Hírek

Idegenben is nyer végre a City?

Magyar Kupa és angol bajnoki találkozó került a mai étlapunkra.

West Bromwich Albion-Manchester City 2!

Mikor lesz idegenben is eredményes Pellegrino mester alakulata? Talán mától? Mi ebben bízunk, a mostanában szárnyaszegett rigók ellen nyerhetnek Negredoék…
Érdekes kis csörtére van kilátás a The Hawthorns-ben, ugyanis az eddig a nagycsapatok ellen remeklő birminghamiak az otthon brillírozó, vendégségben viszont eső-kelő Cityt látja vendégül. A kék-fehér csíkosak 13 fellépésen 15 pontig jutottak, sokat remiznek (3-6-4), hazai környezetben pedig vegyesen teljesítenek (2-2-2). Ami érdekesség, hogy a nagycsapatok közül csak az Anfielden kapituláltak, nyertek az old Traffordon, remiztek az Arsenallal és a Chelsea-vel is.
Steve Clarke együttese viszont csak elvétve tud nyerni. Október eleje óta csak egy találkozón tudtak diadalmaskodni (Palace 2-0), pedig többször is nagyon közel álltak a sikerhez. A Stamford Bridgen a hajrában buktak el pontokat, a városi rivális ellen pedig hiába mentek kettővel Longék, végül a Villa egalizálni tudta az eredményt.
A csapatnál gyógyulgatnak a sérültek, Gera Zoltán is pályára lépett szombaton csereként Newcastle-ben, most már csak Foster kapus, valamint két támadó, Sinclair (4) és Anelka (7) bajlódik kiesebb-nagyobb problémákkal. Mulumbu viszont eltiltását tölti – a klub hivatalos honlapján a menedzser úgy fogalmazott: nehéz lesz a kongói futballistát pótolni, ám extra motivációt jelent csapatának, hogy egy szezonon belül mindkét manchesteri alakulatot legyőzhetik. A honlap arról is beszámolt, hogy az idei év egyik felfedezettje, Saido Berahino szerződést kötött a WBA-val. Billy Jones, a birminghamiek védője is nyilatkozott a weboldalnak: a bekk bosszús volt a szombati vereség miatt, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a szarkák elleni mindössze a második idegenbeli zakó volt. Ugyanakkor felhívta a figyelmet a csapat előtt álló feladatokra, nevezetesen, hogy a soron következő két hazai ütközetet be kellene húznia a gárdának. A ManCy után szombaton a Norwich látogat a The Hawthorns-be… Utóbbira nagyobb esélyt látunk.
Íme, a csíkosak kerete a mai ütközetre: Daniels, Myhill, Dawson, Jones, Lugano, McAuley, Olsson, Popov, Reid, Ridgewell, Amalfitano, Brunt, Dorrans, Gera, Morrison, Sessegnon, Yacob, Anichebe, Berahino, Long, Rosenberg, Vydra.
A halványkékek eddig totálisan kétarcúak: otthon porig aláznak mindenkit (7-0-0, 29-2), vendégségben viszonyt igencsak visszafogottak (1-1-4). Csak a West Hamnél tudtak nyerni Agüeróék, a Stoke-nál remiztek, azon kívül pedig csak vereségek csúsztak be. És nem rangadókon… Mert a Villa Parkban, az újonc Cradiffnál, és a kiesés ellen küzdő Sunderland pályáján azért illett volna pontot szerezni.
Jelenleg a 3. helyen tanyáznak Nasriék 25 ponttal – hat egység lemaradásban a listavezető ágyúsokkal szemben. Mögöttük nagy a tülekedés, a 8. helyen tanyázó városi rivális egy győzelemre van Navaséktól.
Pellegrini mestert is kérdezték a kétarcúság okáról. A tréner szerint egy út elején járnak még, hiszen új menedzser és új játékosok érkeztek a nyáron a klubhoz. Várja a WBA elleni találkozót, ugyanis meggyőződése, hogy az otthon megszokott Cityt láthatják majd a drukkerek a ma esti ütközetben.
A BL-re már nem kell koncentrálnia Lescottéknak, ott ugyanis mát továbbmasíroztak az angolok.
És akkor jelentés az orvosi szobából! Kompany ott lesz a keretben, a belga bekk hosszú sérülés után csatlakozhat a társaihoz. Hiányzó azonban így is lesz, ugyanis Silva, Jovetic és Nastasic még mindig sérüléssel bajlódik. Íme a keret: Hart, Pantilimon, Wright, Boyata, Clichy, Demichelis, Kolarov, Kompany, Lescott, Richards, Zabaleta, Garcia, Fernandinho, Milner, Nasri, Navas, Rodwell, Toure, Aguero, Dzeko, Guidetti, Negredo, Nimely.
Az elmúlt esztendőkben nagy fölénybe került a City a párharcban, egy esztendeje ebben a felállásban 1-2 lett a vége (Long góljára Dzeko-dupla érkezett). És ma bizalmat szavazunk a manchesteri alakulatnak. Az vitán felüli, hogy erősebb a vendégek kerete, ám ma a pályán is bizonyítják Milnerék, hogy továbbra is hajtanak a bajnoki címre. Tippünk tehát: 2-es!

