Hírek

Alámerülünk a ködös Albionban…

Az angol harmadik vonalban teljes fordulót rendeznek - mi meg jól kiválasztottunk két meccset. Egykor szebb napokat látott alakulatokat favorizálunk...

Notts County-Wolverhampton Wanderers 2!

Bajban a Notts: a sérülésekkel tizedelt alakulat utolsó a ligában, ráadásul most a feljutásra gyúró farkasokat kellene megállítaniuk. Nem hiszünk a hazaiakban…
Nehéz napokat él meg a fekete-fehér együttes. Az 1862-ben alapított klubnál a közelmúltban válságstábot hívtak össze, amelynek eredményeként elbúcsúztak a trénertől, és a váltás mellett döntöttek. Shaun Derry érkezett, ám egyelőre az új menedzser sem tudott csodát tenni. Bemutatkozó mérkőzésén kikapott a csapat az FA-Kupában a Hartepool-tól. A klub hivatalos honlapján Derry mester megdicsérte tanítványait a hozzáállásuk miatt. Aztán néhány nappal később a második számú kupasorozatban is vereséget szenvedtek Mc.Gregor-ék: az Oldham egy ötössel zavarta haza a brigádot.
Egy-két gonddal kevesebb – így is felfoghatnánk a kupabúcsúkat, és talán nem is állunk messze az igazságtól. A Futball League Trophy találkozón erősen tartalékos csapatot vezényelt pályára a menedzser, aki elsődleges feladatként a League I-ban való bennmaradást kapta a tulajdonostól. E küldetés teljesítése pedig nem lesz egyszerű…
Mert Haynesék 15 fellépésen mindössze 10 egységet szerzetek, nem is meglepő, hogy az utolsó, 14. helyről várják a folytatást. Odahaza, a Meadow Lane-en még nem remiztek: 3-0-4-es statisztikájukhoz 11-9-es, pozitív gólarány párosul. Idegenben viszont botrányosan gyengén tolják Liddle-ék: nyolc túra, egy pont a mérleg.
Legutóbbi bajnokijukon a Coventrynél kaptak verést, ez mondjuk még belefért volna. A két kupacsata után Shaun Derry tehát most mutatkozik be hazai környezetben a Notts County kispadján. A menedzser könnyebb premierről álmodhatott, hiszen a liga egyik legerősebb alakulata látogat hozzájuk. Ám a szakember szerint képesek lehetnek a bravúrra. Egy védő kölcsönből visszatér a keretbe, az egyik csatáruk szintén felépül várhatóan a mai csatára. Eltiltás miatt egy alapember tuti, hogy hiányzik majd a keretből.
A Wolves célja egyértelmű: a tavalyi bukta után nyomban vissza kell jutni a Championshipbe! A narancssárga-feketék ennek megfelelően is teljesítenek eleddig: a 2. helyen tanyáznak 15 mérkőzést követően 36 ponttal. Idegenben még nem találtak legyőzőre (5-2-0), és összességében is remek sort tudnak felmutatni: 11-3-1!
A bajnokságban két hete a Carlisle ellen idegenben értékes pontokat hullajtottak el Kenny Jackett menedzser alakulata (2-2), a múlt hétvégén pedig az FA-kupában remizett az Oldham stadionjában. Griffith-ék előnye a 3. Peterborough-val szemben négy egység, tehát szó sincs tekintélyes távolságról. Egy szó mint száz: a farkasoknak nyerniük kellene, hogy elszakadjanak az üldözőktől.
A nagy múltú brigádnál minden adott a feljutáshoz: a keret nem gyengült lényegesen a tavaszi kiesést követően. Motivációs problémával szintén nem lehet számolni…
Az idén már randevúzott egymással a két egység: a Futball League Torphy sorozatban nagy meglepetésre a Notts nyerni tudott a farkasoknál. Bajnokit csaknem húsz éve nem játszott egymással a két együttes.
Az új edzővel felálló Notts nyilván mindent megtesz majd a sikerért, ám a két keret között nagy a minőségbeli különbség. Azt gondoljuk, hogy a Wolverhampton nem hibázik, és behúzza a három pontot. Tippünk tehát: 2-es!

Sheffield United-Gillingham 1!

Most már muszáj lesz felkapaszkodnia a tabellán a csíkosaknak: Nigel Clough felrázhatja a gárdát, és végre elmozdulhat a kiesőhelyről!
Ennél már nem nagyon van lejjebb – gondolhatják a sheffieldi drukkerek. Az egykor élvonalbeli alakulat most a 3. ligában a kiesés ellen küzd, és egyelőre nem sok sikerrel. A gyenge kezdést követően elbocsátották a régi tréner: jött Nigel Clough. Kevin Mc. Cabe társelnök a döntés meghozatalakor kiemelte: rutinos szakemberre esett a választás, aki korábban több mint négy esztendeig remek munkát végzett a Derbynél.
Nigel Clough október végén a Crewe ellen sikerrel mutatkozott be a Bramall Lane-en, majd jött két túra. A bajnokin a Shrewsburynél nem jártak eredménnyel, viszont az FA-Kupában a Colchesternél kivívták a továbbjutást (2-3).
A piros-fehér-feketék 15 csatát követően 12 egységgel az utolsó előtti pozícióban állomásoznak, otthon még csak gyűjtögetik a pontokat a fiúk (3-2-2), ám idegenben szánalmasak (0-1-7). A sheffieldieknek legnagyobb problémája a támadásokkal adódik. 15 mérkőzésen mindössze 13-szor köszöntek be Maguire-ék… A formájuk szeszélyes, egy hárommeccses veretlen sorozatot zártak le a Shrewsbury-nél elszenvedett 2-0-ás égéssel.
Az ellenfél újonc a ligában, tavaly megnyerte a League II-t, így formált jogot az osztályváltásra. A kékek egyelőre a középmezőny alján tanyáznak, de nem dőlhetnek hátra, hiszen mindössze 15 pontig jutottak – a vonal alatti alakulatok 13-mal állnak…
Peter Taylor menedzser csapata elsősorban otthon gyűjtögeti a bennmaradáshoz szükséges egységeket (3-2-3), vendégségben eddig tisztelettudóan teljesítettek (1-1-5, csak a gyengécske Crewe-t verték, de őt nagyon, 3-0-ra). Nagyon régen nem ikszelt a társulat a bajnokságban, viszont a múlt hétvégén az FA-kupában csak nem bírtak egymással a Brackley Town-nak. A Gillingham a hajrában mentette újrajátszásra az összecsapást. Pedig azért a kiscsapat ellen, főleg hazai környezetben illett volna továbbmasírozni…
Mindkét együttesnek roppant fontos lenne a három pont megszerzése, hiszen egy győzelemmel sikerülhet elszakadni a közvetlen veszélyeztetett zónától. Ma a sheffieldiekben látjuk inkább az erőt. Nigel Clough rutinos, remek szakember, és szerintünk sikerült feltüzelni a csíkosakat a mai bajnokira. Ráadásul a két együttes egymás elleni mérlege is inkább az United mellett szól: a Gillingham az elmúlt 10 találkozásuk közül mindössze egyszer, 2000-ben tudott nyerni a Bramall Lane-en.
Az angol alsóbb osztályokban mindig nagy lutri kimenetelre fogadni – ezzel maximálisan tisztában vagyunk. Viszont az 1,75-ös szorzó csábító, és a nagy múltú hazai brigádnak ilyen odds-cért hajlandóak vagyunk bizalmat szavazni. Tippünk tehát 1-es!

Olvasói sztorik