Hírek

Gólok itt, hazai ott

Ma egy török és egy holland mérkőzésnek jártunk utána...

Besiktas-Sivasspor 1!

Hazai sikert várunk a török rangadón.
A 14. fordulót rendezik a török élvonalban, és a mi összecsapásunk bizony kiérdemelte a rangadó jelzőt. A Besiktas 25 pontjával a 4. helyen tanyázik, és Slaven Bilic együttese 3-2-1-es sort produkált hazai környezetben. Érdekesség, hogy a fekete sasok vendégségben eredményesebben (4-2-1). Egyetlen vereségét nem a stadionban szedte össze – a Galata ellen a szövetség állapított meg 0-3-as végeredményt. A társulat védekezésére nem lehet panasz odahaza, hiszen csak a Konyaspor tudott betalálni a Atatürk Olympic Stadiumban.
A fővárosi együttes a bajnokságban jó passzban várja a találkozót, a múlt hétvégén városi derbin szereztek pontot a listavezető otthonában. Az értékes egység azonban áldozattal járt: Uysal pirosat kapott, így ma nem lehet ott a mérkőzésen. Komolyabb sérült nincs a keretben, viszont a horvát tréner három eltiltott labdarúgójával nem számolhat. A héten a fekete-fehérek kiestek a kupából, így egy gonddal kevesebbel kell kalkulálni a klubnál…
A Sivasspor a kupát túlélte, ám a bajnokságban két vereséggel a hátuk mögött érkeznek a találkozóra. Roberto Carlos brigádja vendégségben 2-1-3-as mérleget hozott össze: kiscsapatoknál nyert, a nagyoknál viszont kikapott. A Trabzon elleni pontszerzés mindenképpen értékesnek nevezhető, különös tekintettel a Trabzonspor imponáló hazaii mérlegét.
A gárda az elmúlt hetekben nem tudott komplett csapattal kiállni, ugyanis eltiltások és sérülések nehezítették a brazil edző dolgát. A klub hivatalos honlapján ezúttal is kesergett egy kicsit a tar tréner: több alapember különmunkát végzett a héten, és várhatóan egy bekk és egy középpályás biztosan kimarad az alapcsapatból.
Az egymás elleni mérlegük nagyon kiegyensúlyozott, két éve a fekete sasok nyertek ebben a felállásban, tavaly viszont a piros-fehérek kifosztották a fővárosiakat.
Ma viszont a hazaiaknak szavazunk bizalmat. Az az érzésünk, hogy a Besiktas otthon tartja a pontokat. A házigazda kerete erősebb, és a sérülések miatt “hézagos” lesz a Sivasspor. Nálunk hazai ez a történet…

Ajax tartalék-PSV tartalék +2.5!

Gólokból nem lesz hiány a két tarcsi összecsapásán.
A 20. fordulóban ütközik meg a két együttes. Az amszterdami alakulat áll rosszabbul, csak a 18. 18 ponttal. Még éppen nincsen kiesőhelyen a piros-fehér együttes, ám előnye mindössze egy egység…
Otthon 3-3-4 a mérlege, csak kétszer nem talált az ellenfelek kapujába. 13/6 az over-under mutatója, hétszer pedig jött a +3,5 is! A brigád hullámzó formát mutat, egy vereség után hazai iksz csúszott be az Almere ellen, pedig a kiesési rangadón azért illett volna nyerniük a fiataloknak.
A PSV második alakulata lényegesen jobban teljesít, 26 pontja van már, igaz, egységei zömét otthon szerezte. Vendégmérlege 2-2-5, tehát igencsak sebezhető. A gólokkal nem áll rosszul, 12-szer esett legalább három találat a mérkőzésein.
A piros-fehér-feketék nagyszerű formában voltak, ám egy hétmeccses veretlen szériájuk megszakadt a hét elején az FC Eindhovennel szemben. Legutóbbi öt kirándulásán legalább egy gólt szerzett.
Az elmúlt esztendőkben rendre gólgazdag mérkőzéseket vívott egymással a két társulat. És ma sem várunk meglepetést, szerintünk a gólokban lehet bízni leginkább ezen a találkozón. Húzzuk be bátran a +2,5-ös opciót!

Olvasói sztorik