Hírek

Győzelmi kényszerben…

Az utolsó fordulót rendezik ma BL-csoportkörében...

Olympiacos-Anderlecht (0-1) 1! +2,5!

Melege lesz a pireuszi pokolban a belga alakulatnak. A motivált hazaiak győzelmük esetén biztosan továbbjutnak a csoportból!
Az utolsó fordulót rendezik a BL csoportkörében, és a C-jelű kvartettben még bizony van egy fontos kérdés, amelyre ma kapunk választ: a PSG mögött melyik alakulat folytatja a BL-ben, és melyiknek kell átsorolnia az EL-be?
Mert a franciák mögött (13) az Oly és a Benfica is 7-7 egységet gyűjtött, az Anderlecht egy szem ikszet játszott, négyszer megégett. Az egymás elleni összevetésben a görögök a jobbak, ha ma tehát ugyanannyi pontot szereznek a piros-fehér csíkosak, mint a luzitánok, akkor is a pireusziak örülhetnek. Ám azért Mitroglouéknak könnyebb lesz a dolguk, hiszen ők a belgákkal, a portugálok pedig a franciákkal meccselnek…
De nézzük, hogy jutottak el eddig a csapatok. A görögök egy hazai sittel nyitottak (1-4 PSG), aztán nyertek Brüsszelben, ponttal tértek haza Lisszabonból, otthon elverték a portugálokat, majd a párizsi túra ismét vereséggel zárult. 2-1-2-es mérlegükből otthon 1-0-1 a mutatójuk.
Michel mester tanítványai tehát könnyen bejuthatnak a nyolcaddöntőbe, ehhez nem kell mást tenniük, mint elverni a lilákat. És erre szerintünk reális esélye is van Robertoéknak. A piros-fehérek a bajnokság féltávjához közeledve utcahosszal vezetnek, minden bizonnyal ezúttal is simán elhódítják a trófeát. A Georgios Karaiskakis Stadionban – a párizsiakon kívül – valamennyi riválisát két vállra fektette az idén. A hellén keret erős, a gazdasági válság nem érintette a patinás klubot. A nyáron jól igazoltak, majdnem 9 millió eurót tapsoltak el, a támadósorba olyan játékosokat igazolva, mint Saviola, Joel Campbell, Scsepovic, vagy Weiss.
Mitroglou és Maniatis sérült a csapatban, a csatár és a középpályás biztosan kihagyja a mai találkozót.
Ami a vendégeket illeti: bebizonyosodott, hogy az Anderlechtnek magas egyelőre a BL, a lila-fehérek biztosan búcsúznak a nemzetközi porondtól. A gárda az idei szezonban kissé hektikusan szerepel – ennek is betudható, hogy a bajnokságban mindössze a 3. helyen áll, hátránya a listavezetővel szemben 4 pont. A kupából kiestek, és ugye a nemzetközi kaland is véget ért.
Sok gólt szereznek John van den Brom tanítványai, viszont hátul is termékenyek: de Zeeuw-ék a BL-ben 5 meccsen 14-szer kapituláltak. Azért ez durva, N’Sakala-éknak illene rendezni a védekezésüket, mert különben hiába a jó és eredményes támadójáték…
Suarez és Bruno, a két gólgyáros kihagyja a találkozót.
Az Olympiacos motivált lesz, és hazai környezetben a pireuszi pokolban nem egyszerű egyetlen gárdának sem szerepelnie. A belga együttes számára tulajdonképpen tét nélküli a találkozó, Gilleték amolyan becsületbeli ügyként kezelik a zárófordulót.
Brüsszelben Mitroglou mesterhármasával nyert a görög gárda. És szerintünk ma is behúzza a továbbjutást érő három pontot a piros-fehér sereg. Nem könnyű nyerni, vagy pontot szerezni Pireuszban – ez nem jön ma össze a kissé szétcsúszott belgáknak. Hazai sikert várunk, sőt, akár kettővel is nyerhetnek a hellének. Melléktippként pedig jöhet a +2,5-ös opció is!

Real Sociedad-Bayer Leverkusen Mindkét fél betalál: IGEN! +2,5!

Őrült meccs kerekedhet ma az Anoetában: a hazaiak felszabadultan futballozhatnak, a vendégeknek viszont veszettül kell hajtaniuk a továbbjutásért…
Az A csoportban már csak egy kérdés maradt nyitva: a Leverkusen vagy a Sahtar folytathatja a BL-ben? A zárónap előtt az ukránok pontelőnnyel állnak – a németek 7, a donyeckiek 8 egységet hoztak eddig össze. Ma este a narancssárgák az Old Traffordon lépnek pályára, a germánokra pedig egy baszk túra vár. Elnézve a MU mostani formáját, közel sem biztos, hogy a hispán kirándulás ígérkezik egyszerűbbnek…
A San Sebastian-i együttes nem bírta a többfrontos küzdelmet, a BL-ben mindössze egy döntetlenre futotta erejéből, ezek kívül négyszer is vesztesen hagyták le a pályát Veláék. A remi az angolok ellen született az Anoetában. És még egy érdekesség: a kék-fehérek eddig nem rúgtak gólt otthon a csoportküzdelmek során…
A La Ligában viszont meggyőzően menetelnek mostanság Jagoba Arrasate tanítványai: a legutóbbi üt bajnokijuk közül négyet behúztak, így fel is jöttek a 6. helyre. A kupában idegenben kezdtek, és értek el 1-1-es az Algeciras ellen.
Griezmannékra pedig a góliszony nem jellemző a bajnokságban: hazai fellépéseik közül csak a Malagának nem tudtak beköszönni, és már 16 találatot jegyeznek az Anoetában. Ennél termékenyebb csak a nagy hármas odahaza.
Estrada, Granero és de la Bella bajlódik hosszabb ideje sérüléssel, ők nem lesznek bevethetők vélhetően ma este sem.
A Leverkusen nagy bajba sodorta magát azzal, hogy két hete gyalázatos vereségbe szaladt bele odahaza a Manchester United-dal szemben (0-5). A piros-feketék le is csúsztak a 3. helyre, hat pontosak, idegenben egy egységet szerezve (Sahtar). Sami Hyypia együttesének két dolgot kell tennie: egyrészt nyerni az Anoetában, másrészt veszettül drukkolni az angoloknak, hogy lehetőleg verjék el a donyeckieket. A németek akkor is befutnak a második helyre, ha ikszelnek, az ukránok pedig kikapnak, ugyanis az egymás elleni összevetésben ők állnak jobban.
A Bayer formájára nem lehet panasz, a hétvégén Dortmundban nyertek Kiesslingék, és őrzik második pozíciójukat a bajorok mögött. Idegenben eddig hétszer léptek pályára, öt siker mellett kétszer kikaptak Benderék.
A keretben Sam, Palop és Hilbert sérült.
A meccsen a vendégek győzelmi kényszerben lépnek pályára, tehát mindenképpen támadniuk kell a piros-feketéknek. A baszkok viszont minden teher nélkül meccselhetnek, és szerintünk a találkozóból éppen ezért eseménydús kis csörte jön ki. A csíkosak megszerezik első találatukat hazai pályán, viszont a németekben is érzünk találatot, találatokat. Sőt, ha összekapják magukat a fiúk, simán összehozhatnak három gólt a felek…

Olvasói sztorik