Hírek

Nagycsapatok napja!

Ma egy olasz és egy skót találkozónak jártunk kicsit utána...

Roma-Cagliari +2,5! (0-1) 1!

A Roma és a Cagliari hagyományosan gólgazdag összecsapásokat játszott egymással a közelmúltban. Ma is várunk találatokat, és a hendis hazai sikert is adhatónak tartjuk…
Vajon visszatalál-e a helyes útra Rudi Garcia alakulata? Az első tíz játéknapon százszázalékos farkasok a legutóbbi két fordulóban már veszítettek pontokat: Torinóban, a bikákkal szemben ez még nem is volt ciki kategória, nem úgy az újonc Sassuolo elleni, hazai megingás (1-1).
A 13. játéknap előtt 32 pontja volt tehát a fővárosiaknak, akik otthon 5-1-0-ás pompás mérleget tudnak felmutatni. A gólarányuk hazai környezetben 14-1, és összességében is félelmete3: 26-3! A válogatott szünet előtti két botlás több okra is visszavezethető. Egyrészt sérülések és eltiltások sújtották Garcia mester keretét. Totti, Gervinho, Benatia, Marquinho – hogy csak néhány nevet említsünk a hiányzók közül. Most sem rózsás a helyzet, ugyanis jó néhány futballista szerepeltetése kérdéses.
Totti, Torosidis biztosan kihagyja a mai csörtét, De Rossi, Balzaretti és Boriello ugyancsak hiányozhat. De azért van jó hír is: Benatia visszatér, mint ahogy Marquinho és Maicon is ott lehet a nevezettek listáján. Közel sem ideális állapot, ám azért így sem rossz a bordó-sárgák kerete.
Hiányzó lesz az ellenoldalon is. Méghozzá Agazzi kapus, valamint a szárdok motorja, a háromtüdejű Nainggolan. Előbbi sérülés, utóbbi eltiltás miatt hagyja ki a római túrát. És a Perico-Pinilla-Ekdal trió sem biztos, hogy bevethető állapotban lesz ma este…
De azért ne szaladjunk ennyire előre: a piros-kék együttesnél szokás szerint zajlott az élet a közelmúltban: a tulaj végre hazavitte trieszti száműzetésből csapatát a Sant’Elia-ba! A klub és a helyhatóság vitái rendeződni látszanak, és Diego Lopez mester tanítványai is összekapják magukat.
Contiék nem kezdték rosszul a szezont: bár sokat ikszeltek, voltak köztük értékes pontszerzések (Fiorentina, Inter). Aztán jött egy gödör, amelyből két hete – olybá tűnik – kikecmeregtek (Torino 2-1). A forduló előtt 13 ponttal a 13. helyezést foglalták el, vendégségben 0-2-4-es szerény sort felvonultatva. Remizni Firenzében és Livornóban tudtak a szigetlakók.
Az elmúlt években rendre gólgazdag összecsapásokat hozott e két társulat randevúja: tavasszal például a vendégek 4-2-re nyertek az Olimpicóban – igaz, akkor Zdeman mester ült még a farkasok kispadján, és ugye az ősz mester nem feltétlenül a stabil védekezésre helyezte a hangsúlyt…
Az az érzésünk, hogy megint összejöhet három találat – a több gólt a farkasoktól várjuk. Akár hendivel is diadalmaskodhatnak Pjanicék!

Abroath-Rangers (1-0) 2!

Kettővel is nyerhet az eddig makulátlan mérleggel rendelkező Rangers a kiscsapat otthonában!
A skót harmadik vonalba viszonylag ritkán látogatunk el, ám a csőszök miatt képesek vagyunk egy kicsit körülnézni ebben a ligában is. A hazai együttesről viszonylag kevés információval rendelkezünk. A gárda hivatalos honlapján vezető hírként a Rangers vendégjátéka szerepel, de nem szakmai szempontból, hanem elsősorban biztonságtechnikai megközelítésből…
A piros-fehérek egyébként tavaly a középmezőnyben zártak, és idén is ott tanyáznak egyelőre. 13 ütközetben 13 pontig jutottak, otthon masszívabbak (3-1-2), idegenben nagyon kutyák (1-0-6). A formájuk ebből kifolyólag igencsak hektikus, szeptember közepe óta nem találtak legyőzőre hazai környezetben, idegenben viszont mindenki elverte a fiúkat. Eseménydús összecsapások jellemzik mérkőzéseiket: 13-ből 12-szer jött a +2,5-ös opció.
A Rangers noha jelenleg csak a harmadik vonalban szerepel, teljesen más volumenű együttes. Tavasszal utcahosszal nyerte meg a League II-t, és most is jó esélye van az osztályváltásra. Mind a 12 csatáját megnyerték a kék-fehérek, gólarányuk pedig 47-6! Idegenben csak a Brechintől kapott gólt, és hat túrája közül négyszer jött a hendis siker.
A keret szinte teljes lesz hétfőn este, a protestánsokat pedig sokan elkísérik majd a kiscsapat otthonába.
Eddig háromszor randevúztak a felek, és a mérleg 0-0-3, a gólarány pedig 1-12. Nem érzünk meglepetést, a Rangers kettővel verheti az Abroathot, már csak a hagyományok miatt is!

Olvasói sztorik