Hírek

Hazai sanszok

Ma egy holland és egy gall meccsnek jártunk utána...

Groningen-NEC 1!

Bár mostanság kicsit botladozik a hazai alakulat, azért hazai környezetben ilyen állapotban is illik nyerniük a zöld-fehéreknek.
A holland kupa nyolcaddöntőit rendezik a napokban, a mi választásunk pedig a Groningen-NEC mérkőzésre esett. A hazai brigád egész elfogadhatóan teljesített az ősszel, a 6. helyen tanyáznak, bár azért a szezon végére némiképp megfáradtak. Két vereség csúszott be zsinórban: a hágaiaktól otthon nem illett volna kikapni, a Feyenoord ellenében viszont idegenben még bele is fért a zakó. Más kérdés, hogy a rotterdami sztárcsapatnál a második félidőben volt jó néhány lehetősége a zöldeknek, ám ezeket elpuskázták a fiúk.
Az Euroborg Stadionban kimondottan kiegyensúlyozottan teljesítettek Adorjánék: 4-3-1-es sort tudnak felmutatni (ugye az ADO verte őket legutóbb), az AZ-t és a PSV-t is megleckéztette, de az Ajax is csak remizni tudott. Ami viszont Erwin Van de Looi alakulata ellen szól, hogy október 20-a óta nem tudtak otthon nyerni a bajnokságban.
A kupában eddig még gólt sem kaptak a zöld-fehérek: az FC Amszterdam és a Capelle egyaránt 2-0-ra adta meg magát Kosticéknak.
A NEC gyenge szezont fut: pocsék kezdés után jött az edzőváltás, ám a totális feltámadás elmaradt. Még mindig kieső helyen állnak a piros-zöld-feketék, igaz, most már legalább lőtávolon belül a többi riválissal. Idegenben még nyeretlen, a 0-4-4-es sorára nem lehetnek büszkék Rieksék.
Ami biztató lehet, hogy mostanság odahaza masszívan nyomják a fiúk: két legutóbbi nijmegeni mérkőzésüket behúzták (AZ, Roda), viszont idegenben továbbra sem jönnek a bravúrok. A közelmúltban az Utrechtnél próbáltak szerencsét Anton Janssen fiai, ám nem jártak szerencsével.
Idegenben eddig a Harkemase Boys és az FC Eindhoven esett a NEC áldozatául – előbbi papírforma sikernek számított, utóbbi azért megsüvegelendő győzelem volt.
Az idén még mindkét együttesre egy találkozó vár: ugyanebben a felállásban ütköznek meg az alakulatok vasárnap kora délután.
A vendégeknél Pallsson, a gárda izlandi középpályása térdsérülést szenvedett a minap, így ő biztosan kihagyja a kupakalandot. rajta kívül friss hiányzóról nem számol be a gárda honlapja.
A Groningent erősebb alakulatnak érezzük: a hétvégén idegenben a Feyenoordot is megszorongatták a zöldek. Ma a kupában vigasztalódhatnak Adorjánék. Nálunk hazai lesz e történet!

Lens-Istres 1!

Kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt a feljutásra hajtó hazai együttes: a vendégek gyengébbek, és idegenben különösen könnyen megadják magukat. Ebből 1-es lesz…
A 18. mérkőzés vár mindkét brigádra, egyben az év utolsó összecsapása lesz a feleknek. A hazaiak egészen kellemes őszt tudhatnak maguk mögött: az előkelő 2. pozícióban állomásoznak, győzelmük esetén a feljutást érő helyen várhatják a januári folytatást. 32 pontig jutottak a piros-sárgák, ebből otthon 22 egységet húzott be a Lens. Vonatkozó statisztikája 7-1-0 (15-5), csak a Creteil tudott nála pontot csenni, de annak már lassan negyed éve. Idegenben azért lényegesen sebezhetőbbek Coulibalyék (2-4-3), bár azért annyi biztos, hogy nem könnyű legyőzni Ljubojáékat.
A gárda formájára nem lehet panasz, legutóbb az Angersnél nyert rangadót, előtte a kupában jutott tovább. Várhatóan rengeteg néző lesz kíváncsi az év utolsó mérkőzésére, Antoine Kombouare alakulatának ma esti fellépésén akár 30 ezren is lehetnek majd.
Ezzel foglalkozott Jose Pasqualetti, az Istres vezetőedzője is a találkozó előtti napon. Mint elmondta: játékosainak fel kell nőniük a feladathoz, és nem szabad megilletődötten futballozniuk.
Bizony, fel kellene nőni a feladathoz, úgy az egész bajnokságban. Mert nem megy jól a lila-feketéknek, mindössze a 19., utolsó előtti helyen állnak. 14 pontot hoztak össze, idegenben viszont 0-2-6-os, végtelenül szerény mérleget tudnak felvonultatni.
A formájuk pocsék, hat legutóbbi fellépésükön mindössze négy pontot hoztak össze, bár ebben a periódusban legalább a kupában továbbléptek. A gárda támadójátéka gyenge, a túrákon pedig különösen: mindössze hatszor találtak be a kirándulásaik alkalmával…
A két brigád között minőségbeli különbség van: a Lens otthon parádézik, az Istres pedig kellemes vendég. A piros-sárgák a feljutásra gyúrnak, ebben pedig Leroy-ék nehezen tudják őket megakadályozni. Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik