Hírek

Gólváltás és hazai siker!

Ma a Bundesligában és a League I-ban néztünk körül...

Mainz-Borussia Mönchengladbach Mindkét fél betalál: IGEN!

Jó kis csörtét játszik egymással a két gárda ma délután: ismerve a két alakulatot, szerintünk garantált a gólváltás…
Bár sokan nehéz szezont jósoltak a Mainznak, egyelőre a piros-fehérek várakozás fölött teljesítenek. A brigád a 8. helyen állomásozik 15 mérkőzésen szerzett 20 pontjával. Otthon, a Coface Arénában 4-1-3-as sort produkált, a Schalke, a Leverkusen és a Dortmund nyert nála. Thomas Tuchel fiai eddigi 8 hazai fellépése közül mindössze csak egyszer nem tudta bevenni az ellenfél kapuját, hazai gólmutatója 12-12, tehát adnak is, de kapnak is találatokat rendesen.
Remek győzelmi sorozatot produkáltak Okazakiék egészen a hónap elejéig, továbbjutottak a kupában is, ám a Borussia Dortmund két hete nagy falatnak bizonyult (1-3). A múlt pénteken Nürnbergben hátrányból egyenlítve csíptek el fontos pontot (1-1). A középpálya egyik fontos láncszeme, Soto letöltötte eltiltását, így ő már bevethető lesz. Hiányzói is vannak a piros-fehéreknek, a héten még kérdéses volt egy középpályás és egy védő szereplése, illetve a kapusposzton továbbra sem bevethető az első számú hálóőr – más kérdés, hogy Loris Karius, a helyettese eddig nem teljesít rosszul.
A Mönchengladbach a dobogóra tör! A zöld-fehér-feketék már a 4. pozícióban állomásoznak 31 egységgel, és amennyire korábban kétarcúnak tűntek (otthon parádé, idegenben sittek), annyira kiegyensúlyozott lett mostanság Arangóék teljesítménye. Lucien Favre társulata hatos győzelmi szériát fut, legutóbb Berlinben égtek meg Kruséék, de annak már lassan két hónapja. Nagyon egyben van a csapat, ami egyebek mellett annak is köszönhető, hogy elkerülte a sérüléshullám a brigádot: egy védő nem bevethető, így a szakmai stáb szinte ugyanazzal a kerettel készülhet hétről-hétre.
Raffaelék 2-1-4-es statisztikát hoztak össze a túrákon 10-12-es találati mutatóval. Ami fontos lehet, hogy a gárda csak a Hertha kapuját nem vette be az elmúlt 15 játéknapon! Kreatív, gyors, szellemes támadófutballt ad elő hétről hétre a Gladbach, játékukban igencsak benne van a gól.
Az előző kiírásban összesen 9 találat született a két összecsapásukon: Mainzban 2-1-re, a Borussia pályaválasztásával 4-2 lett a végeredmény.
És szerintünk ma sem ússzák meg kapott gól nélkül a kapusok. A Mainz otthon nem rossz, a zöldek pedig szárnyalnak. Ebből gólváltás lesz, sőt, akár a +2,5 is jöhet!

Wolverhampton-MK Dons 1!

Kijózanító vereség után ma újra nyerhetnek a feljutásra gyúró farkasok!
Kenny Jackett együttese ugyan még magabiztosan őrzi feljutást érő második pozícióját a League I-ban, ám az elmúlt hetekben néhány taslit azért kaptak a fiúk. Kezdhetjük azzal, hogy a narancs-feketék kiestek az FA-kupából, a Brendforddal csak remiztek otthon, aztán később a Tranmeret ugyan verték, ám legutóbb, november végén a Peterborough-nál kapituláltak. Most a 2. helyen állnak 43 ponttal, épp annyival, mint amennyit a listavezető Leyton gyűjtött – előnyük az üldözőkkel szemben 6 egység. Odahaza, a Molineux Stadium-ban eddig 7-2-1-es masszív sorral büszkélkedhet, ehhez 18-5-ös gólarány párosul. A Walsall győzött nála egyedül, hat hazai találkozóját viszont nullára nyerte.
James Henry, a Millwalltól kölcsönbe érkezett középpályás talán visszatérhet, viszont a bekk, Doherty sérült, így ő nem bevethető – olvasható a hivatalos honlapon. Kenny Jackets is megszólalt a meccs előtti napon: a menedzser elismerően szólt az aktuális ellenfélről, jelezve azt, hogy véleménye szerint odaért a Dons a rájátszást érő pozíciók valamelyikére, ám ettől függetlenül győzelmet vár tanítványaitól, akik hazai pályán eddig remek teljesítményt nyújtottak.
Az MK Dons három bajnoki vereségből érkezik az egyik bajnokesélyeshez – így nem is meglepő, hogy egyelőre csak a 12. 22 egységgel. Elsősorban odahaza eredményesek eddig Bamfordék, a túrákon 1-2-5-ös sort produkáltak (csak a gyengécske Sheffieldnél győztek).
A vereségek ellenére sincs kriptahangulat a klubnál, ugyanis az FA-Kupában még mindig életben van a társulat: a piros-fehérek legutóbb a Dover Athleticet búcsúztatták.
Tavaly épphogy lemaradt a rájátszásról a brigád, ezt a hibát nyilván nem követné el újra Karl Robinson menedzser csapata. Ehhez azonban az idegenbeli teljesítményén mindenképpen javítani kellene Smithéknek.
A kétfrontos küzdelem némiképp megviseli a keretet, két hiányzója biztosan lesz az MK Donsnak.
Az egymás elleni mérleg totálisan kiegyenlített (2-2-2), ebből messzemenő következtetést nem lehet levonni.
Viszont a farkasokat erősebbnek érezzük, ráadásul hazai környezetben meccselhetnek. A motiváltabb hazai alakulat nem hibázik, és otthon tartja mindhárom egységet. Tippünk ennek megfelelően: 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik