Hírek

Javítana a bajnok

Ma egy spanyol és egy magyar bajnokit szemeltünk ki magunknak. Láttuk a tippeket!

Mezőkövesd-Győr 2!

Bajban az újonc, és szerintünk nem ma kezdik meg a felkapaszkodást a sárga-kékek. Nyer a bajnok!
Nincs könnyű helyzetben Véber György együttese: a Mezőkövesd immár hetek óta a vonal alatt tanyázik, 14 mérkőzésen mindössze 11 pontot tudtak termelni Farkasék. Mellettük szólhat az a tény, hogy saját stadionjukban eddig csak ötször meccselhettek, kilencszer túrára kényszerültek. Ám a felújított létesítményben sem megy igazán Pilibaitiséknak: egy siker mellett (Puskás) négyszer is megégtek (Pápa, Kaposvár, Haladás, Pécs).
A matyósági alakulat 15-29-es gólaránya kissé ijesztő: csak a Kaposvár mondott többször csődöt. Bár az utóbbi időben rendezték hátsó alakzatukat a mezőkövesdiek, mostanság a támadószekció teljesít katasztrofálisan. Legutóbbi két hazai fellépésükön nem találtak a hálóba Balajtiék (Hali 0-2, Pécs 0-1), ki is akadt Véber mester az impotens csatárjátékon. Elnézve a keletiek játékoskeretét, szerintünk leginkább képességbeli problémák vannak a gárdánál, olybá tűnik, ha nem erősítenek be alaposan Harsányiék, úgy nagyon meleg lesz a pite tavasszal… A kéthetes leállás alatt Ligakupa meccseken szerepelt a Mezőkövesd, szerdán Balmazújvárosban rúgtak hetet Bognárék, a középpályás egymaga ötöt vállalt a hetesből. Önbizalom növelő sikert arattak tehát a sárgák – kellett is a pozitív visszajelzés, hiszen a bajnokságban legutóbb szeptember közepén örülhettek három pontnak (Honvéd 0-2).
A Győr 24 egységével az 5. helyről várta az utolsó őszi játéknapot. A bajnok csúnyán beragadt a rajtnál, öt fordulón át képtelen volt nyerni. Azóta elkezdte a pontok termelését Vargáék, ám azért érte őket kudarc azóta is. Kikaptak Kecskeméten, és nem bírtak otthon a Puskással… Azért ha ezek a pontok bejöttek volna, most dobogós lenne a Pintér-legénység.
Idegenben 2-3-1-es mérleget hoztak össze Liptákék: nyertek Újpesten és a Hungári körúton, remiztek Szombathelyen, Pécsett és Kispesten, Kacskeméten pedig ugye kikaptak. Ez volt a legutóbbi veresége a zöld-fehér seregnek (előtte a Fradival szemben maradtak alul Győrben), azóta 3 siker és két remi Martinezék mutatója.
Sérülések nehezítették a szakmai stáb munkáját a közelmúltban: meghatározó játékosok dőltek ki rövidebb-hosszabb időre. Koltai továbbra sem egészséges, de Rudolf és Dudás már a Ligakupában szerepet kapott.
Az ETO mindenképpen feljebb kíván kapaszkodni a tabellán, és ehhez minden pontra szüksége van Völgyiéknek. A zöldekre két rázós meccs vár még az idén: előbb elutaznak Győrbe, majd a Halit látják vendégül az ETO Parkban. E három ütközet közül még mindig a mezőkövesdi tűnik a leginkább behúzhatónak…
Az az érzésünk, hogy a vendégek ma nem hibáznak, és elhozzák mindhárom pontot Mezőkövesdről. Tippünk tehát határozott 2-es!

Real Sociedad-Celta Vigo 1!

Bár a baszkok hétközben “béeleznek”, azért a gyengécske vígóiakat így is illik elverniük az Anoetában.
Impozáns szezont futott az előző kiírásban a Real Sociedad: a kék-fehér csíkosak a 4. helyre futottak be, így a sikeresen megvívott BL-selejtezőt követően (Lyon elleni dupla győzelem) a csoportkörben találták magukat a fiúk. A vezetőedző ugyan távozott, és Illarramendi is elfogadta a királyiak ajánlatát, összességében most is erős keret dolgozik San Sebastianban. Jagoba Arrasate érkezett a padra, a csapatba pedig Seferovic (Fiorentina) és Granero (QPR). A mag tehát egyben maradt, ám arra gyorsan rá kellett döbbenniük a baszd drukkereknek, hogy egyelőre a kétfrontos küzdelem még megviseli az alakulatot.
A BL-ben négy fellépésen egy pontot szereztek, utolsók a kvartettben, így minden bizonnyal mindkét kupának búcsút kell inteniük Griezmannéknak. A jövő héten Donyeckbe látogatnak, ahol bizony kemény kilencven perc vár a hispánokra…
A La Ligában is döcögősen indult a szezon, az első nyolc fordulóban csak egyszer nyertek a kék-fehérek, ám később beindultak Veláék: négy fellépésen 10 pontot húztak be, és bár legutóbb a Bernabeuban 5-1-re megégtek, így is felkapaszkodtak a tabella első felébe. A játéknap előtt a 7. pozíciót foglalták el 17 egységgel, ebből az Anoetában 11 jött össze (3-2-1). A védelmükkel hazai pályán nincs probléma, gólarányuk saját stadionjukban 12-3 – csak az Atletico Madrid és a Sevilla tudta bevenni Bravo kapuját.
A keretben Estrada (3 meccs), Granero (3) és Ifran (0)sérült, ők kihagyják a mai találkozót.
A Celtánál nagy a baj. A halványkékek tavaly nagy nehezen kivívták a bennmaradást, és Luis Enrique személyében új, dinamikus trénert igazoltak a padra. Ám egyelőre akadozik a vígói gépezet. A társulat mintha el lenne átkozva: hazai környezetben képtelen győzni, de mostanság még a góllövés sem megy otthon Charleséknek.
Nolitóék a 16. helyen tanyáznak 12 ponttal, ebből idegenben 9-et szereztek! 3-0-3-as vendégsoruk nem rossz, ám a gyatra hazai mérleg (0-3-4) miatt nem tudnak elszakadni a veszélyes zónától. A Betisnél, a Malagánál és a Sevillánál nyertek, az Atletico Madridnál, a Bilbaonál és a Getafénél kapituláltak. A válogatott szünet előtt nagy reményekkel fogadták a darazsakat, ám a Rayo simán elvitte a három egységet a Balaidosból. A klub elöljárói egyelőre türelmesek Luis Enrique-val szemben, ám nagy kérdés: ha ma is pont nélkül maradnak Rafinháék, és kieső helyre sodródnak, nem köszönik-e meg a munkát a Roma korábbi mesterének. Mi mindenesetre nem lepődnénk meg, ha hamarosan változás történne a vígói padon…
Gustavo Cabral (6) és Jon Aurtenetxe (5) hiányzik majd a védelemből, Llorca és Bermejo pedig immár hosszú hónapok óta nem bevethető.
Mindkét együttesnek létfontosságú lenne a győzelem, hiszen a hazaiak az élmezőnyre tapadhatnának, a vendégek pedig egy kicsit ellógnának a veszélyes zónától. A Sociedadra a jövő héten egy kemény donyecki túra vár, ám ennek ellenére azt gondoljuk, hogy baszkok nem hibáznak a bajnokságban, és elverik az egyre mélyebb válságba sodródó vígóiakat. Nálunk a hazaiak az esélyesek. Tippünk ennek megfelelően: 1-es!

Olvasói sztorik