Hírek

Gólok a szarkáknál

A Newcastle-WBA és a Lorient-Nice meccsek kerültek a mai étlapunkra...

Lorient-Nice 1(x)!

A narancssárgák végre nyertek legutóbb, a nizzaiak viszont pocsék formában vannak. A vendégeknél sérültből is sok van – az 1-es tipp felé hajlunk…
A 15. fordulót rendezik a gall élvonalban, és mi egy alsóházi ütközetet választottunk. A házigazda a 17. helyen állomásozik 14 ponttal, 3-2-1-es elfogadható otthoni mérleggel. Vendégségben pocsékul megy a narancssárgáknak, egészen a múlt hétvégéig csak verték őket, akkor azonban az Evian stadionjában valósággal megtáltosodtak Christian Gourcuff tanítványai, és egy négyest rámoltak be a rózsaszínűeknek.
Aboubakarék nem kezdtek rosszul, ám szeptember végétől október végéig zsinórban négyszer buktáztak – le is csúsztak rendesen a tabellán. Aztán a Reims elleni otthoni remit követően jött az Evian elleni győzelem. Kellett is a három pont, mint egy falat kenyér, ugyanis a Lorient veszélyes vizekre evezett: közvetlenül meglegyintette a kiesés szele. Most sem dőlhetnek hátra a hazaiak, hiszen a vonaltól mindössze négy egység választja el őket.
A gárda hivatalos honlapján böngészve a korábban sérült Burkina Faso-i válogatott Alain Traore nyilatkozott arról, hogy nagyszerű a csapategység. A vezetőedző is azt hangsúlyozta, hogy a gyengébb széria idején is bízott játékosaiban. Mindenesetre úgy tűnik, a múlt heti siker igencsak optimistává varázsolta a hangulatot a Stade Yves Allainmat-Le Moustoir-ban.
Pedig azért vannak gondjai a szakmai stábnak: két kapus is sérült a keretben Audard (10) és Reynet (3), a védelemből Bourillon (8), elölről pedig Aliadiere (5/1) és Quercia hiányzik majd.
A Nizza mély válságban van, bár ennek az ellenkezőjét kommunikálta a klub hivatalos honlapján Claude Puel vezetőedző. A délieknek 17 egység áll a nevük mellett, és a kezdeti hullámzó teljesítmény mostanra viszonylag kiegyensúlyozottá vált: négy bajnokit veszítettek el zsinórban Bruisék. A Párizstól és a St. Etienne-től elszenvedett vereség még a vállalható kategóriába tartozott, ám a Bastiától és a Bordeaux-tól azért nem kellett volna sittelni…
A piros-feketék vendégségben eddig nagyon tisztelettudóan viselkedtek (1-1-5, 3-11), csak Lille-ben nyertek, még szeptemberben. A gárdát súlyos sérülés- és eltiltáshullám sújtotta, sőt, még mindig sok a hiányzó a keretben. Mert nem lehet ott a hétvégén két kapusuk, három meghatározó középpályásuk és egy támadójuk. Jó hír viszont, hogy visszatérhet Cvitanich, a brigád házi gólkirálya. Íme a Nice utazókerete:
Kapusok: Cardinale, Veronese; Védők: Amavi, Gomis, Kolodziejczak, Palun, Pejcinovic, Puel, Rougeaux; Középpályások: Abriel, Albert, Brüls, Constant, Digard, Eysseric, Mendy; Csatárok: Bosetti, Cvitanich, Honorat. Bodmer és Mohamane Traore nagyon hiányzik majd a tengelyből…
Az elmúlt években kiegyensúlyozott az egymás elleni mérlegük, bár a nizzaiak azért több sikert arattak. Ám ma nem szavazunk bizalmat a vendégeknek, a Lorient lendülete kitart, és ez ma este pontokat érhet!

Newcastle-WBA Mindkét fél betalál: IGEN!

Nem bír egymással e két együttes, ha találkoznak. Rendre jön a gólváltás. Ma is ebben bízunk…
A szarkák a gyengébb kezdést követően rendesen magukhoz tértek, így Alan Pardew alakulata fel is jött a 8. helyre. 12 meccsen 20 pontot szereztek a fekete-fehérek, odahaza, a St James’ Park-ban 3-2-1-es mérleget produkálva. A legnagyobbak is megszenvedtek nála, érdekesség, hogy a Hull tudott diadalmaskodni Newcastle-ben.
A legutóbbi három meccsüket megnyerték Remy-ék, ráadásul nem is akármilyen ellenfelekkel szemben! A Chelsea, a Tottenham és a Norwich is kapitulált ellenük. Gouffran-ék jó passzban vannak, ráadásul a sérültek is gyógyulgatnak, jó eséllyel csak Dummet és Steven Taylor nem lesz ott a keretben.
És akkor a gólokról: csak a West Ham-nek nem tudtak betalálni Ben Afráék, a többi rivális mind kapitulált legalább egyszer.
A West Brom is jó szezont fut, ám a sok remije miatt csak a 11. a gárda. Mindössze háromszor kaptak ki Longék, igaz, csak háromszor nyertek. Összességében 3-6-3-as mérleget hoztak össze, gólarányuk 14-14. Vendégségben 1-4-1-es statisztika áll nevük mellett, nyertek az Old Traffordon, az Anfielden pedig kapituláltak. Az Evertonnak és a Stoke-nak nem találtak be a túrákon, igaz, ott nem is kaptak gólt Amalfitanoék.
A csíkosak az elmúlt három bajnokijukat lehozták vereség nélkül, hétfőn, városi derbin közel álltak a sikerhez, ám a Villa egyenlíteni tudott (2-2).
A sérültekről: Steve Clarke lehet, hogy kalkulálhat két védőjével, Billy Jones-szal (10) és Liam Ridgewell-lel (11), elől pedig játékra jelentkezhet a támadó Scott Sinclair (4) is. Gera és Foster viszont még nincs bevethető állapotban.
És akkor lássuk, hogy milyen eredményeket hozott eddig e két egység párharca! Döbbenetes! 2006-óta minden találkozón megzördült mindkét háló! És sokszor jött a +2,5-ös opció is!
Két középcsapat párharca szerintünk ma sem lesz unalmas, gólokkal számolunk itt is, ott is…

Olvasói sztorik