Hírek

Megint vendégesélyek…

Két címvédő is idegenben zárja az évet. Szerintünk sikerrel!

Norwich-Manchester United 2!

A vörösöknek megy a szekér, a kanárik viszont gyengélkednek. Ebből vendég lesz…
A 14. helyen tanyáznak a kanárik, 18 fellépésen 19 egységet összehozva. Hiába a nyári igazolások (Wolfswinkel a Sportingtól, Elmander, Fer), a gárda támadójátéka pocsék, mindössze 16-szor volt eredményes, a védelme viszont gyenge 🙂 No de félre a tréfával: tényleg igencsak szellős a sárga-zöldek védelme, már 31-szer kapituláltak. Chris Hughton menedzser alakulata odahaza, a Carrow Roadon még elfogadhatóan teljesít, 3-3-3-as mérleghez 10-10-es gólarány párosul. November vége óta két bajnokit játszottak otthon Hooperék, ám sem a Swansea-t, sem pedig a Fulhamot nem sikerült megverniük. A walesiek egy, a londoniak három ponttal távoztak tőlük. Közben azért idegenben sikerült eredményesebben teljesíteniük Feréknek, pontot hoztak Sunderlandből, nyertek a WBA-nál – kellettek is az egységek, ugyanis a vonal alatt állomásozó Fulhammal szemben mindössze három pont a Norwich előnye.
A menedzser nem számíthat az eltiltott Turnerre, Pilkington sérült, és az alapembernek számító Howson szerepeltetése is kérdéses.
A Manchester a gyenge rajtot követően kezd visszatalálni a helyes útra: David Moyes együttese legutóbbi öt tétmeccsét megnyerte, a bajnokságban is már zsinórban háromszor húzta be a három pontot. A sikeres téli hadjárat ellenére még mindig csak a 7. a gárda 31 egységgel – lemaradása a listavezető Arsenallal szemben 8 pont. Azért ennél lényegesen nagyobb is volt már a távolság…
Rooney-ék formája tehát rendben van, és idegenben sem nyomják rosszul a vörösök: 5-2-2-es statisztikához 20-14-es gólarány társul, azaz eseménydúsak a manchesteri kirándulások. Smallingék csak az Anfield Roadon maradtak impotensek, a többi idegenbeli mérkőzésükön mindig betaláltak. Ma is várunk tőlük gólokat, még akkor is, ha Van Persie sérült, ráadásul Nani, Fellaini, Rafael, Phil Jones és Valencia sem áll a menedzser rendelkezésére.
Az egymás elleni mérleg nyomasztó MU-fölényt mutat (2-1-8), és szerintünk ma sem borul a papírforma. A decemberi őrültben Welbeckék elkapták a fonalat, és ez újabb sikert érhet. Nálunk a vörösök a nyerők, tippünk tehát 2-es!

Kayseri Erciyesspor-Galatasaray 2!

Egyre nagyobb bajban van az újonc, amely úgy néz ki, nem tud megkapaszkodni az élvonalban. A bajnok ellen nem találnak magukra, az tuti!
Hikmet Karaman brigádja megindult a lejtőn, már az utolsó előttiek, 12 pontjukból 7-et szereztek odahaza (2-1-4), gólarányuk 6-12. A formájuk botrányosan gyenge, négy vesztes bajnoki után fogadják a bajnokot a kék-feketék. Mellettük talány annyi szól, hogy egy kameruni és egy német középpályásuk visszatér az eltiltásból, így bővebb keretből válogathat a szakvezetés.
A társaság támadójátéka katasztrofális, mindössze 11-szer voltak eredményesek. A keretben a belga Vleminckx talán a legnagyobb név, ő vezeti a házi góllövőlistát 3 góllal. A társulat állományát elnézve ebből kiesés lesz…
A Galatát megviselte a többfrontos háború. A BL-ben továbbléptek Sneijderék, a hazai pontvadászatban viszont csak a 3. helyen állnak, lemaradásuk a Fenerrel szemben 8 egység. 30 pontjukból mindössze 10-et húztak be idegenben (2-4-2), a Besiktas ellen a zöld asztalnál győztek Yilmazék, csak a Kayserispornál arattak valós diadalt. A legutóbbi túráik ikszel végződtek, a Kasimpasánál ez nem is rossz eredmény, viszont a Genclerbirligit illett volna verniük Drogbáéknak. A Mancini legénység az ünnepek előtt rangadót nyert: a Trabzont fektették két vállra a piros-sárgák.
A keretben Altintop sérült, vele nem számolhat az olasz tréner.
A vendégek igencsak motiváltak lesznek, az egy hónapos téli szünet előtt mindenképpen győzelemmel kívánnak búcsúzni az óévtől.
És szerintünk be is húzza a Galata a három pontot! Sőt, akár kettő is lehet a végén közte – ezt az opciót azért inkább a bátrabb sportfogadóknak ajánljuk. De a sima 2-es simán jöhet!!!

Olvasói sztorik