Hírek

Keleti ütközet!

A holland II-ben és a magyar I-ben is találtunk fogadható meccset. Lássuk, miben látjuk ma az erőt!

FC Eindhoven-Volendam +2,5! 1!

Gólokban gazdag történetre bukkantunk a holland második vonalban…
Immár a 20. játéknapot rendezik a németalföldi második ligában. A hazai együttes várja kedvezőbb pozícióból az összecsapást, ugyanis a 2. helyen állnak 36 ponttal – hattal lemaradva az 1. Dordrecht mögött. A rájátszásnak tuti, hogy résztvevője lesz, hiszen e kérdésben az első 9 egység érintett. Otthon, a Jan Louwers Stadionban 6-2-2-es sort produkáltak a kék-fehérek, ehhez 20-14-es gólarány párosul, csak egyszer, a nyitófordulóban nem tudtak betalálni Jean Paul de Jong tanítványai. A csapat 16-szor játszott +2,5-ös meccset eddig…
A gárda formájára nem lehet panasz, legutóbbi öt bajnokijából négyet megnyert – egyetlen veresége a listavezetőnél csúszott be. A klub honlapján is optimista a hangulat, bár a beharangozó írásban arról nem feledkezik meg a szakíró, hogy a Volendam sokkal veszélyesebb idegenben, mint otthon, ráadásul az FC Eindhoven egyik mumusa…
Mert bizony az egyik legkellemetlenebb vendég érkezik ma Eindhovenbe: már 18 pontot zsebeltek be a narancssárgák a túrákon (6-0-2), csak Tillburgban és a PSV ifinél égtek meg. 17-14 a túragólarányuk, és csak az említett két ütközetben maradtak gólképtelenek.
Otthon viszont nem megy annyira a gárdának (2-4-5), így összességében jelenleg csak a 9. a csapat. A nyáron nagyon meggyengült alakulat tavaly még harcban állt a feljutásért, ám végül a Cambuur beelőzte, így maradt az osztályozó, amit viszont elbuktak a fiúk. A megfiatalított keret eddig jól állja a sarat, szerintünk odajutnak a play off-os helyek valamelyikére. A gárda házi gólkirálya hetek óta nem bevethető, egyelőre kérdéses, hogy ma számíthat-e rá a vezetőedző.
Overttomék formája igencsak szeszélyes, idegenbeli győzelmet súlyos hazai vereség követett, majd kis híján megcsípték a hétvégén a listavezetőt, de a hajrában egyenlíteni tudott a Dordrecht. A meccsen kiállították az egyik bekket, így ő nem bevethető.
A két alakulat hagyományosan gólgazdag meccseket vív egymással. Alaptippünk a +2,5, három találatot tuti, hogy összehoznak a fiúk. Aztán azért reménykedünk abban is, hogy az eindhoveniek formája kitart, és otthon tartják a pontokat a kék-fehérek…

Mezőkövesd-Debrecen 2!

Tud-e háromszor nyerni zsinórban az újonc? Szerintünk nem… Sőt, ma pont nélkül marad Véber nagyúr alakulata!
Néhány hete még sokan temették a sárga-kékeket, ám Véber mester összekapta fiait, akik előbb a Győrt, majd az MTK-t verték úgy, hogy még csak gólt sem kaptak a 180 perc alatt. Kellettek is a pontok Harsányiéknak, ugyanis az ősz végét rendre a vonal alatt töltötték. Most 17 egységükkel feljöttek a 12. pozícióba, ám hátradőlésről szó sem lehet Bognárék esetében, hiszen a 15. MTK csak három ponttal van tőlük lemaradva.
A formára tehát nem lehet panasz, és most már a hazai mérleg is kezd elfogadhatóbbá válni. 3-0-4 a vonatkozó soruk, az említett sikerek mellett még a Puskás adta meg magát Matyóföldön, a Pécs, a Hali, a Pápa és a Kaposvár viszont kifosztotta őket.
A formával tehát nincsen baj, és ha figyelembe vesszük, hogy tavasszal többször léphet pályára hazai környezetben a Mezőkövesd, úgy még bizony jobbak a bennmaradási esélyei az alakulatnak.
A Loki a bajnoki címért küzd, és olybá tűnik, kezdi levetkőzni korábbi “gyermekbetegségét”, miszerint idegenben gyengélkedik a társaság. No jó, most sem kell arra gondolni, hogy valamennyi riválisát péppé verik Szakályék, ám azért 4-1-2-es soruk tekintélyt parancsoló. És, ha ehhez hozzávesszük, hogy szeptember közepe óta nem kaptak ki a túrákon a piros-fehérek, máris sokkal derűsebb a helyzet.
Kulcsárék a Vidi botladozását kihasználva átvették a vezetést, jelenleg 3 egység az előnyük. Zsidaiék 36 pontig jutottak, és ha ma legalább remiznek, biztosan ők telelnek az élen. És a Kondás legénységben szerintünk még több is van, mint a döntetlen. Pazar formában futballoznak, és noha a játékuk nem is mindig szemet gyönyörködtető (mint legutóbb Somogyországban), de megtanultak nyerni a hajdúságiak. Négy győztes mérkőzéssel a hátuk mögött érkeznek a keleti ütközetre.
A nyári találkozót a Loki behúzta: 1-0 lett a Debrecen javára, ám azon a kilencven percen akár kiütéses hazai siker is születhetett volna. Ma sem gondoljuk, hogy agyba-főbe verné a Kövesdet a bajnokjelölt, de abban azért majdnem biztosak vagyunk, hogy a pontokat elviszik a vendégek!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik