Hírek

Irány a Serie B!

Ma teljes fordulót rendeznek az olasz második vonalban.

Crotone-Palermo Mindkét fél betalál: IGEN!

A déli rangadón gólváltással számolunk!
Kiemelt jelentőségű mérkőzést rendeznek ma Crotone-ben: a Stadio Ezio Scidában a szigetlakók lépnek pályára. A hazai brigád Massimo Drago vezetésével egészen jól teljesítenek az idén: 32 egységgel az 5., play offot érő helyen állomásoznak, hátrányuk a forduló előtt a 2. Empoli mögött mindössze 4 pont volt. A piros-kék sereg hazai környezetben 4-3-2-es sort tud felmutatni, gólaránya 15-11, és fontos megemlíteni, hogy eddig valamennyi otthoni meccsén eredményesek voltak Torrominoék.
A csapat formája viszont nem az igaz, legutóbbi öt bajnokijuk közül mindössze egyet nyertek meg, két hete a sereghajtó Juve Stabia ponttal távozott Crotone-ből, majd az ünnepek alatt Trapaniban kaptak ki a fiúk. Massimo Drago a klub hivatalos honlapján kiemelte a találkozó fontosságát. Az eltiltásából visszatérhet De Giorgio, a gárda támadója, viszont eltiltását tölti majd Del Prete, a rutinos bekk. Rajta kívül még két hiányzó lesz, de ők nem feltétlenül alapemberek.
A Palermo listavezetőként várja az ütközetet. A rózsaszínűek egyértelműen vissza akarnak jutni az élvonalba, és a korai edzőváltás után Giuseppe Iachini jól is teszi a dolgát. A szicíliaiak 37 pontig jutottak, vendégségben 4-3-3-as kissé szeszélyes sort produkálva. 14-9-es a túragólaránya, csak a Capri és a Spezia vendégeként nem voltak eredményesek Hernandezék. A formájuk nem éppen kiegyensúlyozott, meglepő vereségek csúsztak be a közelmúltban – ennek is betudható, hogy nem tudott meglógni a mezőnytől a társulat.
Bár az előző bajnokihoz képest nagyot javult a helyzet, így is lesz még hiányzója a Palermónak. Milanovic eltiltása még nem telt le, Sanseverino beteg, Sorrentino pedig sérült. Összességében viszont az alapemberek nagy többsége bevetésre készen áll.
A mai nap rangadóján nagyon nehéz lenne belőni a mérkőzés kimenetelét, ugyanis a Crotone otthon nem rossz, a Palermo pedig hiába van valamelyest jobb passzban, azért a túrákon hajlamos a pontvesztésre.
Mindkét társaság már 31 rúgott gólnál jár – ezzel listavezetők ebben a kategóriában. A Crotone 12/8, a Palermo 10/10-es over-under mérleggel rendelkezik, amely a Serie B-ben azért megsüvegelendőnek számít.
Mi ezúttal a találatokra megyünk rá. Van egy olyan határozott érzésünk, hogy mindkét háló megzörren majd legalább egyszer. 1,7-es szorzóért ez tűnik a legjobb opciónak a rangadón…

Siena-Varese 1!

Mindkét együttes tartalékos lesz a ma délutáni találkozón, ám a hazaiak így is erősebbnek tűnnek.
A Siena -5 pontról volt kénytelen indulni a Serie B-ben a kiesést követően, és az északiak célja egyértelmű: el kellene csípni legalább egy play offot érő helyezést a szezon végén. A csíkosak jelenleg a 11. pozíciót foglalják el 28 ponttal, otthon egészen masszív 6-2-2-es sorral, 21-13-as találati mutatóval. Csak a Pescara és a Palermo nyert nála. Mario Beretta együttese rengeteget remizik, összességében már 9-nél jár. A keret kimondottan erősnek tekinthető, még akkor is, ha ma eltiltását tölti Angel a védelemből, és Giacomazzi a középpályáról. Sérült is van a keretben: D’Agostino és Vergassola, a két rutinos harcos már egy jó ideje nem bevethető. Giannetti (17/7), a házi gólkirály is sérüléssel bajlódott, mint ahogy Grillo (10/1), Morero (10/0), Matheu (5/0) a védelemből marad ki.
Ott lesz viszont a Paulucci, Rosina, Rosetti és Pulzetti négyese: ők négyen 20-szor voltak már eddig eredményesek.
Beretta mester nehéz meccsre számít, és külön kiemelte azt, hogy a Varese pihentebben várhatja majd az ütközetet, ugyanis a vendégek ünnepi találkozója elmaradt a borzalmas időjárási körülmények miatt.
A vendégek a tabella középmezőnyében állnak, a gyengébb szereplésük pedig egyértelműen az idegenbeli mutatójuknak köszönhető. A piros-fehérek 26 pontjukból csak 5-öt hoztak idegenből (1-2-7). Csak a Latinánál tudtak nyerni Pavolettiék, de annak már több mint három hónapja. Otthon nem rosszak, veretlenek (6-3-0), de a túrákra továbbra sem sikerült átmenteni a hazai formát.
Carmine Gautieri együttese tehát totálisan kétarcú eddig, régen nem játszott ikszet. A keret nem lesz teljes, hiszen egy kezdő védő és egy kezdő középpályás eltiltott, egy légiós támadó pedig sérült. Ott lesz viszont a már 13 találatot jegyző Pavoletti – ha őt sikerül semlegesíteniük a hazaiaknak, akkor a Varese bizony könnyen sebezhetővé válik.
A két együttes között szerintünk a Siena rendelkezik jobb kerettel, és otthon azért nem igazán ismer kegyelmet. A Varese teljes csapattal is sokszor megégett vendégségben, ma pedig ráadásul több hiányzója is lesz. Két éve sima hazai siker született. És ma sem lesz ez másként, nálunk a Siena a befutó. Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik