Hírek

Megszakad a Lille sorozata?

Ma egy francia és egy angol bajnokit került terítékre.

Lille-Marseille Mindkét csapat betalál: IGEN!

Azért az már nem járja, hogy a Lille soha nem kap gólt… A Marseille egyre jobb formát mutat, és most már tényleg eljött az ideje, hogy bevegyék Enyeama kapuját!
A Lille parádés formában várja a hétközi fordulót. A piros-feketék szeptember 15-e óta nem találtak legyőzőre, ebben a periódusban 10 bajnokin 26 egységet zsebeltek be, gólarányuk pedig 14-0 volt! Elképesztő sorozatban vannak tehát Rene Girard tanítványai, így nem véletlen, hogy feljöttek a 2. helyre. 33 pontjuk van Kalou-éknak – néggyel maradnak el a PSG mögött, eggyel előzik meg a Monacot.
Hazai környezetben 6-0-1-es sort tudnak felmutatni Rodelinék, csak Nice tudott náluk nyerni, de annak már több mint két és fél hónapja. Az előző két bajnokijukat megnyerték a fiúk, és immár 945 perce nem kaptak gólt bajnoki meccsen! Elképesztő teljesítményt nyújt tehát a Lille-i hátsó alakzat, amely most eltiltás miatt egyik védelmét nélkülözni kénytelen. Hiányzik még egy középpályás, és két támadó, ők mindannyian sérültek.
A Marseille elkapta a fonalat, már ami a bajnoki szereplést illeti, ugyanis a BL-ben gyorsan be kellett látniuk Elie Baup tanítványainak, hogy ott nem sok babér terem számukra… A csoport utolsó helyét őrzik magabiztosan, tehát a nemzetközi kupakaland hamarosan véget ér a kikötővárosiaknak.
Viszont a bajnokságban már a 4. helyen izmoznak a világoskékek, idegenben 4-3-1-es masszív sorral (Nizzában kaptak ki egyedül, kiscsapatoknál nyertek). 11-5 a gólarányuk a túrákon, csak két alkalommal maradtam impotensek. A formájukra nem lehet panasz, hiszen három nyertes bajnokiból érkeznek Lille-be. Igaz, a tabella hátsó régiójában tanyázó együttesekkel meccseltek Valbuenáék, de azért a kötelező siker olykor a legnehezebb…
A keretben nagy hiányzó Andre Ayew, aki az idén már nem lesz bevethető állapotban. A védelemben egy megbízható játékos hagyja ki vélhetően az összecsapást.
Az előző kiírásban 0-0 lett a meccs vége ebben a felállásban, előtte viszont rendre született 2-3 találat a Lille és a Marseille randevúján. 945 perc… Ezzel az elképesztő adattal nem tudunk mit kezdeni. Pontosabban tudunk, szerintünk ugyanis megszakad a sorozat, és a Lille-i védelem kapitulál ma. Viszont a hazai együttesben is érzünk potenciált, így a tippünk a mindkét csapat szerez gólt opció! Egy másik szelvényen pedig húzzuk be a 2-es csapat betalál verziót!

QPR-Bournemouth 1!

A két keret között nagy a minőségi különbség, ráadásul a csőszök a hétvégén megégtek: ma muszáj nyerniük!
A 18. fordulót rendezik már az angol második vonalban, és a feljutásra apelláló QPR nyerési kényszerben lép pályára. Herry Redknapp menedzser alakulata a 3. helyről várja a folytatást,35 egység áll a neve mellett – három pont a lemaradása a listavezető Leicester mögött. A Loftus Roadon 7-1-0-ás félelmetes sorral rendelkeznek, csak a Brighton tudott pontot menteni nála. 11-2-es gólaránya arórl árulkodik, hogy a Joey Barton vezette védelem jól állja a sarat.
A keret a Championshiphez mérten szerintünk bombaerős. Green, Dunnem, Jenas, Barton, Kranjcar, Assou-Ekotto, Andy Johnson, Charlie Austin, Armand Traore mind-mind a csőszöket erősíti.
A kék-fehérek idegenben kezdtek el botladozni mostanság, legutóbbi öt túrájukon nem tudtak nyerni, és ugye szombaton a Doncaster stadionjában alulmaradtak – pedig vezettek (2-1).
Herry Redknapp, a londoniak menedzsere a vereség után elkeseredetten nyilatkozott, mondván a Doncaster elleni meccsen az első félidőben minden rendben volt a csapat játékával, ám a második játékrészben leblokkolt a gárda, és ahelyett, hogy újabb találatokat vitt volna be Poul Dickov brigádjának, a hajrában bevették Green hálóját. A szurkolók azért nem neheztelnek a csőszökre: hétfőn délelőtt már csak 1500 szabad jegy volt a ma esti ütközetre…
A Bournemouth ia újonc a ligában, ám Eddie Howe alakulata a harmadik vonalból jött. A piros-feketék 19 ponttal a 17. helyen állomásoznak, idegenben viszont eddig nem túl veretesek: 1-3-4-es mérlegükhöz 10-20-as gólarány párosul. Eleinte szaladt bele nagy vereségekbe a társulat, mostanság már lényegesen szorosabb mérkőzéseket vívnak távol otthonuktól. Egyetlen sikerüket újonctársuknál, a Doncasternél aratták, de annak már jó ideje.
A csapat október eleje óta képtelen nyerni, ám Simon Francia, a gárda futballistája abban reménykedik, hogy a soron következő két, kimondottan nehéznek ígérkező ütközetben (QPR, Reading) sikerül meglepetést okozniuk. Lewis Grabban, a “cseresznyék” házi gólkirálya nem lépett pályára a múlt héten, a mai szerepeltetéséről egyelőre nem állt rendelkezésre információk a csapat honlapján.
A két egység mintegy 10 éve nem találkozott egymással, akkor az aktuális házigazda behúzta a meccset.
Az az érzésünk, hogy a QPR ma elrendezi a lelkes újoncot. A Loftus Roadon nem teremhet babér a vendégeknek, az erősebb játékoskerettel rendelkező házigazda otthon tartja a pontokat!

Olvasói sztorik