Hírek

Támadásban a csíkosak!

Egy zöld-fehér és egy fekete-fehér csíkos brigádtól várjuk ma a sikert...

Betis-Almeria 1!

A Pepe Melt váltó Garrido ma mutatkozik be bajnoki mérkőzésen a hazaiak kispadján. Az ellenfél az egyik nagy rivális lesz. Szerintünk otthon maradnak a pontok az andalúz derbin!
Óriásit változott a világ Sevilla zöld-fehér részén: míg tavaly az élmezőnyben küzdöttek Molináék, addig most szégyen szemre az utolsó helyen szerénykednek a La Ligában. A gárda az EL-ben indult, sőt, túlélte a csoportkört, tavasszal folytathatja a sorozatot. Ám eközben a bajnokságban borzalmas mélyre süllyedt.
Saráék 16 mérkőzésen mindössze 10 egységet szereztek – nem is csoda, hogy tökutolsók. Otthon, a Benito Villamarinban 2-3-3-as a vonatkozó statisztikájuk, a Valenciát és a Villarrealt verték, de ennek a sikernek lassan három hónapja, azóta pedig nem ünnepelhetett három pontot a zöld-fehér szurkolótábor.
Idegenben még rosszabb a helyez: 0-1-7-es sorukhoz 6-24-es gólarány párosul, tehát annyit leszögezhetünk, hogy a Betis védelme igencsak átjáróház stílusban tolja az idén. Összességében már 35-ször kapituláltak, tehát valami nagyon nem stimmelt a hátsó alakzattal.
De igazságtalanok lennénk, ha rátolnánk a felelősséget erre a csapatrészre, mert a támadószekció sem brillírozik, és akkor még finoman fogalmaztunk… A korábban oly félelmetes Ruben Castro-Jorge Molina páros összesen hét gólnál jár, a csapat pedig 15-nél. Azért 17 fellépést követően ez igencsak vékonyka teljesítmény.
A váltás már nagyon érett, és a tulajdonos a Rayo elleni hazai 2-2-es remi után határozta el magát: Pepe Melnek megköszönte a munkát, és Garridot, a korábban a Villarreallal nagy sikereket elért trénert bízta meg a munkával. Az új szakvezető bemutatkozása nem sikerült igazán jól a bajnokságban, sőt, csúnyán leégett: az Anoetában a baszkok egy ötössel zavarták haza a délieket. A kupában otthon 2-2-re végeztek Verduék a Lleidával – még szerencse, hogy az első mérkőzésen nyertek idegenben (1-2) – igaz, azon a meccsen már Garrido ült a padon.
Hazai környezetben az első bajnokijára készül a szakember, aki néhány játékost nélkülözni kényszerül ma este: a védelemből Amaya (12) és Perquis (5), a középpályáról Xavi Torres (10) és Igiebor (7) hagyja ki a csörtét.
Az Almeria újonc a ligában, és eddig olybá tűnik, hogy retúrjegyet váltott csak az élvonalra. A csíkosak jelenleg kieső helyen állomásoznak, 13 pontjukhoz 16-32-es gólarány társul. Ha a Betis védelmét ekéztük, akkor ugyanezt kell tennünk az Almeriáéval is: idegenben csak Pamplonában úszta meg kapituláció nélkül. Vendégségben 7 egységet hoztak össze Susoék: nyertek az Osasunánál és a Mestallában, a Getafénél remiztek.
A gárda legutóbb november elején nyert a bajnokságban, azóta egy iksz mellett két vereség jött össze. Különösen fájó lehetett a vígói zakó, ugyanis egy közvetlen riválissal szemben maradtak alul Francisco Rodriguez fiai. Soriánóékat azért érte egy kis sikerélmény is a közelmúltban: a Las Palmas ellen sikerült továbblépniük a kupában, bár az idegenbeli győzelmet csak egy soványka iksz követte otthon.
A mai ütközetben egy fontos hiányzója lesz az Almeriának: a gárda házi gólfelelőse, a hét találatnál járó Rodri több internetes portál szerint sem lesz bevethető állapotban. Őt nem lesz egyszerű pótolni. Rajta kívül egy bekk és még egy csatár szerepeltetése kérdéses.
2-1-2 – így fest a két gárda egymás elleni mérlege. Az Almeria eddig kétszer járt a Betisnél, és mindkétszer kikapott. És azt gondoljuk, hogy az idén sem lesz ez másként! A Betis keretét erősebbnek tartjuk, no és a játékosoknak is bizonyítaniuk kell végre az új trénernek. A tragikus védelmek csatájából ma a zöld-fehérek jönnek ki jobban, tippünk ennek megfelelően: 1-es!

