Hírek

Fieszta Montevideóban?

Az uruk már a vébén érezhetik magukat, de szerintünk ma otthon is beleadnak mindent saját közönségük előtt. Itthon egy Ligakupa találkozónak jártunk utána...

Uruguay-Jordánia Hazai siker, és esik legalább négy gól!

Montevideóban ünnepre készülnek: Suarezék fél lábbal már ott vannak a jövő évi vébén, ma pedig igazi fiesztát rendeznek az uruk!
Ammanban a múlt héten tulajdonképpen minden fontos dolog eldőlt. A dél-amerikaiak játszi könnyedséggel rajzoltak egy ötöst a közel-keletieknek, így a mai visszavágó már formalitás. Oscar Tabarez együttese azért okozott néhány álmatlan éjszakát a drukkereknek, hiszen borzalmasan szerepelt a selejtezősorozat első felében. Váratlan vereségek csúsztak be, így hiába finiseltek elfogadhatóan Cavaniék, végül mégis pótvizsgára kényszerültek.
És ez már önmagában meglepetésnek számított. Hiszen vessünk csak egy pillantást a világoskékek múlt heti kezdőcsapatára: Silva – Maxi Pereira, Lugano, Godin, Cáceres – Stuani (Á. Pereira, 70.), Arévalo Ríos, Lodeiro (G. Ramírez, 70.), C. Rodríguez – Suárez (Forlán, 81.), Cavani. Szerintünk bombaerős névsor, a játékosok zöme európai elitligában futballozik. Ám csapatként sokáig nem tudtak jól teljesíteni. A legutóbbi vébén egészen az elődöntőig menetelő válogatott azonban kiköszörülte a csorbát, és az első ütközetben már eldöntötte a továbbjutás kérdését.
Jordánia nem jut ki a vébére. Az üzbégekkel nagy csatát vívó együttes (tizenegyesekkel léptek túl riválisukon) az esélytelenek nyugalmával várhatta a párosmérkőzést. Az egyiptomi szövetségi kapitány, Hosszam Hasszan igyekezett levenni a terhet játékosai válláról, és, hát, ha úgy vesszük, sikerült is neki: futballistáit nem nyomta össze az esélyesség terhe…
A két keret nincs egy súlycsoportban – az uruk maguknak köszönhetik, hogy egyáltalán pótvizsgázniuk kellett. A dél-amerikai támadószekció szerintünk ma is odateszi magát, mert a montevideoi közönséget muszáj lesz kiengesztelni a sok-sok keserűség miatt, amit az elmúlt másfél esztendőben okoztak Godinék.
A hazai sikerre minimális a szorzó, sőt, még a sima hendis 1-es is értéken alulinak ítélhető. Azonban találtunk egy kombinált opciót: ha Uruguay nyer, és a találkozón lesz legalább 4 találat, úgy az odds 1,83. Ez pedig nem hangzik rosszul!

Szolnok-Újpest +2.5!

Mindkét együttesnek csak púp a hátán a mai találkozó, az ugyanis eldőlt, hogy a hazaiak továbbjutottak, a vendégek pedig búcsúztak a sorozattól. Mi gólokra voksolunk…
A C-jelű négyesben a Kecskemét mellett az NB/II-es Szolnok jutott tovább az utolsó játéknap eredményeitől függetlenül, a fővárosiak és a viharsarkiak pedig kiestek a további küzdelmekből. A Tisza-parti alakulat 9 pontot szedett össze, otthon verte mindkét vendégét fölényes magabiztossággal, idegenben pedig Békéscsabán aratott diadalt. Gólaránya 13-8, otthon 9-2. A bajnokságban nem megy ennyire jól Szepessyéknek: mindössze a 12. pozícióban tanyáznak, igencsak közel a veszélyes zónához. A múlt hétvégén hatpontos meccset buktak el a piros-kékek: a Sopron kiesési rangadón nyert Szolnokon. A szakmai stáb minden bizonnyal erősen tartalékos kezdőcsapatot küld ma délután pályára, ami nem is csoda, hiszen a 15. fordulóban az élmezőnyhöz tartozó Balmazújváros vendégei lesznek Antalék.
Az Újpestről már sokat elmélkedtünk korábban: a lilák évről évre gyengültek, gyengécske légiósokkal töltötték fel a keretet. A belga tulajdonos néhány hete megvált a szakmai stábtól, és Nebojsa Vignjevic-re bízta a feladattal. A szerb szakember nagy lendülettel vetette bele magát a munkába, nyertek is Kabáték az MTK-nál, de aztán gyorsan jött egy kijózanító pofon a Lokitól, majd a két héttel ezelőtti küzdelmes kecskeméti döntetlen azt jelentette: Simonék továbbra sem tudtak elszakadni a veszélyes zónától.
A Ligakupában sem sok babér termett a IV. kerületieknek: 1-2-2-es sort produkáltak, egyetlen sikerüket épp a Szolnok ellen aratták még a szeptemberi nyitónapon. Idegenben kikaptak Kecskeméten, remiztek a Viharsarokban. Nem jutott tovább a csoportból, bár elnézve a lilák jelenlegi helyzetét, ezt talán nem is bánják annyira a klubnál…
Minden meccsükön betaláltak Vasiljevicék, öt mérkőzésük közül háromszor jött a +2,5-ös opció. Minden bizonnyal az élvonalbeli alakulat is tartalékos lesz ma délután, ugyanis a hétvégén a Lombardot fogadják a Szusza Ferenc Stadionban – ha nem nyernek Balogék, még lejjebb is csúszhatnak a tabellán.
Azt gondoljuk, hogy két, totálisan vegyes kezdővel felálló alakulat csap ma össze. Ebből pedig nálunk az következik, hogy simán összehozhatnak a felek három találatot!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik