Hírek

Új trükkökkel készül Szász Kitti

Szabadstílusú Európa-bajnokságot rendeznek a jövő héten Budapesten.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A jövő hét közepén Budapesten rendezik meg a szabadstílusú futball (freestyle soccer) Európa-bajnokságot, amelyen a férfiaknál és a nőknél is hazai versenyző számít a favoritnak.

Az eseményt felvezető pénteki sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Freestlye Football Federation (F3) harmadik alkalommal rendezi meg a kontinensviadalt, amelyre ezúttal rekordszámú nevezés érkezett be a szervezőkhöz, ugyanis több mint száz versenyző képviseli majd hazáját.

Hrutka János, az esemény főszervezője, 24-szeres válogatott labdarúgó elmondta, Magyarországon ez lesz az első nemzetközi verseny ebben a sportágban, ugyanakkor a jövőben szeretnének feljebb lépni, és akár a világbajnokságnak is a házigazdája lenni.

A férfiak versengésében 92-en indulnak, várhatóan 15 magyarral, akik közül a legnagyobb esélyes Kovács Péter, aki 2011-ben Abu-Dzabiban világbajnoki címet nyert. A magyar versenyző elmondta, a sportág krémje képviselteti magát a viadalon, így kemény küzdelemre számít, véleménye szerint pedig a pillanatnyi forma dönt majd. Kovács mellett egy korábbi Európa-bajnok, a 2010-ben Prágában rendezett kontinensviadalon első Karászi Roland is indul, ráadásul a két trükkmester párosban együtt próbálja majd meg elhódítani a bajnoki címet.

A nőknél mindössze nyolcan indulnak majd, a toronymagas esélyes Szász Kitti, aki szeptemberben megvédte címét a Red Bull Street Style-on, amely a sportág nem hivatalos világbajnokságának számít. Szász elmondta, hazai közönség előtt szeretne bemutatni néhány új trükköt is, ugyanakkor nagy rajta a nyomás, hiszen mindenki győzelmet vár tőle.

A freestyle fociban lehatárolt területen belül két játékos mutatja be tudását, melynek során felváltva harminc másodpercre kapják meg a labdát. A párharcok három percig tartanak, a zsűri a játékosok teljesítményét labdakezelés, kreativitás és stílus alapján értékeli.

A zsűrivel kapcsolatban a szervezők elmondták, hogy nemzetközileg elismert, korábbi világ- és Európa-bajnokok alkotják majd az ítészek csapatát, soraikban egy aranylabdás futballistával, a korábbi magyar szövetségi kapitány, a 150-szeres német válogatott Lothar Matthäusszal.

A férfiak selejtezőjét szerdán 12 órától rendezik, míg a döntőkre, illetve a nők és a párosok fináléjára másnap 15 órától kerül sor. Az Európa-bajnokságot a budapesti Ötkert szórakozóhelyen bonyolítják le.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik