Hírek

A kapus, aki kiszorította Casillast

A Marca interjúja a ma már a Cagliarinál légióskodó Antonio Adánnal.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Real Madrid különböző csapatainál lehúzott 16 esztendő után nyáron úgy döntött, ideje továbbállni. Majd két hónapot töltött csapat nélkül, hogy aztán Olaszországban, a Cagliarinál kössön ki a kapus, aki kispadra szorította Iker Casillast. A spanyol Marca Antonio Adánnal beszélgetett.

– Miért a Cagliari?
– Több lehetőségem is akadt, hét vagy nyolc. Kaptam ajánlatokat Spanyolországból, Oroszországból és Portugáliából, de azért választottam végül a Cagliarit, mert úgy éreztem, ez a legjobb klub a karrierem folytatásához. Itt megvan a lehetőségem arra, hogy játsszak és ez volt a legfontosabb számomra. Nagyon nehéz volt klub nélkül több mint egy hónapig.
– Korábbi madridi csapattársaival kapcsolatban maradt?
– Természetesen. Egész nyáron érdeklődtek a helyzetem felől. Gratuláltak is, mikor aláírtam a Cagliarihoz.
– Érezte úgy, hogy a Real cserbenhagyta?
– Soha. Az én döntésem volt, hogy távozom a csapattól, hiszen volt még hátra egy évem. Játszani akartam és a Real minden lehetőséget megadott nekem ehhez. A klub biztosította számomra, hogy az edzőközpontban tréningezzek. Mikor megérkeztem Olaszországba Butraguenótól kaptam egy faxot, gratulált és elmondta, a Real az otthonom, ahova bármikor visszatérhetek.
– És azt, hogy Mourinho valaha is kihasználta volna?
– Nem hiszem, de ez olyan dolog amiről az ember nem szívesen beszél. Az egyetlen dolog, amit tettem, hogy odaálltam és játszottam, amikor ezt mondták nekem. A kapuskérdés mindig komoly vita lesz a Realnál, mivel az elmúlt öt évben Casillas egyértelműen a világ legjobbjának számított, ugyanakkor López is kiváló hálóőr.

Olvasói sztorik