Lombard-Siófok 1!

Nem okoz meglepetést a másodosztályú együttes: szerintünk a pápaiak kettős győzelemmel jutnak a legjobb nyolc közé.
Az első találkozón a Veszprém megyeiek 2-1-es előnyt szereztek. A bajnokságban már a tavaszi rajtnak vágtak neki az alakulatok, és a Lombard bizony elrontotta a meccsét: 1-0-ra kikapott az újonc Puskásnál. A sárga-feketék ennek ellenére nem panaszkodhatnak összességében az eddigi produkciójukra, hiszen az elmúlt évekkel ellentétben ezúttal nem a veszélyes zónában állomásoznak Szűcsék. A 9. helyen tanyáznak 20 ponttal, tisztes, hat egységnyi távolságra a veszélyes zónától. Tóth Bálint együttese remekül kezdte a szezont, ám kisebb megtorpanásokat mindig fellendülés követte – ennek is köszönhető, hogy a középmezőnyben tudott ragadni a sárga-fekete egység.
Griffithék idegenben és odahaza teljesen egyforma mérleget produkáltak, 3-1-4-es sort hoztak össze Pápán és a túrákon is. A hétvégén a Honvédot fogadják Keneseiék, ha pontot, pontokat szereznek, stabilizálják helyüket az első tízben.
Ami a kupát illeti: eddig komolyan vette a kiírást a Lombard, ennek is köszönhető egyebek mellett, hogy a Balaton-parton sikert értek el egy hete. Az előny nyugalmat adhat a házigazdának, ugyanakkor az 1-2 nem jelent életbiztosítást…
Erről beszélt Rodenbüchler István, a pápaiak bekkje a klub hivatalos honlapján: “Én úgy érzem, abszolút nem lefutott ez a találkozó, és nagyon nehéz mérkőzésre számítok a Siófok ellen. A Balaton-partiak számára véget ért a bajnokság, ők már csak erre az egy összecsapásra készülnek. A Siófoknak jó csapata van, többségében lelkes fiatalokból áll, nem lesz könnyű dolgunk, de mindenféleképpen továbbjutunk a legjobb nyolc közé. Emellett szeretnénk a közönséget is kiszolgálni, és jó játékkal győzni a Siófok ellen szerda délután”
De a Siófok jelenlegi formájában szerintünk nem lesz képes a bravúrra. Horváth Károly csapata tavaly kis híján kivívta a bennmaradást az élvonalban, és a búcsút követően fogadkoztak is a sárga-kékek: nyomban vissza kell kerülni az OTP Ligába. És ennek megfelelően is rajtoltak, sorra jöttek a győzelmek, ám a szezon derekára megfáradt a társaság.
Az alapcsapat megfogyatkozott, a helyettesek pedig nem tudták a korábbi szintet hozni. Ugyan a 3. helyen telelhetnek Pálék, ám hátrányuk 7, illetve 10 pont a Dunaújvárossal és a Nyíregyházával szemben. Az utolsó bajnoki fellépésükön sem tudtak nyerni Kissék: Balmazújvárosban osztozkodtak meg a pontokon.
A Siófokra nem vár több tétmeccs az idén: hátrányba kerültek hazai pályán, és szerintünk a futballisták már nem bánnák, ha véget érne a 2013-as esztendő. A Lombard erősebb csapat, és ősszel motivációs problémák sincsenek Tóthéknál. Az az érzésünk, hogy a pápaiak megint csak elverik a Siófokot, így az élvonalbeli alakulat lép a legjobb 8 közé a kupában! Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik