Hírek

Csütörtöki gólváltások

Ma a kupasorozatokra koncentrálunk...

Sampdoria-Verona Mindkét csapat szerez gólt: IGEN!

Az edzőváltás után jobban teljesít a genoai alakulat, igaz, még mindig kiesőhelyen tanyázik. Komolyan venné a kupameccset a hétvégi kiesési rangadó előtt? Nem vennénk rá mérget. Maradunk a góloknál…
A legjobb 16 közé jutás a tét a talján kupában. Az olasz foci kedvelői azzal azért tisztában vannak, hogy a csapatok nem feltétlenül veszik komolyan a sorozatot, sok esetben totálisan tartalékos összetételben vezénylik pályára alakulataikat a vezetőedzők.
Ám jelen esetben furcsa helyzet állt elő Genoában. Az új edző érkezése szemmel láthatólag jót tett a kék-fehéreknek, hiszen Sinisa Mihajloviccsal a kispadon pontot szereztek a tengerészek a Lazio és az Inter ellen is – más kérdés, hogy így is a vonal alatt állomásoznak Ederék. A hétvégén sorsdöntő ütközet vár Obiangékra: a sereghajtó Catania látogat a Luigi Ferrarisba. Finoman fogalmazva is fontosabb lesz a bajnoki mérkőzés – erről a klub honlapján is meggyőződhettünk. A hírek zöme ugyanis a szicíliaiak érkezéséről szólt, no és arról, hogy a Samp emblematikus figurájának, Daniele Gastaldellonak az Inter elleni sérülése milyen stádiumban van.
A kikötővárosiak tehát Mihajlovics mester érkezése óta két 1-1-es döntetlent játszottak. A kérdés már csak annyi: vajon milyen összetételben küldi pályára legénységét a tréner? Az előzetes információk szerint jó néhány alapember pihen majd. Viszont a néhány hete kinevezett szakembernek most azok a futballisták bizonyíthatnak, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak…
A Verona két bajnoki vereséggel a háta mögött érkezik a találkozóra, ám az újoncra így sem lehet panasz: az előkelő 6. helyen tanyázik, idegenben ugyan gyenge (1-1-5), viszont összességében eseménydús mérkőzéseket játszik: 25-24 a találati mutatója. Olyan alakulat, amelynek a védelmében és a támadóalakzatában is benne van a gól…
A sárga-kékek hétfőn izgalmas meccsen maradtak alul Firenzében – ez a vereség még a kalkulálható kategóriába tartozott. Nem úgy az egy héttel korábbi, amikor is városi derbin kaptak ki Toniék. A hétvégén a Hellasra is vízválasztó ütközet vár: ha Veronában legyűrik a masszív Atalantát, úgy maradnak az élboly közvetlen közelében, ha viszont nem, akkor marad a szürke középmezőny…
A Verona hivatalos honlapja sem ontja a híreket a kupameccsről… Annyi kiderült, hogy a sípmester Luigi Nasca lesz. Ennyi… Andrea Mandorlini vezetőedző várhatóan csatasorba állítja majd két, a soron következő bajnokiról eltiltott futballistáját, Cacciatorét és Jankovicot, emellett több fiatal is szerepet kap majd a kupamérkőzésen.
Az összecsapást az előzetes hírek szerint egyik fél sem kezeli kiemelt mérkőzésként. A genoaiak mellett szól a hazai környezet, valamint Mihajlovics mester motivációs képessége, és mivel Mandorlini biztosan nem változtat az alaptaktikáján, így a Verona várhatóan rendesen beleáll a meccsbe. Jöhet az iksz rendes játékidőben, és a gólváltás is befigyelhet. Nem könnyű a választás, de talán ez a legjobb opció erre az ütközetre…

Horsens-Vejle Mindkét csapat betalál: IGEN!

Az elődöntőbe jutás a tét a dán kupában! A két, másodosztályú alakulat találkozóján gólváltással számolunk…
A dán másodosztályú pontvadászat már véget ért az idei esztendőre, ám e két brigád nem mehet még téli pihenőre, ugyanis a kupa negyeddöntőjében még meg kell mérkőzniük egymással.
A Horsens az előző kiírásban mondott búcsút az elitligának, a klubnál pedig egyértelműen megfogalmazták a célt: azonnal vissza kell kerülni a legjobbak közé. És bizony e feladatnak meg is felelnek a fiúk: a 2. pozícióban telelnek, bár azért mögöttük nagy a tömörülés, tehát kemény tavasz vár Kielstrupékra. Főleg otthon kellene javulniuk (4-1-4), idegenben rendben mennek a dolgok (7-1-1). A CASA Arénában több kellemetlen vereség is becsúszott, ám a klubnál most abban reménykednek, hogy a kupában nem hibázik a sárga sereg. A klub honlapján megy a fogadkozás rendesen, hiszen Nworuhék már csak egy lépésre vannak az elődöntőtől – és nem lepődnénk meg, ha ők masíroznának be a legjobb négy közé.
De vessünk egy pillantást a gólokra: a gárda 42-19-es találati mutatót hozott össze 18 fellépésen, és csak négy alkalommal nem jutottak el a +2,5-ös opcióig a hazaiak. A kupában az első körben szűkösen verték a Randerst otthon, fölényesen a Nordvestet idegenben. Van bennük muníció, az már egyszer biztos!
De a Vejlében is látunk fantáziát! Az ugyancsak merősz álmokat (feljutás) szövögető zöldek idegenben masszívak (5-1-2), és szórják is a gólokat: már 19 találatnál járnak a túrákon (9-et kaptak). És még egy fontos momentum: minden kiránduláson legalább egyszer beköszöntek a fiúk… A hazai mérleg lényegesen szerényebb, és a gólokkal is visszafogottabban bánnak.
A bajnokságot jó passzban zárták Hansenék, a listavezetővel remiztek saját pályájukon, és nyilván nem maradhattak el a találatok (2-2).
Annyi biztos, hogy mindkét oldal kő keményen veszi majd a mai ütközetet. És szerintünk ez az ütközet a támadófociról szól majd – erre alapozzuk tippünket. Azt gondoljuk, hogy mindkét fél beköszön majd! Ez tűnik a legjobb opciónak!

Olvasói sztorik