Hírek

Kiscsapat nagy napja!

A Shortwood United a Port Vale-t fogadja, a Ternanához az Empoli látogat...

Ternana-Empoli Mindkét csapat betalál: IGEN!

Gólváltással kalkulálunk a Serie B mai ütközetében.
Mindkét együttes számára roppant fontos a mai találkozó: a hazai alakulat a bennmaradásért küzd, a vendégek pedig feljutnának a legmagasabb ligába. A piros-zöldek az előző kiírásban a középmezőnyben végeztek, sem a feljutás, sem a kiesés kérdésében nem volt érintett. Az idei bajnokságban nem megy ennyire jól a fiúknak, 12 fellépésen 11 egységig jutottak Antenucciék, a Stadio Libero Liberatiban 2-1-3-as egyenleget összehozva. A hazai gólaránya 11-8, minden otthoni fellépésén betalált eddig… A formája szeszélyes, hiszen kitömte a Novarát, majd kikapott a Crotonétól otthon, a múlt héten pedig ponttal tért haza Cesenából. Domenico Toscano alakulata egy sikerrel nagyot léphetne előre a tabellán, ám a trénernek nem lesz egyszerű dolga, ugyanis Ferronetti eltiltás, Zito, Sciacca, Alfageme és Doanda pedig sérülés miatt nem lehet ott a mai összecsapáson. Mirko Antenucci viszont továbbra is jól nyomja, a támadó immár nyolc találatot jegyez.
Az Empoli megint megpróbálja a feljutást! A kékek nem is állnak rosszul, a játéknap előtt a 2. pozíciót foglalták el, 12 csatában 24 pontot gyűjtve. A tabella első fele is tömör, a Virtus 26-tal vezet, a 6. Cesenának pedig 22 egysége van… Egy sikerrel Tavanoék átvehetik a vezetést, és ez kellő önbizalmat adhat a jövő hétvégi, listavezető elleni találkozó előtt.
Maurizio Sarri vezetőedző brigádja eddig vendégségben nem remizett: 3-0-2-es sort hozott össze, nyertek például Palermóban, kikaptak viszont Regginában. Az öt túra közül négyszer rúgtak gólt, csak Avellinóban maradtak impotensek. Tonelliék jó passzban vannak, három meccse veretlenek, igaz, a múlt héten a barit hazai környezetben talán illett volna két vállra fektetni (1-1).
Motivációs problémák nem lehetnek, gondot jelent viszont, hogy a Maccarone, Moro, Mchedlidze, Shekiladze és Croce sérült…
Ahogy a Ternanánál kiemeltük Antenuccit, úgy az Empolinál mindenképpen elismeréssel kell szólnunk Tavanóról: a rutinos csatár, aki megjárta egyebek mellett Valenciát is, remek formának örvend, és már 7-szer volt eredményes – ezzel ő a kékek házi gólkirálya.
Az egymás elleni mérlegük 2-7-1, tehát jószerivel szinte mindig remiztek eddig a csapatok. Ma is benne van a pakliban e kimenetel, ám a gólváltásban jobban bízunk. Nálunk akár 1-1 is lehet a végeredmény…

Shortwood United-Port Vale (1-0) 2!

Az FA-kupa mai meccsén a rutinosabb vendégek kettővel verhetik a lelkes amatőröket.
A nyolcadosztályú “fácskák” a dél-nyugati csoportban vitézkednek, és ott sem brillíroznak. A piros-fehér-feketék egy bajnoki vereséggel a hátuk mögött érkeznek a mai találkozóra, amely a hivatalos honlap szerint az év ütközete lesz a gárda számára. Joggal! Ugyanis hatalmas az érdeklődés a kupameccs iránt, jó eséllyel megdől az eddigi nézőcsúcs is! Történelmi tette hajtott végre az United azzal, hogy a Dorchestert, a Didcot Townt és megismételt meccsen az Aldershot-ot is kiejtette az FA-Kupából!
A kiscsapat nagy napja lesz a mai, ám azért azt nem gondoljuk, hogy a csoda folytatódik…
A Port Vale a League I-ben, azaz a 3. vonalban szerepel, tehát öt osztály a különbség a két együttes között! Ott a középmezőnyben tanyázik, kiesési gondjai nem lesznek a tavaly még a negyedik ligában szereplő alakulatnak.
Idegenben 3-0-5-ös sort tudnak felmutatni Pope-ék a bajnokságban, a formájuk pedig igencsak kiszámíthatatlan. A fekete-fehérek komolyan veszik természetesen az FA-kupát, így Micky Adams menedzser várhatóan a legerősebb összetételben küldi pályára ma este gárdáját.
Pontosan tudjuk, hogy a legtradicionálisabb kupasorozatban rengeteg a meglepetés, ám ma nem gondoljuk, hogy borulna a papírforma. A lelkes amatőrök nagyot küzdenek majd, ám ez csak a tisztes vereséghez lesz elegendő. Azt gondoljuk, hogy a Port Vale nagyobb tudása kijön a mai összecsapáson, és a végén legalább kettő lesz közte, természetesen a vendégek javára!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik