Hírek

Ha kedd, akkor Belgium!

Benelux túrára invitáljuk kedves olvasóinkat...

Hollandia-Kolumbia Mindkét fél betalál: IGEN!

A tartalékos hollandok ellen egy gólra mindenképpen jó lesz a dél-amerikai együttes!
Nem éppen a legjobb összeállításában küldte pályára a holland nemzeti együttes Van Gaal mester a múlt pénteki, Japán elleni összecsapáson. A Genkben megrendezett ütközet végül 2-2-es döntetlennel zárult: hiába vezettek a tulipánosok már 2-0-ra, a lelkes ázsiaiak egyenlíteni tudtak a m játékrészben.
A többek között Van Persiet is nélkülöző németalföldiek összeállítása így nézett ki a japánok ellen: Cillessen – Janmaat, De Vrij, Vlaar, Blind – N. de Jong (Willems, a szünetben), Strootman, Van der Vaart (De Guzmán, 78.) – Robben, Lens, S. de Jong (Depay, 69.). A keretben ketten még kidőltek: Bruno Martins Indinek a combja, a csereként beszálló Jetro Willemsnek pedig a térde sérült meg, helyükre egy újoncot, a Chelsea-től a Vitessnél kölcsönben lévő Patrick van Aanholtot hívta be a tréner.
Formálódik egyelőre a holland csapat, amely fölényes magabiztossággal nyerte meg csoportkörét. A támadószekciója elképesztően erős, ugyanakkor a védelem még nem állt össze. A fiatal alakulat hátsó alakzata elképesztő hibákat vétett a hétvégi összecsapáson is, és félő, hogy a japánoknál nagyobb játékerőt képviselő Kolumbia is zavarba hozhatja majd Blindéket.
Mert vessünk egy pillantást a dél-amerikaiak összeállítására: Mondragón – Arias, Perea, Zapata, Armero – A. Ramírez (Aguilar, 63.), C. Sánchez (Mejía, 84.) – Cuadrado, J. Rodríguez (M. Torres, 79.), Muriel (Ibarbo, 60.) – Falcao (Jackson Martínez, 71.). Azért ez ütős kis névsor! A sárga-kékek a belgákkal csaptak össze, és a három éves hazai veretlenségi sorozatukat meg is szakították a vörösöknek! És persze rendben, Wilmots mester védelme erőteljesen hézagos volt, ám az attraktív kolumbiai támadófutball érdemeit azért nem illik csorbítani.
Falcaoék magabiztosan, Argentína mögött jutottak ki a vébére, ahol ráadásul kiemelt pozícióban lesznek majd a sorsoláskor. A keret brutális, a futballisták zöme topligákban szerepel hétről hétre, megkockáztatjuk, hogy jó sorsolással akár a nyolcig is eljuthatnak Murielék.
No, de nem szaladjunk ennyire előre, hiszen előbb még az Ajax Arénában egy barátságos meccs vár. Mindkét egység inkább a támadófutballt erőlteti, és ma sem gondoljuk, hogy unalmas meccset vívnának a felek. Egy kolumbiai gólt nagyon várunk, azt pedig szinte kizártnak tartjuk, hogy a hollandok hazai pályán ne legyenek eredményesek. A legkecsegtetőbb opció e meccsen a mindkét fél betalál, ezen kívül pedig akár a 3 találati is jöhet!

Belgium-Japán +2,5! 1!

Brüsszelben randevúzik a két együttes: a vébére készülő alakulatoktól izgalmas, gólokban gazdag meccset várunk!
Lássuk, hogy a házigazda milyen összetételben kapott ki a minap Kolumbiától! Mignolet – Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Witsel, Defour (Mirallas, 58.) – De Bruyne (Lukaku, 58.), Fellaini, E. Hazard (Mertens, 66.) – Benteke (Dembélé, 75.)
A vörösök állománya igencsak erős, mondjuk ezt annak tudatában, hogy a védelemből alapemberek hiányoznak jelenleg. Wilmots mester jó kis gárdát rakott össze, a sztároktól hemzsegő csapatuk minden extra erőfeszítés nélkül nyerte meg selejtezőcsoportját. Az előrejátékuk pazar, viszont a védelem – épp a több fontos hiányzó miatt – még sebezhető. A vébé meglepetéscsapata lehet a belga, vélekednek a szakemberek, és bizony elnézve a névsort, bárkire veszélyes lehet a vörös brigád.
Japán csont nélkül, immár több hónapja kivívta a vébé-részvételt. A keletiek most európai túrát zárnak le ma este Brüsszelben. A szövetségi kapitán, Alberto Zaccheroni együttese a hollandokkal remizett szombaton. Íme, az ázsiaiak összeállítása: Nisikava – Ucsida (Szakai H., 79.), Josida, Konno, Nagatomo (Szakai G., 73.) – Haszebe (Endo, a szünetben), Jamagucsi, Okazaki, Honda, Kijotake (Kagava, a szünetben) – Oszako (Kakitani, 73.). A japánok kerete sem rossz, légiósaik közül többen elitligákban pallérozódnak hétről hétre.
Az ősz eddig felemásra sikeredett a japcsiknak: szeptemberben Ghánát és Guatemalát simán verték, majd októberben kikaptak a fehéroroszoktól és a szerbektől is. Az elmúlt hétvégén olybá tűnt, folytatódik a rossz sorozat Genkben is, ám a hollandok ellen sikerült döntetlenre menteni a találkozót. A Konföderációs Kupán csúnyán leégtek Kagaváék: pont nélkül az utolsó helyen zártak csoportjukban. Összességében a vébére való kijutással a kötelezőt hozta a válogatott, ám az az érzésünk, hogy a világeseményen nem sok vizet zavarnak majd a japánok…
A mai összecsapáson hazai sikert várunk, és azt gondoljuk, hogy a csapatok eljutnak három találatig. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy a belga alakulat még egyszer rúgott gól nélkül hozzon le egy meccset. Tippünk tehát hazai, egy másik szelvényen pedig jöhet a +2.5 is!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik