Hírek

Holland és magyar hazai esélyek

A Volendam az Emment, a Puskás a Kecskemétet látja vendégül...

Volendam-Emmen 1! +2.5!

A narancssárgák bár eddig otthon nem brillíroztak, mostanság javuló formát mutatnak. Nem úgy a sajtosok, akik immár 308 perc óta gólképtelenek…
A Volendam az előző kiírásban az utolsó hetekig versenyben volt a feljutásért, de végül a Cambuur örülhetett. A rájátszást bukták Tuypék, így a gárda maradt a második vonalban. Amelynek megfiatalított kerettel vágtak neki. Tuyp a Fradihoz igazolt, másik rutinos támadójuk, Michiel Kramer pedig az élvonalbeli ADO Den Haag invitálására mondott igent. Sokan féltették is a brigádot az idei kiírástól, ám a narancssárgák eddig stabilan őrzik rájátszást érő pozíciójukat. 17 meccsen 27 egységet hoztak össze, így most a 6. helyet foglalják el.
Csak ne kellene otthon játszaniuk… Kuwasék ugyanis eddig hazai környezetben mindössze 9 pontot szereztek (2-3-4). Viszont mellettük szól, hogy a Kras Stadionban legutóbb nem égtek meg: a tavaly még elitligás Venloval remiztek. A múlt héten Maastrichtban járt Hans De Koning alakulata, és hátrányból fordítva hozta el a pontokat.
A két rutinos támadót eleinte a fiatal Robert Muhren pótolta: a csatár 11 találatig jutott, ám az elmúlt fordulókban nem bolt bevethető sérülés miatt. A szakmai stáb abban bízik, hogy mára “összedrótozzák” a futballistát.
A Volendamra jellemző, hogy eseménydús meccsek szereplője: eddigi 17 csatája közül 12-szer jött a +2,5-ös opció.
Amennyire felfelé ívelő pályát ír le a hazai egység, épp ellenkező utat jár be az Emmen. A piros-fehérek mély gödörben vannak, és egyelőre semmi biztatót nem lehet tapasztalni a klubnál. A társulat borzalmas formában van, a jó ősz után már csak a 12. helyen állnak Joop Gall tanítványai. Idegenben 1-3-4-es, kifejezetten gyenge statisztikát hoztak össze a túrákon, csak a Twente ifit verték, de annak már több mint két hónapja. Legutóbbi három bajnokijukat úgy bukták el, hogy még gólt sem tudtak szerezni Weghorsték.
A klub honlapján kalandozva aztán az is kiderült, hogy Bart de Groot, a gárda védekező középpályása egy vietnámi ajánlatra igent mondott, ezzel pedig nem kis fejtörést okozott a szakmai stábnak. Pótlására egyelőre az utánpótlás alakulattól hoztak fel játékost. Aztán Siekman személyében egy rutinos védő is lesérült a legutóbbi bajnokin. Egy biztos, mostanság kevés pozitív hír jelenik meg a piros-fehérekről…
A Volendam egyik kedvenc ellenfelét látja vendégül ma este: ebben a felállásban 7-1-1 a vonatkozó mérleg a hazaiak javára. És rendre jött az összecsapásokon a három találat. Ebben a két opcióban látunk leginkább fantáziát, az 1-es 1,55-öt, a +2.5 pedig 1,5-öt ér a bukiknál!

Puskás Akadémia-Kecskemét 1!

A két rapszodikusan teljesítő együttes csatáját a nagyobb bajban lévő hazaiak nyerhetik meg.
Alsóházi alakulatok mérkőznek meg egymással a 15. forduló zárómérkőzésén. Az újonc a 14. helyről várja a folytatást, neve mellett 12 egység szerepel, ebből 7-et szerzett Székesfehérváron (2-1-2). A Fradit és a Kaposvárt verték Tischlerék, szeptember 14-e óta nem kaptak ki bajnokit átmeneti otthonukban.
Nehéz sorozatot futnak Cvitkovicsék, hiszen az elmúlt bő egy hónapban szinte minden élcsapattal randevúztak. Összességében nem jöttek ki rosszul a sorozatból, hiszen a Ferencvárost például legyűrték, de Győrből is pontosan tértek haza. Két hete a Lokinál vendégeskedtek a felcsútiak, és bár emberhátrányban futballoztak több mint egy órát, végül kikaptak (2-1). A találkozón Hajduch kapus kapott pirosat, ő eltiltását tölti a mai összecsapáson.
Lencséék a kéthetes szünetben jól szerepeltek a Ligakupában, szerdán a Ceglédet verték három pontrúgással – a Fehér megyeiek tovább is léptek a csoportjukból. Benczés Miklós a csapat hivatalos honlapján úgy fogalmazott: a siker jót tett csapatának, így még optimistábban várják a Kecskemét elleni ütközetet.
A lilákkal kapcsolatban elmondta: hasonlóan a Puskáshoz, a Kecskemét is a tabella alsó felében szereplő alakulatokkal szenvedett meg. Az alföldiek védekezése stabil, általában öt védővel szerepelnek idegenben. A kupában már találkozott egymással a két gárda, akkor nem esett gól, büntetőrúgásokban pedig Rajcziék bizonyultak jobbnak. Benczés Miklós szerint maximális koncentrációra, rengeteg futásra, és a párharcok megnyerésére lesz szükség a három pont begyűjtéséhez.
Hajduch eltiltott, Szakály Dénes viszont elképzelhető, hogy helyet kap a keretben.
A KTE 16 pontig jutott eddig, vendégségben 1-2-3-as statisztikát hozott össze – a Kaposvárt verték még a lilák, de annak több mint három és fél hónapja. A remek rajtot aztán hullámzó folytatás követte: értékes sikerek, arcpirító vereségek – meglehetősen kétarcú volt Bekő Balázs legénysége. Idegenben nagyon masszívan védekeznek, 6-9-es a gólarányuk: minden túrán kapituláltak, de sehol nem szaladtak bele nagy verésbe.
Október végén nyertek legutóbb bajnokin Forróék (Paks 3-1), azóta egy vereség Pápán és egy hazai iksz az Újpest ellen. A Ligakupában továbbjutott már a KTE, a tartalékos együttes otthon kapott ki a tét nélküli meccsen az NB/II-es Békéscsabától. Bekő Balázs a vereség ellenére elégedett volt a fiatalok teljesítményével. A hátralévő időszaktól nem vár csodát a tréner, heti két meccset játszanak majd Barry-ék – erre igyekszik felkészíteni a csapatot a szakmai stáb.
Mint említettük, a Magyar Kupában már összefutott a két alakulat, akkor 0-0 lett a végeredmény. Most viszont szerintünk a hazaiak bezsebelhetik a három pontot. A Puskás támadószekciója kimondottan erősnek mondható, és szerintünk ma feltörik a kecskemétiek védelmét. Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik