Hírek

Mazzarri visszatér!

Ma egy francia és egy olasz kalandra invitáljuk olvasóinkat...

Bordeaux-Valenciennes 1!

Egyre jobb formát mutatnak a bajnokságban a hazaiak, szerintünk folytatják remek szériájukat az egyik kiesőjelölttel szemben…
Francis Gillot alakulata – olybá tűnik – visszatér a helyes útra: a gárda a gyenge őszi kezdést követően november végétől pazar sorozatba kezdett: négy mérkőzés óta veretlen, legutóbbi három ütközetét pedig megnyerte – és ezeken a találkozókon meg sem zördült a bordeaux-i háló!
Fauberték a forduló előtt a 7. helyen tanyáztak 27 ponttal, hazai környezetben pedig 5-1-3-as szeszélyes mérleggel. A tabella viszonylag tömör, egy sikerrel több pozíciót is javíthatnak helyzetükön Obraniakék.
Ami a hiányzókat illeti: a házi gólkirály nem biztos, hogy tudja vállalni a játékot, rajta kívül még a középpályáról lesznek hiányzók, igaz, ők nem alapemberek.
A héten az Európa Liga utolsó csoportmeccse várt a gall alakulatra, ám a sorozatot az elejétől nem vette komolyan a társulat – ennek megfelelően szinte a teljes nagycsapat kihagyta a túrát.
A Valenciennes-nek nem megy az idén. A kudarcok után jött az edzőváltás, ám egyelőre Ariel Jacobs sem tudta felrázni a gárdát. A piros-fehérek helyzete egyre reménytelenebb, kieső pozícióban állomásoznak, 17 fellépésen mindössze 11 pontot szorgoskodtak össze Puyolék.
Idegenben és otthon is egyaránt pocsékul tolják a fiúk: vendégségben 1-2-5-ös a mérlegük, csak az Ajaccionnál győztek. Az elmúlt hetekben nem nagyon érte siker Saezéket, a Nantes-i vereséget egy hazai iksz követte a Guingamp ellenében.
A mai ütközetben nem lehet ott három támadó, tehát tulajdonképpen a komplett csatársora nélkül kell felvennie a harcot a vendégeknek. Ugyancsak kihagyja a találkozót két sztenderd védő… Azért ezek nem túlságosan jó előjelek…
Az elmúlt esztendőkben ebben a felállásban rendre a hazaiak nyertek – és szerintünk ma sem lesz ez másként. A Bordeaux összekapta magát, és ma tovább menetel. Húzzuk be a hazait!

Napoli-Inter +2,5!

Gólokkal számolunk a San Paolóban!
Rangadót rendeznek ma este a Serie A-ban, ugyanis a 3. fogadja a 4. helyezettet. A hazai brigád óriási csalódáson van túl: hiába szerzett 12 pontot a BL-csoportkörben, e mennyiségű egység csak az EL-re volt elegendő – Rafa Benitez alakulata elbúcsúzott az elitligától.
No, de ne rohanjunk ennyire előre. A bajnokságban ugyanis a szenzációs rajtot követően némiképp megtorpantak a déliek. Jöttek a pontvesztések, melynek hatására lecsúszott a 3. helyre a világoskék sereg. 10-2-3-es sort produkálva, 32 pontot gyűjtve jelenleg tehát a dobogó legalsó fokán állnak, hazai statisztikájuk 5-2-1. A Parma tréfálta meg Dzemaliékat, az Udinese és a Sassuolo pedig ponttal távozott.
A Napoli hátránya a listavezető Juvétől a forduló előtt már 8 pont volt, a Roma 5-tel ment előtte. Callejonék elvesztették mindkét rangadót idegenben – ez is okozta a leszakadásukat. Higuainék formája kissé szeszélyes mostanság, ám mindenképpen biztató: két vereség (Dortmund, Parma) után nyertek a Lazio ellen idegenben, majd jött a hazai remi az Udinével, szerdán pedig a San Paolóban az Arsenal is megadta magát.
A kétfrontos küzdelem áldozatokkal is jár: Rafa mester nem számíthat Hamsikra, Mestóra és Zunigára, no és Pepe Reina szereplése is kérdéses a kapuban.
Mazzarri mester visszatér korábbi sikerei helyszínére! A Nápolyból Milánó kék-fekete részébe költöző szakember egyelőre jól teljesít az Inter kispadján is: a gárda a 4., 15 csatában 28 egységet zsebeltek be Palacióék, és vendégségben még veretlenek! Összesen is csak egy zakó áll a nevük mellett, még a Roma zúzta le őket október elején, összstatisztikájuk 7-7-1.
Az Inter három bajnoki döntetlenből érkezik a mai találkozóra – azért a Bologna, Sampdoria, Parma trió ellen illett volna három pontnál többet szerezni… A csapat támadójátékával nincsen semmi gond, viszont a védelemmel azért mostanában annál inkább. Alvarezék jegyzik a legtöbb találatot (34), viszont 17-szer kapituláltak már hátul – az utolsó három fellépésen ötször…
Mazzarri Chivura és Militóra biztosan nem számíthat, viszont jó eséllyel visszatérhet Guarin, Samuel, Icardi és Kuzmanovic.
Az Intert nagyon nehéz megverni, ezt bebizonyították Alvarezék. A támadófutball mindkét oldalon erős, és erre alapozzuk alaptippünket. Azt gondoljuk, hogy összehoznak három találatot a felek, és jó eséllyel megzördül majd mindkét háló is…

Olvasói sztorik