Hírek

Zöld-fehér és sárga-kék esélyek…

Ma irány Nyugat-Európa! Meg sem állunk Németországig és Franciaországig!

Wolfsburg-Hamburg 1! +2,5!

A farkasok otthon veszélyesek, a hamburgi védelem pedig nem az igazi…
Eddig remek szezont fut a zöld-fehér alakulat. 13 meccsen 22 pontot gyűjtve az előkelő 5. helyről várják a folytatást. Dieter Hecking társulata hazai környezetben bombaerős (5-0-1), verte a Dortmundot is, meglepetésre a kiesőjelölt Braunschweig tudott nála diadalmaskodni.
A farkasok kerete erős, a támadószekció különösen. Ivic, Diego, Dost és Arnold egyaránt nagyszerű futballista – más kérdés, hogy a brazil szervező ma nem léphet pályára eltiltás miatt. Trasch, Vieirinha és Koo Ja Cheol sérült, ők is kimaradnak a keretből.
Gustavo Luizék formája kimondottan biztató, legutóbbi öt bajnokijukon veretlenek maradtak, és nem mellékesen behúztak 13 egységet! Előtte jellemzően betliztek vendégségben, ám most nagyon elkapták a fonalat Caligiuriék.
Otthon, a Volkswagen Arénában 13-4 a zöldek gólaránya: eddig csak az újoncnak nem tudtak betalálni Perisicsék, a hat találkozójuk közül négyszer jött a +2,5-ös opció…
A hamburgiak már túljutottak egy edzőváltáson, és olybá tűnik, Bert van Marwijk szerződtetése jó húzásnak bizonyult. A hollan szakember persze azért csodát nem tett, ám “hatalomátvétele” óta azért már nyernek meccseket – igaz, a védelmük továbbra sem a stabilitásról híres… Már 30 kapott gólnál járnak, ami ligaelsőséget jelent e nem túl hízelgó statisztikában.
Adlerék a 11. pozíciót foglalják el 15 ponttal, idegenben 2-2-3-as sorral. Viszont találati mutatójuk a túrákon 18-17! Csak Berlinben maradtak impotensek, azon kívül viszont igencsak termékenyeknek bizonyultak. Az elmúlt négy meccsükön vegyesen teljesítettek (2-0-2), a múlt hétvégén viszont fontos három pontot kasszíroztak a gödörben lévő Hannover ellenében (3-1).
A csapat esze ma nem léphet pálya: Rafael van der Vaart sérült, rajta kívül még Diekmeier és Zhi Gin Lam sérült a szűken vett keretben. Jó hír viszont, hogy Arslan letöltötte eltiltását.
Az elmúlt esztendőkben rendre gólgazdag mérkőzéseket vívott egymással a két alakulat – és ma sem lepődnénk meg, ha ezúttal sem a védelmekről szólna a kilencven perc. Összességében a farkasokat tartjuk esélyesebbnek, és szerintünk nem is hibáznak ma este a zöldek. Hazai sikert várunk, no és találatokat, mindkét oldalról!

Arles-Bastia 1!

A két legrosszabb csatársorral rendelkező együttes randevúzik ma este Avignonban: a hazaiak szerintünk otthon tartják a pontokat.
Nem kápráztatja el egyik csapat sem a szurkolótáborát. Bár azért legalább a sárga-kékek legalább szerezgetnek pontokat. A brigád a középmezőny tagja, a 12. helyen tanyázik, 15 ütközetben 20 egységig jutva. A Parc des Sports-ban még veretlen Franck Dumas legénysége, négy siker mellett három remit hozott össze. Idegenben közel sem ilyen derűs a helyzet: 1-2-5-ös mutatójánál talán csak a 3 rúgott gólja silányabb látvány.
Viszont Nababékat apró sikerek érték az elmúlt hetekben. No nem, nem a kupabúcsúra gondoltunk, hanem sokkal inkább arra, hogy a Brest elleni hazai győzelmet egy Laval elleni idegenbeli iksz követte. A kiesőzónától tisztes távolságban van az Arles, és szerintünk nem is lesz gondja a bennmaradással az idén sem. A támadósor borzalmas, a 12-11-es gólarány önmagáért beszél.
A Bastia CA a harmadik vonalból érkezett a másodosztályba, ám egyelőre úgy tűnik, villámlátogatásra jöttek a Ligue 2-be. A kalózok 8 pontjukkal tökutolsók, 7-24-es találati mutatójuk egyszerűen borzalmas. A fekete-fehérek a 13. és a 14. fordulóban mintha feltámadtak volna: előbb otthon remiztek, majd megszerezték első sikerüket is (Nimes 0-1), ám a múlt pénteken a Metz simán lerendezte őket a szigeten.
Pastorelliék kerete lényegesen nem erősödött meg a nyáron, így várható volt, hogy komolyabb célokat nem fogalmazhat meg a korzikaiak. Stephane Rossi együttese ha nem igazol be rendesen a télen, úgy szinte biztos, hogy elbúcsúzik a másodosztálytól.
Az elmúlt években egyszer randevúztak a felek: a Ligakupában az Arles bizonyult jobbnak. És szerintünk ma sem borul a papírforma. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy az otthon erősnek számító sárga-kékek épp a sereghajtó ellen botlanának. Tippünk tehát: 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik