Hírek

BL és Magyar Kupa

Nem csak a nemzetközi porondon zajlik az élet! A Mennyei Magyar Kupában is teljes fordulót rendeznek...

Videoton-Diósgyőr 1!

Előnyt szerezhet a jövő heti visszavágóra a Vidi!
Néhány napon belül háromszor csap össze a Videoton és a Diósgyőr. Vasárnap délután a bajnoki Miskolcon 2-2es végeredménnyel zárult, ám ezúttal a kupában randevúznak a felek.
Jose Manuel Gomes együttese némiképp megfáradt a szezon végére. A piros-kékek sok pontot elhullajtottak késő ősszel, kikaptak otthon a Honvédtól, de megégtek a sereghajtónál is – így a hétvégi, diósgyőri remi azt jelentette, hogy le kellett mondaniuk első helyükről.
És valóban: valami mintha megtört volna a fehérváriak játékában október elején. Az Újpest legázolása után ugyan még kellő magabiztossággal verték a Vidi II-t, bocsánat, Felcsútot, ám azt követően mind játékban, mint teljesítményben gyengén muzsikáltak Gyurcsóék. Az elmúlt öt tétmeccsük (Ligakupát nem tudjuk ebbe a kategóriába sorolni a sorozat komolytalansága miatt) közül csak egyet nyertek meg; a Mezőkövesd ellen sem brillíroztak Nikolicsék. A kupában hosszabbításra kényszerültek Békéscsabán, a bajnokságban pedig két vereség után jött a miskolci pontosztozkodás.
Ami biztos: a Videoton kerete magyar szinten igencsak erős, és ha a portugál tréner néhány alapemberének pihenőt is ad a kupameccsre, a helyettesek is remek futballisták. A klubnál deklaráltan fontos a kupaszereplés, úgyhogy nehezen tudjuk elképzelni, hogy Sándorék ne tennék oda magukat ma délután.
A borsodiak nehezen lendültek bele, ám némi tisztogatást követően elindult felfelé a piros sereg. Futácsék produkáltak egy parádés szériát, ekkor kapott gól nélkül húztak be hét meccset, ám arról azért nem illik megfeledkezni, hogy ebben a periódusban viszonylag könnyebb ellenfelekkel találkoztak. Később már becsúsztak pontvesztések, a Fradi ellen pedig megszakadt a veretlenségi sorozat is. Az elmúlt két fellépésükön egyaránt remiztek: előbb a Péccsel idegenben, majd pedig a Vidivel odahaza.
Így sem lehet okuk panaszra a DVTK drukkereinek, hiszen a gárda a hivatalos őszi szezont dobon zárta. Idegenben 4-3-1-es sort tudnak felmutatni, még a nyáron Debrecenben kaptak ki. A kupában Cigándon vendégszerepeltek néhány hete, és bizony alaposan rá is ijesztettek a szurkolókra, hiszen a kiscsapat már 3-1-re is vezetett! Aztán Tiszáék összekapták magukat, és végül 4-3–mal kivívták a továbbjutást.
Mindkét fél komolyan veszi a kupát, ez nem vitás. Egyik gárda sincs topformában, ez is kétségtelen. Viszont szerintünk a Vidi otthon azért képes lesz előnyt kicsikarni. A fehérváriak hosszabb kerettel rendelkeznek, és több olyan futballista is van a csapatban, aki képes eldönteni mérkőzéseket. Nem várunk Videoton-parádét, viszont azt gondoljuk, hogy a piros-kékek megnyerik a találkozót. Tippünk tehát: 1-es!

Anderlecht-Benfica 2!

Gyenge szezont fut a belga bajnok. A portugál elitalakulat reményei csak győzelemmel maradnak életben…
A belga együttes a C-jelű kvartett utolsó helyén áll mindössze egy pontja van. Még mindig bízhat a 3. pozíció megszerzésében és így a továbbjutásban, ám ehhez igazán nagy bravúrokat kellene végrehajtania.
És jelen állapotában nem hiszünk a lila csodában: a bajnokságban is csak a hatodik helyen tanyáznak Gilleték, a Constant Vanden Stock-ban is szeszélyesek (5-1-2, a Lokeren és a Kortrijk nyert nála), és a formájuk sem az igazi. Október végétől futottak egy remek sorozatot (3 győzelem, köztük a Genk elleni idegenbeli), és akkor jött a hétvége: a Charleroi ellen idegenben azért illett volna pontot szerezniük de Zeeuw-éknek…
A BL-ben még ennyi pozitívumot sem könyvelhettek el John van den Brom fiai. Három vereséggel nyitottak, majd nagy meglepetésre ponttal tértek haza a francia fővárosból. Brüsszelben még gólt sem szereztek eddig, az Olympiacos 3, Ibráék 5-öt hintettek nekik. A nyitófordulóban Lisszabonban jártak Praeték, ám babér ott sem termett nekik (2-0). Klestjant kiállították a PSG ellen, így ő eltiltását tölti.
A Benfica tavaly mindent elbukott, amit csak lehetett, és mindent az utolsó pillanatban ráadásul. Jorge Jesus vezetőedzőnek az idén már illene valamit virítania, ám nem lesz könnyű dolga, hiszen z ősi rivális mellett ezúttal a városi vetélytárs is izmozik: a piros-fehérek jelenleg csak a 3. helyen állnak a bajnokságban a Porto és a Sporting mögött. Egy vereséget már elszenvedtek Maticék: a nyitónapon kaptak ki a fiúk, azóta viszont nem találtak legyőzőre Luzitániában. A bajnoki formájuk biztató (négy siker zsinórban), ám a BL-ben nagy hibákat vétettek Garay-ék…
És most nem a párizsi vereségről van szó, hiszen előzetesen az várható volt, hogy a Blanc-legénységet nem lehet majd megelőzni a kvartettben. A görögökkel vívott különmeccset viszont benézték a lisszaboniak: otthon a hajrában pontot mentettek Rodriguezék, idegenben viszont nem sikerült kivívni az ikszet (1-0) – így a hellén bajnok áll jobban pontazonosság esetén.
A Benficának 4 egység áll a neve mellett, az Olynak 7. Ha ma nyernek a portugálok, és a görögök megadják magukat Párizsban, akkor pontazonosság áll elő. Az utolsó játéknapon viszont a gallok érkeznek Lisszabonba, míg a gyengécske belgák ellen kell nyerniük Pireuszban a görögöknek. Akárhogyan is számolunk, elképesztő nehéz helyzetbe hozták magukat Gaitanék…
Ám a remény még él, és szerintünk az utolsó szalmaszálba is belekapaszkodnak ma Luisaoék. Erősebbnek tartjuk a Benficát, és a szeszélyes ANderlechtben nem érezzük az erőt. Nálunk a portugálok az esélyesek, ennek megfelelően tippünk: 2-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik