Hírek

Túrázó esélyek…

Egy olasz és egy angol bajnoki került ma látószögünkbe...

Juve Stabia-Brescia 2!

A sereghajtónak lassan lefő a kávé, ráadásul ma igencsak tartalékos is lesz. A remek passzban lévő vendégek ma nyerhetnek!
Nincs könnyű helyzetben Fulvio Pea, a sárga-kékek vezetőedzője. Csapata tökutolsó, 19 fellépésen mindössze 9 egységet sikerült behúznia, otthon pedig még nyeretlen (0-3-6). Összességében is mindössze egyszer nyertek Di Carminéék, a Cittadellát verték még szeptemberben. A Stabia olykor olykor jó egy pontra, de helyzete egyre reménytelenebb: 1-6-12-es összmutatójához 17-34-es gólarány párosul – a bennmaradást érő helyhez 11, az osztályozóshoz immár kilenc pont a lemaradásuk.
A Juve Stabia formája meglehetősen kiszámítható: egy-egy iksz mellett sok-sok zakó jött össze az idei kiírásban. Legutóbb az élcsapatnak számító Crotone-nél ért el remit, de a pont áldozatokkal járt. Egy kapusukat és egy kétgólos középpályásukat kiállította a játékvezető, és ha hozzávesszük, hogy még három rutinos középpályás, valamint egy bekk sérült, akkor bizony rendesen fel van adva a lecke Pea mesternek.
A Brescia jól tolja mostanság, három győztes bajnokiból érkeznek a mai találkozóra. A kék-fehérek 19 meccsen 26 pontot gyűjtöttek be, így jelenleg a 10. pozícióban tanyáznak. Idegenben szinte mindig ikszelnek, 2-6-1-es soruk erről árulkodik. Összességében is hajlamosak a pontosztozkodásra, már 11 iksznél járnak (5-11-3).
Cristiano Bergodi brigádja november eleje nem talál legyőzőre. Caraccioloék már csak négy pontra vannak a play offos pozíciótól, így motivációs gondok nem lehetnek a kékeknél.
Lesz hiányzó brasciai oldalról is: két védő nincs bevethető állapotban, a házi gólkirály, Andrea Cariaccolo viszont internetes források szerint ott lehet a mai meccsen. A csatár a múlt héten egy hármast hintett a Varesenek – tehát nincs rossz passzban!
Eddig négy mérkőzést játszott egymással a két együttes, kétszer a Brescia nyert, kétszer ikszeltek a felek. és még valami: a Juve Stabia még nem tudott gólt szerezni riválisának!
Ma is a vendégeknek szavazunk bizalmat, azt gondoljuk, hogy a nagyobb erőt képviselő Brescia behúzhatja a három pontot. Tippünk merész, de könnyen jöhet! Tippünk. 2-es!

Hull City-Manchester United 2!

A vörösöknek most már nem nagyon szabad hibázniuk: ma sem teszik ezt a manchesteriek, szerintünk nyernek az újoncnál!
A Boxing Day sok izgalmas mérkőzést tartogat mára, mi két középcsapat ütközetét választottuk. Bizony, középcsapatok csapnak össze, ugyanis az újonc a 12., a bajnok pedig a 8. helyről várja a folytatást. Steve Bruce mester egészen jó kis alakulatot pakolt össze a tigriseknél: Curtis Davisék 20 egységig jutottak, hazai környezetben pedig kimondottan erősek: 4-3-1-es soruk erről árulkodik. Érdekesség, hogy a Crystal Palace nyert nála. Hazai gólaránya igencsak fura: 7-3 – azaz nem feltétlenül eseménydúsak a találkozók a Kingston Communications Stadium-ban.
Roseniorék formája egészen biztató: az elmúlt 5 mérkőzéséből mindössze egyet bukott el (Arsenal), verte a Liverpoolt, az utolsó három ütközetében pedig remizett.
Quinn, Aluko, Dudgeon és Brady sérült, a többi játékos, tehát kvázi az alapcsapat bevethető lesz.
A Manchester United gyengén kezdte a bajnokságot, Alex Ferguson távozását megviselte a patinás klub. David Moyes menedzser sokáig nem találta e megfelelő hadrendet, ám az elmúlt hetekben mintha összekapta volna magát a vörös sereg. A BL-ben eddig sem volt probléma, nem úgy a Premier League-ben! 28 pontig jutottak Rooney-ék, idegenben 4-2-2-es mérleget összehozva. Welbeckék két nyertes bajnokiból érkezik a mai kilencven percre, az Aston Villának és a West Hamnek is hármat-hármat vágtak Januzajék.
Sérült Fellaini, Carrick, Van Persie és Nani, Vidic és Welbeck viszont jó eséllyel vállalni tudja a játékot.
Eddig négyszer randevúztak a felek, és mindannyiszor a vörösök örülhettek. Ma sem várunk meglepetést, az egyre jobb formát mutató MU elhozhatja mindhárom pontot a tigrisektől. Tippünk tehát: 2-es!

Olvasói sztorik