Hírek

Nyer ma a döntetlenkirály?

Irány Franciaország és Hollandia!

Montpellier-St. Etienne 1(x)

Új edzővel folytatja a bajnokságot a gall döntetlen-király: itt lenne az idegenben sebezhető zöldek ellen pontot, pontokat várunk a narancssárga-kékektől!
A Loirent elleni hazai vereséggel fogyott el a türelem Jean Fernandezzel szemben: a trénernek megköszönték a munkát, és a soron következő, Toulouse elleni mérkőzésre már a stáb korábbi tagja, Pascal Baills készítette fel a gárdát. A végső megoldást is megtalálta közben az elnök: a zaklatott múltú Rolland Courbist kérték fel a munkára. Mint ismeretes, a Marseille korábbi sikeredzője a börtönben is megfordult…
De térjünk vissza a Montpellier teljesítményéhez. 17 csatájából mindössze kettőt nyertek meg Camaráék! 2-10-5-ös mérleget produkált az egység, odahaza pedig 2-5-2-es sort mutatnak fel. A Sochaux és a Lyon adta meg magát Cabelláéknak, de utolsó sikerük október elejére datálódik. Jelenleg a 17. pozíciót foglalják el 16 egységgel, a vonal alatti brigádokkal szemben 5 pont az előnyük.
Az új tréner a klub hivatalos honlapjának nyilatkozott. Mint kijelentette: elsősorban – épp a hosszútávú sikertelenség miatt kialakult helyzetből adódóan a motivációban kell nagyot előrelépnie a társaságnak. A szakvezető szerint a futballisták partnerek lesznek a közös munkában, és együtt sikerülhet felkapaszkodni a tabellán.
És akkor nézzük, hogy kikkel számolhat Rolland Courbis! Ami biztos, eltiltásából visszatérhet El Kaoutari és Hilton, a gárda két meghatározó védője – mindketten kihagyták a múlt heti, Toulouse elleni kirándulást. Daniel Congre viszont most kapott pirosat. Jebbour ugyancsak a hátsó alakzatból hiányzik majd, elől pedig Bakar bajlódik sérüléssel.
A St. Etienne hektikus szezont fut eddig. Jelenleg a 8. helyen állomásoznak, 24 pontjuk van (7-3-6), idegenben sebezhetőek (3-1-4). A formájuk igencsak szeszélyes, hiszen az elmúlt négy fordulóban kétszer nyertek, kétszer kikaptak.
A zöld-fehérek komoly célokkal vágtak neki a pontvadászatnak, ennek megfelelően is kezdtek Christophe Galtier tanítványai. Aztán az őszt már elrontották a zöld-fehérek, így nem is csoda, hogy mindössze a középmezőnyben tanyáznak.
Idegenben 3-1-4 a vonatkozó mérlege, csak kiscsapatoknál tudott nyerni, erősebb riválisainál egytől-egyig kapitulált. A múlt hétvégén elmaradt a meccsük, előtte Rennesben jártak Brandaoék, és üres kézzel kellett hazatérniük (3-1).
A keret viszont majdnem teljes lesz Montpellier-ben. Két bekk ugyan még nem lesz bevethető, és egy tartalék támadó sem épült fel, rajtuk kívül viszont szinte mindenki hadra fogható.
Az elmúlt két évtizedben nagyon kiegyensúlyozott mérleget hozott össze a két alakulat – a hazai dominancia jellemezte a párharcokat.
Az új edzővel felálló hazai együttes szerintünk megcsípheti ma a St.Etienne-t. Persze, azért az iksz is benne van a pakliban, tehát az óvatosabbaknak az 1x-es opciót ajánljuk figyelmébe. A bátrabbak viszont tehetnek egy próbát, és bepróbálhatják a Montpellier-sikert!

Telstar-Almere +2,5!

A kiesési rangadón gólokkal számolunk: nem állnak meg a csapatok háromig!
A holland másodosztály 21. fordulójában két, a kiesés kérdésében érintett alakulat csap össze. A hazaiak botrányos formában várják az összecsapást, mindössze az szól mellettük, hogy 22 pontjuknak zömét, 16-ot saját stadionjukban zsebeltek be. Mérlegük 5-1-4, ehhez 19-15-ös találati mutató párosul. Mindössze kétszer nem találtak be otthon az ellenfélnek, és hazai fellépéseik közül 9-szer jött a +2,5-ös opció. Összességében 14/6 az over-under statisztikájuk. November elsején nyertek legutóbb, azóta kudarc-kudarc hátán. Illene lenne pontokat gyűjteni, mert a veszélyes zónához vadul közelednek: már csak 5 egység a fórjuk a vonal alatti csapatokkal szemben…
Az Almere egy ponttal és egy hellyel áll rosszabbul aktuális riválisánál, viszont a formája biztató. Négy bajnoki óta veretlen, sőt, két legutóbbi túráját ponttal zárta – ez korábban nem igen volt rá jellemző (1-3-6). Idegenben mindössze háromszor volt képtelen a gólszerzésre, 10-18-as gólarányában 7-szer jött össze a +2,5-ös opció.
Rendre gólgazdag mérkőzéseket vív egymással a két alakulat: az esetek túlnyomó többségében összejött a három találat, és gyakori a gólváltás is. 1,6-os szorzóért ez tűnik a legértékesebb választásnak. Húzzuk be bátran a +2,5-öt!

Olvasói sztorik