Hírek

Olasz kaland!

Alsóházi rangadókat rendeznek ma a Serie A-ban...

Sassuolo-Chievo x2!

Kitart-e a veronaiak lendülete? Szerintünk igen, és ponttal, pontokkal térnek haza az újoncnál tett túráról!
Féltávhoz közeledve kezdenek letisztulni az erőviszonyok a Serie A-ban. Annyi bizonyosnak látszik, hogy hőseink célja nem lehet más, mint a bennmaradás kivívása. Az újonc a megilletődött rajtot követően kezdi felvenni az élvonal ritmusát – jelenleg 14 pontjával a 15. helyen áll. Vészes közelségben van tehát a “vonal”, és ha hozzávesszük, hogy az idén még a mai meccs után a Juve és a Fiorentina vár a zöld-feketékre, még aggasztóbb a helyzet…
A modenai Alberto Braglia-ban eddig 2-1-3-as mérleget hoztak össze Eusebio Di Francesco tanítványai: a Bolognát és az Atalantát verték, a Lazioval remiztek, a Livorno, az Inter és az Udinese pedig kirabolta. Gólaránya otthon 8-16, ami azért ilyen ijesztő, mert a milánói kék-feketét egy hetest rámoltak be Zazáéknak. Egyébként a nyílt sisakos játék jellemzi Berardiékat, összgólarányuk 17-30 – ennél többet senki nem kapott, viszont a 17 sem rossz egy kiscsapathoz mérten.
A bajnokságban jó formát mutatnak Schelottoék, hiszen 4 meccse veretlenek, és közben pontot hoztak a Rómától is. A hétközi kupafellépés már nem sikerült ilyen jól, a tartalékos alakulat Bergamóban kapitulált. A keret majdnem teljes, a védő Terranova nem lesz bevethető.
A Chievonál jót tett az edzőváltás! Ezt most már nyugodtan kijelenthetjük, hiszen a veronai együttes Corini mester érkezése óta megtanult nyerni. Előbb behúzták a városi derbit, majd alaposan elpáholták a bajnokságban a Livornót, a kupában pedig Regginát. Kellettek is a pontok Thereau-éknak, hiszen stabilan kiesőhelyen tanyáztak a szezon elején. Most már azért a vonal fölött állomásozik a sárga-kék alakulat, 12 pontjából 5-öt szerzett idegenben. No jó, ez nem teljesen igaz, ugyanis a veronai városi rangadót nyerte meg a brigád…
Paloschiék pazar passzban várják tehát a túrát, és Corini mester szinte az egész kerettel kalkulálhat. A védő Claiton mellett csak két peremember sérült, így tulajdonképpen a legjobb összeállításában küldheti pályára csapatát a tar tréner. Mindenképpen pontot, pontokat kell szerezniük a veronaiaknak, hiszen ha számukra kedvezőtlenül alakul a többi eredmény, megint kieső pozícióban találják magukat a fiúk.
A két gárda közös múltjában mindössze egy mérkőzést találtunk: három éve kupameccsen Veronában a Chievo nyert. És ma is bízunk Rigoniékban! Az az érzésünk, hogy a vendégek legalább ikszelnek az újoncnál. Tippünk ennek megfelelően: x2!

Sampdoria-Catania 1!

Mihajlovic mester is felrázta a genoai tengerészeket – az eltiltások és sérülések miatt megtizedelt sereghajtó megadja magát a kikötővárosban.
A Sampdoria is túljutott már egy edzőváltáson: Delio Rossit Sinisa Mihajlovic váltotta a tengerészek kispadján, és a szerb szakember eddig egészen jó benyomást tett a szurkolókra és az elnökre egyaránt. A gárda egy hazai iksszel nyitott a Lazio ellen, a komplett második félidőt emberhátrányban küzdötték végig a kék-fehérek. Aztán a genoaiak az Intertől is pontosan tértek haza, a kupában pedig – tartalékos összetételben – simán elverték a Hellast.
Kellettek is a pontok a gárdának, ám még így is kieső helyen tanyáznak Ederék. 11 egységükből 5 jött össze hazai környezetben a Luigi Ferraris-ban (1-2-4), csak a bergamóiakat tudták elverni Pozziék.
Gastaldello az Inter ellen megsérült, ám visszatérésére van némi esély, rajta kívül az ugyancsak hátvéd Berardi biztosan kihagyja a kiesési rangadót.
A Catania tavaly még a tabella első felében vitézkedett, ám a szicíliaiak az idén lényegesen gyengébben tolják. A piros-kékek az utolsók a tabellán, mindösszesen 9 pontig jutottak, és idegenben eddig mind a hét túrájukat bebukták! Luigi De Canio együttese egy ideig legalább odahaza veszélyes volt, ám legutóbb a nem túl acélos Milan is elverte őket a szigeten. Letoék két vesztes bajnokival a hátuk mögött érkeznek az északiakhoz…
És akkor a hiányzókról: Barrientos (9) és Tachtsidis (12) eltiltását tölti, Almiron (11) és Izco (8) sérült, tehát négy meghatározó középpályás marad ki a keretből… Előlről a Bergessio (9)-Boateng (2) páros hiányzik, a védelemből pedig Bellusci jelentett sérültet…
AZ egymás elleni mérleg nagyon kiegyensúlyozott, viszont a szigetlakók még soha nem tudtak nyerni Genoában. A Samp is már régen verte meg a délieket (2008), úgyhogy eljött egy hazai sikernek az ideje. Azt gondoljuk, hogy mentálisan lényegesen jobb állapotban van a hazai alakulat

Olvasói sztorik