél jár, idegenben 6-4-1-es mérleggel. Csak a Peterboroughnál kaptak ki a narancssárgák, ám azóta sem tértek teljesen magukhoz. November vége óta hat bajnoki közül csak egyet nyertek meg Kenny Jackett fiai, így nem is csoda, hogy feljöttek rá a riválisai.
A formán javítani kellene, ám jelenleg nem tud a legjobb összetételben szerepelni a brigád. Carl Ikeme kapus megsérült, így egy kölcsönben lévő hálóőrt vissza is rendelt a klub. A védelemben szereplő Stearman pirosat kapott január elsején, így összességében lesznek hiányzói a csapatnak.
Ugyanakkor egyszerűen most már tényleg nem botladozhatnak Griffiths-ék. Ha ma nyernek, átmenetileg átvehetik a vezetést a tabellán. A hétvégén nem lesz bajnoki, viszont 11-én fontos rangadó vár a farkasokra: a 4. Preston látogat hozzájuk. ha jól veszik e két akadályt, kicsit fellélegezhetnek.
Az egymás elleni mérleg Wolves-fölényt mutat, és a nyáron is simán nyertek Sakóék (4-0). Ma is a narancssárgáknak szavazunk bizalmat, és szerintünk könnyen jöhet a +2,5-ös opció is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik