Hírek

Erős hazaiak…

Ma Brazíliában és Olaszországban szemezgettünk...

Fluminense-Sao Paolo 1!

A kiesés ellen küzdő hazaiak az erősen tartalékos, no és fontos kupameccsre készülő vendégek ellen otthon tarthatják a pontokat…
Mint a hétközi bajnoki előtt már beszámoltunk róla, a bajnoknál Vanderlei Luxemburgo helyét Dorival Silvestre Junior vette át. A címvédő nagy bajban van, hiszen négy játéknappal a bajnokság vége előtt még veszélyeztetve érezheti magát a kiesés miatt. A piros-zöldek 34 fellépésen 39 pontig jutottak – pont annyi egység áll a nevük mellett, mint a már vonal alatt tanyázó Bahiának.
Otthon, a Maracana Stadionban 7-5-5-ös vegyes sort tudnak felmutatni, szeptembertől komoly gödörbe kerültek, és ennek lett következménye az edzőváltás. A brigád aztán az új trénerrel csütörtökön végre nyerni tudott, igaz, kellemes ellenfelet is kapott a már kiesett Nautico Recife csapatában (2-0). A hátralévő fordulókban előbb középcsapatokkal találkoznak Sobisék, majd a zárónapon a Bahiához látogatnak kiesési rangadóra. A cél egyértelmű: minél előbb meg kell szerezni a bennmaradáshoz szükséges pontokat. Erre most jó esély nyílik, hiszen az ellenfél finoman fogalmazva is tartalékos lesz…
Mert a Sao Paolo a Dél-amerikai Kupa elődöntőjére fókuszál, derül ki a klub hivatalos honlapján. Már 27 ezer jegy elkelt a Ponte Preta elleni jövő csütörtöki hazai ütközetre (a visszavágót egy héttel később rendezik). A csapat ezerrel erre a meccsre koncentrál, Muricy Ramalho vezetőedző persze hangoztatta, hogy a bajnok ellen is fontos találkozó vár a gárdára, ugyanakkor arról is beszámolt, hogy együttesében több játékos is kisebb nagyobb sérüléssel, izomfáradtsággal küzd…
És, hogy még tetézzük a bajt, Denilson és Luis Fabiano eltiltás miatt nem léphet pályára, Aloisi, a gárda házi gólkirálya pedig szintén kimarad a kezdőből. Azért így érdekes kis túra vár a Sao Paolora…
És, ha azt hozzávesszük, hogy Rogerieo Ceniék a 8. helyről lényegesen nem tudnak már elmozdulni a hátralévő fordulókban, akkor be kell látnunk, hogy valóban a nemzetközi kupameccs élvez prioritást.
A 49 pontos Sao Paolo – amely idegenben sem teljesít rosszul (6-5-6) – ma szerintünk takarékon teljesít majd. A tartalékos vendégek egy elképesztően motivált alakulattal találják magukat szembe, és szerintünk csakúgy, mint az előző kiírásban, ezúttal is a Fluminense sikerével végződik a randevú! A szorzó zuhan, érdemes mielőbb megtenni az 1-est!

Modena-Carpi 1!

Nem egyszerű történet pontot szerezni a Alberto Braglia-ban, eddig idén csak a Palermónak sikerült. Az újoncnál többen is hiányoznak az alapcsapatból – mi a hazaiak mellett tesszük le a voksunk…
A Modena az előző kiírásban a középmezőnyben végzett, így lemaradt a play offról. Az idén viszont merészebb álmokat szövögetnek a sárga-kékek: a rutinos Walter Alfredo Novellinóval a kispadon az osztálváltásra gyúrnak a fiúk!
És bizony nem is rossz a modenai keret, elnézve a riválisokét, szerintünk az első hatba simán odaérhetnek Dalla Bonáék.
A gárda jelenleg a 8. pozíciót foglalja el 13 meccsen gyűjtött 19 pontjával. Saját közönsége előtt félelmetesen teljesítenek: 5-1-0-ás statisztikájuk a legjobb a ligában! A nyitófordulóban a a Palermo tudott pontot csenni, azóta viszont mindenki megégett, aki Modenában járt. Igaz, több kiscsapat is járt nála, de legutóbb viszont a listavezető Virtus is megadta magát Babacaréknak. A formájuk biztató, az elmúlt öt bajnokijuk közül csak egyet veszítettek el, és a keret majdnem teljes. Salvatore Molina, a csapat középpályása az olasz U21-es válogatottal készül. Rajta kívül Cionek nem lesz ott a pályán, a brazil védő jelenleg sérült.
Nagyon bizakodó a hangulat Modenában, ám szó sincs elbizakodottságról! Agostino Garofalo, a sárgák rutinos védője épp azt fejtegette a hivatalos honlapon, hogy a Carpi idegenben nagyon veszélyes alakulat, eredményesebb mint otthon. A Modena hétközben egy kiscsapat ellen játszott edzőmeccset, az 5-0-ás sikerrel zárult találkozón Babacar, a modenaiak szenegáli támadója triplázott.
A Carpi az előző szezonban rájátszás után jutott fel a B-ligába, és eddig nagyszerűen tartja magát a piros-fehér brigád. 12 meccsen 14 pontig jutottak a fiúk, vendégségben 9 egységet húztak már be! Még nem remiztek a túrákon (3-0-3), győzelmeit nem élcsapatoknál aratta. Stefano Vecchi vezetőedző tanítványai a legutóbbi túrán is nyertek, ám otthon betliztek: a Crotone elvitte mindhárom pontot tőlük.
És a vereség ha még nem lett volna önmagában elég, két játékos is kisárgázta magát. Az albán középpályás Memushaj, valamint a védő Pesoli így kihagyja a találkozót. Utánpótlás légiósaik nekik is vannak, sérülésekkel is kell számolni a trénernek, szóval, közel sem lesz teljes az újonc kerete… A Carpi eddig mindössze kilenc találatot ért el, ebből kettőt a most eltiltott albán légiós.
Azt gondoljuk, hogy a hazaiak nagyon rendben vannak, a közönség egyre jobban kiáll a csapat mellett (több ezer jegy elfogyott már szombaton délutánig), és összességében is erősebbnek tartjuk Novellino mester alakulatát. A Carpi ma pont nélkül marad, a Modena pedig tapad az élmezőnyre! Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik