Hírek

A feljutás a cél

Ma egy másodosztályú túrának vágunk neki: irány Franciaország és Olaszország!

Nancy-Laval 1!

A hazaiak a feljutásra gyúrnak, a vendégek az alsóházban tanyáznak. Nálunk hazai felé hajlik a dolog…
A piros-fehérek tavasszal búcsúztak az élvonaltól, a klubnál pedig az azonnali visszajutást tűzték ki célul. A gárda nem kezdte jól a szezont, ám mostanság már kezd egészen jól teljesíteni Pablo Correa alakulata. Már legalább is ami a hazai produkciót illeti.
A Nancy az 5. helyről várja a fordulót, 27 pontot szedett eddig össze, 5-2-2-es hazai mérlegében a gyengébb eredmények a szezon első időszakára datálódnak, október közepe óta otthon mindenkit kivégeztek, legutóbbi három meccsükön gólt sem kaptak. Igaz, a támadójátékuk sem félelmetes: összgólarányuk 19-17, tehát nem feltétlenül eseménydús mérkőzések jellemzőek rá. Ami biztos: motivált lesz a csapat, hiszen akár a dobogóra is felléphetnek, ha nyernek, és a többi eredmény is kedvezően alakul számukra.
Louisék a kupától búcsúztak, így most már csak a bajnokságra koncentrálhatnak. A támadóalakzatra ráférne az erősítés, hiszen a riválisainál lényegesen kevesebb gólt lő a Nancy. A múlt héten a gyengécske Istres vendége volt a piros-fehér sereg: 0-0 lett a vége, viszont a pontszerzés értékét növeli, hogy Coulibaly korai kiállítása miatt sokat játszott emberhátrányban a gárda. Ezt emelte ki a vezetőedző is a klub honlapján, mondván, ha teljes létszámmal küzdhettek volna végig, jó eséllyel elhozzák mindhárom egységet a lila-feketéktől. Az említett támadó eltiltását tölti a ma esti meccsen, rajta kívül extra hiányzója nem lesz a hazai társulatnak.
Meddig bírja a tempót Christian Bekamenga? Döntő kérdés lehet a Laval megítélésében, mert ugyanis a kameruni csatár tartja életben a narancssárgákat. A gárda 21 találatából 10-et jegyez a támadó – azért az igencsak megsüvegelendő teljesítmény! Kellenek is a gólok és így a pontok a Lavalnak, ugyanis még jelen helyzetben sincs tökéletes biztonságban az egység. 19 pontosak, a vonal alatti Nimes 15-nél jár, idegenben 2-1-6-os a vonatkozó statisztikájuk 4-12-es találati mutatóval.
A brigád mellett szól, hogy immár öt forduló óta nem találtak legyőzőre a bajnokságban, legutóbbi két túrájukon pedig száz százalékos mérleget produkáltak. Verték a Troyest és a Niortot, ami árnyalja a képet, hogy legutóbb kiesési rangadón nem bírtak saját stadionjukban a Chateauroux-val (2-2). A pocsék szezonkezdet tehát már a múlté, igaz, elnézve a tabella “sűrűségét”, hátradőlésre sincs semmi ok a klubnál.
A két együttes nem mostanában találkozott – ebből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni. Viszont a Nancyt erősebbnek tartjuk, és odahaza nem hibázhat, ha valóban komolyan gondolja a feljutást. Tippünk ennek megfelelően: 1-es!

Pescara-Padova 1!

Mindkét együttes egészen jó formában van, a hazai pálya előnye dönthet…
Ahogy tavaly, úgy az idén sem áll le az ünnepekre a Serie B. A csapatok két hét alatt négy meccset játszanak, ennek a sorozatnak fog neki e két brigád. A delfinek tavaly kiestek az élvonalból, és a keret alaposan meggyengült. A legjobbak eligazoltak, és bizony ez meg is látszott a kék-fehérek teljesítményén. A rajtot még úgy ahogy elkapták Manieróék (3 meccs 5 pont), ám szeptembertől mály gödörbe süllyedtek: vereségek sora csúszott be. A tabella alsó harmadában találták magukat a fiúk, így nagyon messze került a feljutás lehetősége.
Pasquale Marino viszont olybá tűnik, tudja a receptet. Az egykor az Udinével szép sikereket elért szakember felrázta Balzanoékat, akik elkezdtek nyerni, a legutóbbi nyolc fellépésen veretlenek maradtak, és nem mellékesen 20 egységet húztak be ebben a periódusban. Így jelenleg a 6., már play offot érő pozícióban állomásoznak, 28 pontosak, a 2. helytől már csak 5 egység a lemaradásuk. Szóval, ha így folytatják a srácok, jó esélyük lesz a rájátszást érő helyek valamelyikének megszerzésére.
Ehhez azonban markánsabb hazai mérlegre lenne szükség. Politanóék 3-4-2-es sora azért nem meggyőző, igaz, két legutóbbi találkozójukat behúzták, előtte pedig a Brescia óriási mákkal csent pontot nála.
Pasquale mester néhány játékosára nem számíthat sérülés miatt, Vukusic, Viviano, Rizzo és Nielsen nem lesz ott a keretben – de nélkülük is ment a szekér. Elnézve a klub honlapján feltüntetett adatokat, statisztikákat, kimondottan erős kezdőt küldhet pályára a szakmai stáb.
Az ellenfél a Padova lesz, amely lényegesen szerényebb célokért küzd a második vonalban. A piros-fehérek 17 ponttal jelenleg mindössze a 19., osztályozós helyen állnak, igaz, van még egy elmaradt meccsük a fiúknak. Idegenben elképesztően gyengéén tolják Mutti mester tanítványai: 1-1-6-os soruk önmagáért beszél, mindössze a Cesenát tudták verni, a remi Barihoz köthető.
Viszont határozottan pozitív jel, hogy a pontos túrák voltak legutóbb! Október elejéig nyeretlenek voltak Feczesinék, azóta viszont azért belelendültek. Az idén még nehéz meccsek várnak a társulatra (Pescara, Siena, Avellino), amely jelen állapotában közel sem a legjobb összetételben tud felkészülni az év végi finisre.
Jelenic, Trevisan és Iori sérült, Colombi kapus lázas beteg, Carini pedig piros lapos eltiltását tölti.
A két gárda közül a hazaiakat érezzük esélyesebbnek: remek támadósorral rendelkezik a Serie B-hez képest a Pescara, és szerintünk ez döntő lehet. A delfinek nem hibáznak, otthon tartják a pontokat! Tippünk tehát: 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik