Hírek

Hazai esélyek

Az Európa Ligában két hazai esélyre bukkantunk...

Maccabi Tel Aviv-Bordeaux 1!

A Bordeaux a bajnokságra tartalékol, konkrétan a fél csapat el sem utazott a mai mérkőzésre. Ebből hazai siker lesz!
Az EL F-jelű négyesében egyetlen kérdés vár még válaszra: a Frankfurt mögött a Maccabi vagy az APOEL jut tovább a legjobb 32 közé. Minden kétséget kizáróan erre az izraeli együttesnek van nagyobb sansza, ugyanis három ponttal és négy góllal áll jobban jelenleg, mint a szigetlakó riválisa. Ráadásul a zárónapon Paulo Sousa legénysége a totálisan motiválatlan, a sorozattól már elbúcsúzott Bordeaux-t látja vendégül, míg a ciprusiakra egy német túra vár…
A Maccabi Tel Avivnak tehát 8 pontja van, otthon még veretlen (Frankfurtot legyűrte, az APOEL-lel remizett), vendégségben nyert a galloknál, kikapott az Eintrachtnál, Nicosiában megosztoztak a pontokon. A bajnokságban nagyszerűen menetelnek Itzhakiék, átvették a vezetést, otthon parádéznak (5-1-0), és hete óta veretlenek.
A francia alakulat összességében nem vette komolyan az Európa Ligát, ennek megfelelően ki is esett a sorozatból. Francis Gillot most sem húzta meg a váratlant… Íme, azon játékosok névsora, akik nem utaztak el Izraelbe: Poko (M 6/0), Traore (M 5/0), Kaabouni (F 1/0), Faubert (M 8/1), Carrasso (First gk 17/0), Mariano (D 17/0), Henrique (D 14/0), Sane (D 16/0), Saivet (F 17/3), Sertic (M 11/3), N’Guemo (M 13/1), Diabate (F 14/7 topscorer), Maurice-Belay (M 15/1), Jussie (F 13/3), Obraniak (M 17/4)…
A bajnokságban viszont egyre jobban megy Bellionéknak: két győztes meccsen vannak túl, legutóbb a hónapok óta veretlen Lille-t állították meg. Sanééknak csak púp a hátán e mai ütközet – éppen ezért extra motivációt ne várjunk a fiúktól.
A Tel Aviv-i alakulatnak egy pont is elegendő elméletileg a továbbjutáshoz, ám szerintünk a tartalékos gallok ellen kiszolgálja közönségét Paolo Souza brigádja. Nálunk hazai e történet…

Pandurii Tg. Jiu-Pacos Ferreira 1!

A román alakulat nem akar nyeretlenül zárni a csoportban, a portugáloknak pedig a bennmaradás élvez prioritást…
Nincs már tétje a ma esti mérkőzésnek az E-jelű kvartettben, ugyanis a román és a luzitán alakulat is búcsút intett a sorozatnak. A Fiorentina és a Dnyipro ellenállhatatlan volt ebben a négyesben, most már csak a 3. hely megszerzése, no és némi pénzkereset jelenthet motivációt a feleknek.
A hazai oldalon optimista hangulatban várják a kilencven percet, ami nem is csoda: a kék-fehérek fölényes magabiztossággal verték a kolozsvári egyetemistákat, felkapaszkodva így a 4. helyre. Cristian Pustai légiósokkal telitűzdelt együttese viszont az EL-ben nem tudott maradandót alkotni. Egyetlen pontját épp aktuális riválisa ellen zsebelte be, az ukrán és az olasz ellenfél oda-vissza elverte Alexéket.
Az internetes források szerint viszonylag tartalékos lehet majd a kezdőcsapat, viszont három alapember visszatéréséről egyaránt beszámoltak a lapok.
A Pacos tavaly elképesztő szezont zárt: bronzérmet szerzett, a BL-selejtezőben ugyan elbukott, de a második számú sorozatban érdekelt maradt. Viszont a nyáron totálisan kifosztották a klubot: játékosokat és az edzőt is elvitték a “nagyok”, így nem is csoda, hogy a sárga egység jelenleg a kiesés ellen küzd.
És mindezt nem túl nagy sikerrel teszi… Az edzőváltás sem hozta meg a várt eredményt, 12 találkozón mindössze 8 egységet hoztak össze Henrique Calisto fiai. Az elmúlt két bajnokijukat egyaránt nullára vesztették el. Az idén még két fontos ütközet vár a gárdára a pontvadászatban – szerintünk ezek az ütközetek élveznek majd prioritást a klubnál.
A hivatalos honlapon megjelölte már a vezetőedző az utazólistát. 19 futballista kel útra, ám olybá tűnik, a kezdőben jó pár peremember kap majd helyet. Ami tuti: két védő és két középpályás nem kap helyet a kezdőben – ők mindannyian alapembernek számítanak.
A tét nélküli összecsapáson a román gárdát látjuk esélyesebbnek: a portugál együttes az életéért küzd, s noha még a fél szezon hátra van, a felkapaszkodást mielőbb meg kellene kezdenie. Ma a hazaiaknak szavazunk bizalmat, tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik