Hírek

Városi derbi hazai sikerrel?

Ma egy egzotikus utazást teszünk keleti irányba, majd a szokásos holland gólvadászatot is beiktatjuk a programba...

Maccabi Tel Aviv-Hapoel Tel Aviv 1!

A városi rangadót a listavezető nyerheti meg: Paolo Sousa alakulata nagyon egyben van, ráadásul a Hapoel idegenben felettébb sebezhető…
12 fordulót követően egy ponttal és egy meccses fórral vezeti az izraeli bajnokságot a kék-sárga alakulat. A Maccabi 29 egységig jutott, hazai mutatója pedig egyenesen szenzációs: 5-1-0 (14-4), egyedül a Maccabi Petah Tikva tudott remizni a Bloomfielden.
Itzhakiék remek formában várják a derbit: a bajnokságban három győzelemmel a hátuk mögött érkeznek a találkozóra, és az EL-ben is sikerrel vették a csoportkört. Pricáék támadósora és védelme is parádés: 26 találatnál járnak, és mindössze 9-et kaptak eddig 12 ütközetben.
Az év mérkőzésére készülnek a klubnál – ennek megfelelő is a körítés. Paolo Sousa nyilatkozott a klub hivatalos honlapján a meccs előtti napon. A portugál szakember úgy fogalmazott: mindenkin érzi a motivációt, és bár nagyszerű együttesnek tartja a városi riválist, meggyőződése, hogy be tudják húzni a három pontot. Carlos Garcia, a sárga-kékek bekkje is kiemelte a derbi jelentőségét, és mint elmondta: tisztában vannak a szurkolói elvárással, és ennek megfelelően járnak el az esti mérkőzésen, azaz nyernek.
Önbizalomból nincs hiány hazai oldalon, ám azzal mindenki tisztában van, hogy nagyon kemény 90 perc vár a társulatra. A Hapoel tavaly bronzérmet szerzett, és az idén ugyan eddig elmarad a teljesítménye a várakozásoktól, ám a célok egyértelműek: ki kell jutni a nemzetközi porondra.
A piros-fehérek egyelőre csak az 5. helyen tanyáznak 19 egységgel – épp 10 pont a lemaradásuk a városi riválissal szemben. Vendégségben 2-2-2-es sort hoztak eddig össze Ilicék, tehát felettébb sebezhetőek a túrákon. Persze a derbi mindig külön kategória, ám összességében az idén nem tűnik masszívnak a Hapoel.
Az elmúlt négy bajnokijuk közül csak egyet nyertek meg a fiúk, a legutóbbit, azt is nagy kínkeservesen a hajrában. Motivációs probléma nem lehet a vendégeknél sem, hiszen még is csak városi rangadóról van szó, no és egy sikerrel a dobogóra is felléphetne a gárda.
Ebben a naptári évben háromszor ütköztek meg a felek, és mindannyiszor a Maccabi győzedelmeskedett. És szerintünk ma is nyernek a sárgák! Paolo Sousa együttese jobb passzban van, és erősebb is a kerete. Húzzuk be a hazait!

PSV Junior-Dordrecht +2,5!

Két, kimondottan erős támadószekcióval rendelkező alakulat randevújától mi mást is várhatnánk, mint gólokat!
A 21. fordulót rendezik a napokban a holland második vonalban. A hazai alakulat a középmezőnyben állomásozik, 27 pontja van (7-6-7), otthon erős (5-3-2), és nem mellesleg gólerős (21-13). Mindössze egyszer nem talált be hazai környezetben, találkozói közül 13-szor jött a +2,5-ös opció.
Az eindhoveni gárda remek szériát zárt le két hete, amikor is az FC Eindhoven nyert nála. Legutóbb az Ajax tarcsinál járt, és ért el 2-2-es döntetlent. A találkozón kiállították egyik alapemberüket, ő biztosan kihagyja a találkozót.
A vendégek vezetik a tabellát, 43 pontot zsebeltek be eddig, és bizony vendégségben is erős: 5-3-2-es vonatkozó mutatója erről árulkodik legalább is. 18-11 a túragólaránya, csak kétszer maradt impotens. Összességében 13-7 az over-under mutatója, tehát felvállalják a zöld-fehérek a támadófutballt.
A Dordrecht az elmúlt két meccsén csak remizett, fel is jött rá a Willem, tehát ma kvázi győzelmi kényszerben lépnek pályára Kortéék.
Nem lesz egyszerű dolguk a zöldeknek, sikerükre persze azért így is van esély. Ám mi inkább a gólokat favorizáljuk jelen esetben, az az érzésünk, hogy a felek legalább három találatot összehoznak ma este. Ez tűnik a legjobb opciónak. Húzzuk be a +2.5-öt!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik