Hírek

Dán gólváltás

A Lyngby-Horsens meccs igazi rangadó a javából. Lássuk, mit eszeltünk ki mára!

Lyngby-Horsens Mindkét fél betalál: IGEN! +2,5!

Rangadót rendeznek a dán második vonalban. Az élcsapatok küzdelmétől gólváltást várunk!
A 18. forduló nyitómeccsét rendezik ma este a dán második vonalban. A hazai alakulatra még két fontos összecsapás vár az idén: előbb a bajnokság zárómeccsén a 2. helyezett Horsenset látják vendégül, majd a kupában a tavalyi bajnok Koppenhága vár a kékekre. A csapat 17 ütközetben 28 egységet gyűjtött, hazai környezetben kifejezetten erős (7-1-1, 18-6), csak a gyengécske Bronshoj nyert nála még augusztusban. A feljutást érő 2. pozíciótól mindössze három pont választja el, egy esetleges sikerrel tehát beérné aktuális ellenfelét.
A Lyngby borzalmasan kezdte a bajnokságot, első öt meccséből négyet elbukott, aztán jött egy remek széria – ennek is köszönhető, hogy a gárda felkapaszkodott a dobogóra.
Most viszont nem éppen jó a hangulat a csapat háza táján. A klub hivatalos honlapján Johan Lange vezetőedző fakadt ki a múlt heti, Hobro elleni idegenbeli vereség kapcsán. Bár a listavezetőnél maradt alul a gárda, a tréner nem is elsősorban a méretes zakó (3-0) miatt bánkódott, hanem sokkal inkább a mutatott játék okán. A szakember szerint a szezon leggyengébb produktumát adták le a srácok, védekezésben gyermeteg hibákat vétve. Lange ugyanakkor kiemelte: ahogy a győzelmeket is közösen ünnepelték, úgy a vereségek miatt is közös a felelősség. A vezetőedző kijelentette: a Horsens ellen be kell bizonyítaniuk, hogy a Hobro elleni kudarc csak kisiklás volt. A hivatalos honlap beszámolója szerint nincs eltiltott a keretben, és újabb sérülések sem nehezítik a szakmai stáb munkáját.
A gólokról néhány gondolat: eddig csak egyszer nem volt otthon eredményes a kék-sereg, 10/7 az over-under mutatója a gárdának.
A Horsens tavaly búcsúzott az élvonaltól, és a sárgák célja egyértelmű: mielőbb vissza kell jutni a legmagasabb ligába. Eddig zömében ennek megfelelően is teljesítenek, 17 fellépésen 32 pontot húztak be, és ami extrán érdekes, hogy vendégségben sokkal jobban megy Klovééknak! 6-1-1-es túramérlegükhöz 21-10-es gólarány párosul, vendégségben csak a Koge ellen maradtak impotensek. Over-under mérlegük 13/4, tehát jobbára eseménydús találkozókat vívnak a fiúk.
A formára nem lehet panasz, két nyertes mérkőzéssel a háta mögött érkezik a rangadóra a csapat. A legutóbbi hazai, sikerrel megvívott ütközetben a rutinos baloldali középpályás megsérült, szereplése kérdéses.
Két, attraktív és eredményes támadófutballt előadó együttes csap ma össze. Ahogy az elmúlt években többször, úgy most is jöhet a gólváltás, sőt, ha összekapják magukat a csatárok, három találatig is eljuthatnak az együttesek!

Olvasói sztorik