Siena-Latina 1!

A hazai gárda a visszajutásra hajt, a vendégek ugyan eddig remekül szerepelnek, de a fél csapatra nem számíthat a vezetőedző. Ebből hazai lesz…
A Seria A-nak az előző kiírásban mondott búcsút a fekete-fehér együttes, és, hogy tetézzük a bajt, a szövetség 5 pontot mínuszról engedte nevezni a gárdát. Jelenleg a középmezőnyben állomásoznak Rosináék, bár, ha nem lett volna a bünti, már rájátszást érne a pozíciójuk. A csíkosak tehát hivatalosan 24 egységnél járnak, otthon, a Stadio Artemio Franchi-ban 5-2-2-es mérleget produkáltak. Gólarányuk otthon igencsak masszív: 20-13, tehát nem unalmasak Giacomazziék mérkőzései.
A feljutásról, pontosabban valalmelyik play off pozícióról még nem kell lemondaniuk Baretta mester fiainak, ugyanis a riválisok lőtávolon belül vannak. Ám ehhez kiegyensúlyozottabb teljesítményre lenne szükség, és eredményesebb idegenbeli produkcióra. Mert vendégségben mindössze kétszer nyertek Rossettiék (2-6-1), bár mellettük szól, hogy épp a múlt héten három pontot kaszáltak a Regginánál. Odahaza a Pescara és a Palermo verte őket, a Cittadella és a Ternana tudott ponttal távozni, a többi látogató kapitulált.
Az előrejátékban erős a Siena: a Rosina, Rossetti, Giacomazzi, Giannetti, Pulzetti és Paolucci alkotta hatos azért nem hangzik rosszul. Ma nem lehet ott a sárga lapos eltiltását töltő Paolucci, valamint a két sérült “öreg”, Vergassola és D’Agostino.
A Latina szereplése eddig kellemes meglepetés. Az újonc stabil tagja a középmezőnynek, és a kék-feketék idegenben is rendre odateszik magukat. Nem könnyű őket megverni vendégségben, 2-5-2-es sorukkal járulnak hozzá a 26 pontos összteljesítményhez.
Viszont mintha kissé megtört volna Roberto Breda alakulatának a lendülete: két vesztes meccsből érkeznek Sienába. Előbb idegenben a Ternana, majd otthon a Crotone rabolta ki őket. És ami nagyobb baj, hogy ez utóbbi vereség komoly áldozatokkal járt…
A hiányzókról: Cottafava és Figliomeni sárga lapok miatt marad kereten kívül, Jefferson három, míg Masahudu Alhassan két meccses eltiltást kapott, előbbi ütésért, utóbbi a játékvezető megsértéséért – adta tájékoztatásul a klub hivatalos honlapja. Mindannyian alapembernek számítanak, Ristovski és Gerbo pedig sérült. Összesen tehát három alapvédő és egy kezdő támadó tuti, hogy nem lehet ott a mai ütközetben…
A hazaiak erősebb kerettel rendelkeznek, ráadásul a vendégek igencsak tartalékos összetételben lépnek pályára, és két vereségből érkeznek a Sienához. Az az érzésünk, hogy a feljutásra hajtó fekete-fehér egység behúzza a három pontot az újonc ellen. Tippünk tehát: 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik