Hírek

Eredményes lila túra, gólváltás a derbin!

Ma két olasz mérkőzésnek jártunk utána...

Sassuolo-Fiorentina 2!

Nem megy mostanság az újoncnak, és nem hiszünk abban, hogy épp a lilák ellen táltosodnának meg a hazaiak…
A 16. forduló után a Sassuolo 14 ponttal a 17. helyen tanyázott. Otthon 2-1-4-es sort produkáltak a zöld-feketék, a Bolognát és az Atalantát verték Marronéék, a nagycsapatok közül az Inter csúnyán elverte – a többi nagyágyú még nem járt a modenai Alberto Braglia stadionban. Eusebio Di Francesco brigádja három forduló óta veretlen, a két legutóbbi fellépését úgy bukta el, hogy még gólt sem rúgott. A Juve elleni zakó kalkulált volt, viszont előtte a Chievo kiesési rangadót nyert meg az újonccal szemben. A csapatban Magnanelli (13) eltiltását tölti, rajta kívül két bekk és egy középpályás sérülés miatt vélhetően kihagyja a találkozót.
A Fiorentina már a 4., Montella mester alakulata 30 pontjából 13-at szedett össze idegenben (4-1-3). Vendégségben produkáltak már érdekes eredményeket Rossiék, nyertek például a Milannál, de kikaptak például Udinében. A két legutóbbi túráját bebukták Borja Valeróék. A Róma elleni idegenbeli kudarcot követően a Bolognán álltak bosszút a lilák: sima hármast hintettek a Bolognának. Cuardado eltiltott, Gomez régóta sérült, Pizzaro viszont lehet, hogy visszatérhet.
A vendégek erősebb együttest alkotnak, a Sassuolo pedig leszálló ágban van. Azt gondoljuk, hogy a lilák elhozhatják a három pontot az újonctól. Nálunk 2-es a történet.

Inter-Milan Mindkét fél betalál: IGEN! +2.5!

Gólváltással, és akár három találattal is kalkulálunk a milánói derbin!
Az 5. fogadja a 10. helyezettet, tehát a rangadó jelző kicsit erős lenne, ha nem e két együttes nézne farkasszemet egymással. A kékek jól kezdték a bajnokságot, és bár sokat ikszelnek, összességében Mazzari mester egészen jól összepakolta az Intert. 28 pontjukból 4-3-1-es hazai soruk, csak a Roma nyert nála, igaz, a fővárosiak nagyon (0-3). Azon az egy mérkőzésen maradt impotens a gárda, a San Siróban 15-11 a gólaránya. A formája nem az igazi, november eleje óta nem tudnak nyerni Nagamotóék, három remi után a múlt héten kikaptak Nápolyban. Eltiltott lesz Alvarez, Chivu, Milito és Samuel sérülése még nem jött rendbe.
A Milan botrányosan kezdett, folyamatos téma volt Allegri esetleges menesztése, ám a tréner maradhatott a padon. A BL-ben sikerült kivívniuk a továbbjutást a piros-feketéknek, ám a bajnokságban estek-keltek Balotelliék: mindössze a 10. pozíciót foglalják el, 16 fellépésen 19 pontot zsebeltek be Kakáék. Idegenben gyengék, 1-4-3-as mérlegükhöz 15-16 gólarány párosul. A hátsó alakzat sebezhető, igaz, a sérüléshullám miatt szinte kétszer nem is tudott ugyanolyan összeállításban pályára lépni a védelem (sem). A Milan mellett szól voszont, hogy november eleje óta nem kapott ki, legutóbb a Romával játszott 2-2-es döntetlent.
Montolivo eltiltott, Emanuelson, Abate, Birsa, Robinho, El Shaarawy és Silvestre minden bizonnyal nem jön rendbe a derbire. Kaka, Abbiati és Pazzini viszont vállalhatja a játékot.
Mindkét oldalon remek támadók várnak bevetésre, ugyanakkor a védelmek sebezhetőnek tűnnek. Erre alapozzuk tippünket: azt gondoljuk, hogy mindkét háló megzörren majd, és jöhet a +2.5-ös opció is.

Olvasói sztorik