Hírek

BÚÉK sporttársak!

Ma két tipp mellett kicsit "személyeskedünk" is...

BÚÉK hölgyek, urak!

Az idén is sok tippet összehordtunk így közösen – lassan négy éve lesz, hogy Tutikapitány először klaviatúrát ragadott, és nem csak két kislányával osztotta meg a tippeket, akik egy hét- és egy négyéves szöszke magabiztosságával helyeseltek, vagy éppen elleneztek egy-egy meglátást 🙂
A lényeg, hogy remek közösség alakult ki itt nálunk, a nulladik blogtalálkozón is túl vagyunk! Amit ígérhetünk: továbbra is sok-sok tipp, kellemes hangulat, és nyáron újabb találkozó, amelyen csoportterápia keretében foglalkozunk bizonyos közös problémákkal, amelynek középpontjában a kultúra van! 🙂
Addig is hölgyek, urak, nem adatlopási szándékkal, csak, hogy jobban megismerjük egymást, a mai, holnapi kommentekhez egy településnevet és egy évszámot hozzádobhatnátok! Térben és időben még inkább el tudnánk egymást helyezni.
Beszéltem, István vagyok, 40 éves! 🙂

West Bromwich Albion-Newcastle United Mindkét csapat szerez gólt: IGEN! +2,5!

Különleges madárviadalnak ad ma otthont a The Hawthorns: szerintünk mindkét fél megcsípi a másikat, sőt, akár három “sebesülés” is összejöhet az ütközetben!
A Premier League-ben a 20. fordulót rendezik az Újév első napján: Birminghamban a Newcastle vendégeskedik. A hazai alakulat a gyenge szereplés miatt már edzőt váltott, Keith Downing érkezésével ugyan még nem jönnek a győzelmek, viszont a Dteve Clarke érában produkált vereség-özön is már múltidőnek tekinthető. A rigók három ikszet játszottak a bajnokságban legutóbb, a Hull, Tottenham, West Ham elleni trió ellen azért nem is olyan rossz arány ez, viszont lassan már az igazán veszélyes zónába sodródnak. 18 egységükkel a 15. helyen állomásoznak, a vonal alatti Fulham 16-nál jár – szóval, hátradőlésre semmi ok.
Épp erről beszélt Olsson is a klub hivatalos honlapján, mondván, fontos pontokat zsebeltek be, de most már itt az ideje a győzelemnek. A menedzser egyébként a hétvégi, Upton Parkban elért 3-3 után elismeréssel szólt játékosairól, külön kiemelte a fiatal Berahino teljesítményét, no és Anelka góljait. A gall csatár hosszú gólcsöndet tört meg, és persze abban bíznak a WBA-nál, hogy a támadó nem áll le a találatok termelésével.
A gárda otthon 2-3-4-es, igazán gyengécske sort produkált, gólaránya 11-12, háromszor maradt gólképtelen saját közönsége előtt – a támadószekciónak tehát úgy kellenek az Anelka-gólok, mint egy falat kenyér. Anichebe és Long, tehát két csatár nem volt bevethető az elmúlt időszakban, Gera is csak most tért vissza, tehát az első vonal nem volt teljes az elmúlt hónapokban.
A Newcastle egészen jó szezont fut, a 8. pozícióban találta az új esztendő, 33 pontjukból 15-öt gyűjtöttek a túrákon. Érdekesség, hogy vendégségben még nem remiztek (5-0-4), találati mutatójuk 12-14 – csak a Manchester City és a Swansea kapuját nem vették be vendégségben.
A formájuk annak ellenére sem rossz, hogy a minap odahaza kaptak ki az ágyúsoktól (0-1). A legutóbbi 10 bajnokijuk közül csak kettőt buktak el (7-1-2), így a második legjobb passzban lévő alakulat ebben a periódusban a ligában.
A remek szereplés annak is köszönhető, hogy viszonylag stabil kerettel tolhatta az elmúlt hónapokat a csíkos csapat. Két hiányzó, Taylor és Gutierrez ugyan továbbra sem bevethető, viszont a francia kontingens Alan Pardew menedzser rendelkezésére áll. Loic Remy pazar formában van, már 10 találatot jegyez, az idei 19 bajnoki közül 12-szer jött az over-opció.
És akkor az egymás elleni mérlegükről: e két alakulat képtelen unalmas mérkőzéseket játszani. Az elmúlt 19 csatájuk közül csak kétszer nem jött a mindkét fél opció! Ősszel is fogadtunk a gólváltásra, akkor is jött a tipp, hiszen 2-1-re nyertek otthon a szarkák.
1,65-ért adható a mindkét fél betalál verziót, 1.87-ért pedig jöhet a három találat is! Mi e két opcióra megyünk rá!

Swansea-Manchester City 2!

A bajnoki címre törő vendégek nem hibázhatnak Walesben. A hazai együttes nincs feltétlenül jó passzban, Michale Laudrup alakulata 19 pontjával a középmezőny tagja, de december eleje óta képtelen volt nyerni. Azóta három iksz és két vereség a mérlegük. Otthon 2-4-3-as sort tud felmutatni, a nagycsapatokkal nem bírt, nyert nála a MU és az Everton is, a Liverpool-lal remizettt. Sérült a keretben Michu, Dyer és Worm, tehát egy kezdő kapus, egy kezdő középpályás és egy meghatározó támadó…
A City nagy formában várja az év első mérkőzését, már a 2. 41 egységgel, a legtöbb gólt rúgta a ligában (54). Idegenben eleinte igencsak sebezhető volt, ám mostanság már jobban megy a túrákon is (3-1-4). November eleje óta nem kapott ki, legutóbbi nyolc bajnokija közül hetet megnyert! Az ünnepekben két hazai meccset játszott, verte a Poolt, majd a Palace-t is. Sérült Jovetic, Demichelis, Silva, viszont nem kizárt, hogy visszatérhet Agüero.
A ManCy még nem nyert a Liberty Stadium-ban, eddig egy iksz és egy vereség a mérlege. Ma azonban nem gondoljuk, hogy a bombaformában lévő kékeket megállíthatná a walesi sereg. Nálunk kettes ez a történet!

Olvasói sztorik