Hírek

Török és angol túra

Egy hazai esély mellett egy gólváltást néztünk ki magunknak...

Bursaspor-Erciyesspor 1!

A középmezőnyben stabilizálná helyét a bursai alakulat, ehhez nyernie kell hazai pályán. Az újonc sebezhető idegenben, ezt kihasználhatja a zöld-fehér együttes.
15 forduló telt el a török Szuperligából, és bizony a Bursaspor teljesítménye egyelőre messze elmarad a tavalyitól: az előző kiírásban az előkelő 4. helyen zártak a fiúk, ehhez képest most 5-5-5-ös sorukkal mindössze a 9. helyen szerénykednek. És ami különösen problémát jelent, az a hazai produktum: Batalláék 1-4-2-es mérleget hoztak össze az Atatürk Stadiumban, csak a Kayserisport tudták legyűrni odahaza. Igaz, a sorsolása úgy hozta, hogy az élcsapatok jártak nála, a kicsikhez mentek zömében.
Christoph Daum alakulata november eleje óta nem kapott ki a pontvadászatban, négy mérkőzése közül hármat ikszre adott, és egyet nyert csak meg. A múlt héten a Trabzonnál jártak Taiwoék, és értek el értékes döntetlent – bár abban a meccsben több volt, a hazaiak csak a hajrában tudtak egyenlíteni. Sestakék a kupában is állnak még, a héten egy kiscsapatot vertek el alaposan.
A zöld-fehérek támadójátéka döcög az idei kiírásban, 15 fellépésen 16-szor voltak eredményesek a bursai legények. A védelemmel nincs különösebb probléma, hiszen Frey kapusnak eddig 18-szor zördült meg a hálója. A keretben Ipek sérült, ám nélküle is erős a keret.
Az Erciyesspor újonc a ligában, és eddig úgy tűnik, magas a Szuperliga szintje a gárdának. A kék-feketék kieső helyen állomásoznak, 15 csatában 12 egységet gyűjtöttek. Idegenben 1-2-5-ös statisztikát hoztak össze Azofeifáék, csak a sereghajtó Elazigspornál nyertek.
A brigád formája borzalmas: négy vesztes bajnokiból érkeznek Bursába, és még a kupának is búcsút intett a társulat. Vleminckx-ék támadójátéka is elképesztően gyenge: 10 rúgott gólnál járnak – ez a legkevesebb a ligában.
És akkor a hiányzókról: két rutinos középpályás eltiltás miatt nem lehet ott a találkozón. Azért ez elég nagy érvágás az újoncnak…
A Bursasport erősebb alakulatnak tartjuk, és azt pedig egyszerűen nem akarjuk elhinni, hogy a hazai pálya szinte átok legyen a zöld-fehérek számára. A vendégeknél két alapember is hiányzik, és idegenben amúgy is gyenge. Azt gondoljuk, hogy ma nyer a Bursaspor! Tippünk tehát: 1-es!

Arsenal-Chelsea Mindkét csapat betalál: IGEN!

Csúcsrangadót rendeznek ma este a Premier League-ben. A londoni derbin szerintünk mindkét fél batalál majd!
A 17. fordulóban az Arsenal a 3. helyre csúszott vissza. Az ágyúsok 35 pontig jutottak, az Emirates-ben 6-1-1-es mérleget produkáltak Özilék. A nyitófordulóban az Aston Villa nyert nála, az Everton mentett pontot. A piros-fehérek elképesztő sorozatot futottak az ősszel, mind a BL-ben, mind pedig a Premier League-ben parádéztak, ám Arsene Wenger alakulata mintha kicsit megtorpant volna a közelmúltban.
Az Everton elleni ikszet egy nápolyi vereség követte, majd a múlt hétvégén a Manchester City mért rá nagy verést (6-3). A francia menedzser nem akart kifogásokat keresni a gyengébb szériára, annyit jegyzett meg mindössze, hogy a sorozatterhelés miatt csúszott be a gyengébb eredménysor. Ugyanakkor optimistán várja az év végét, kiemelve azt, hogy a BL-ben továbbjutott a gárda, és a bajnokságban is az élről várhatják majd a 2014-es esztendőt. Ehhez viszont ma nyernie kellene az ágyúsoknak, akiknél Wilshere eltiltott, Alex Oxlade-Chamberlain és Abou Diaby sérült, Laurent Koscielny szerepeltetése kérdéses, Podolski viszont akár játékra jelentkezhet. Íme az Arsenal kerete: Fabianski, Szczesny, Viviano, Gibbs, Jenkinson, Koscielny, Mertesacker, Monreal, Sagna, Vermaelen, Flamini, Arteta, Cazorla, Eisfeld, Flamini, Frimpong, Gnabry, Miyaichi, Ozil, Ramsey, Rosicky, Zelalem, Bendtner, Giroud, Park, Podolski, Walcott.
A Cheslea hektikus szezont fut, Mourinho mester alakulata nem igazán képes a kiegyensúlyozott teljesítményre. Ennek ellenére 33 pontjával az élmezőny tagja, a listavezető Pool mögött mindössze három egység volt a kékek lemaradása. Idegenben igencsak szerény sort produkáltak Torresék: 3-2-3-as a mérlegük, az Everton, a Newcastle és a Stoke is elverte a fővárosiakat. Az elmúlt 5 bajnokija közül négyet azért csak behúztak Lampardék, viszont a héten a Ligakupának búcsút intett az alakulat, pedig Sunderlandben azért illett volna kivívni a továbbjutást…
A BL-ben továbbjutottak a kékek, várhatják a tavaszi folytatást. Az idei esztendőben a mai mérkőzést követően két hazai fellépés vár Hazardékra: előbb a Swansea, majd a Liverpool vizitál a Stamford Bridge-en.
Friss sérült nincs a keretben, tehát izmos kis kerettel vághat neki a találkozónak a portugál szakember. Íme, a tervezett utazólista: Blackman, Cech, Hilario, Schwarzer, Ake, Azpilicueta, Bertrand, Cahill, Cole, Ivanovic, Kalas, Luiz, Terry, De Bruyne, Essien, Hazard, Lampard, Mata, Mikel, Oscar, Ramires, Willian, Ba, Eto’o, Schurrle, Torres.
Az Arsenalnak 8/8, a Cheslea-nek 10/6 az over-under mutatója, a támadósorok pedig mindkét oldalon félelmetesek.
Mindkét oldalon parádésak a támadószekciók, a védelmek viszont olykor képesek hajmeresztő hibákra. Ez ma sem lesz másként, ennek megfelelően gólváltást várunk a londoni derbitől!

Olvasói sztorik