Hírek

Első- és másodosztályú rangadók

Angliában gólváltást, Németországban hazai sikert várunk ma délután.

Manchester United-Arsenal Mindkét csapat szerez gólt? IGEN!

Rangadót rendeznek az old Traffordon! A két gárda hagyományos gólváltós meccseket vívott egymással az elmúlt években, miért lenne ez másként ma délután?
Már a 11. fordulót rendezik a hétvégén a Premier Legue-ben. A játéknap előtt a vörösök mindössze a 8. helyen tanyáznak, 17 egységükből 8-at zsebeltek be az Old Traffordon (2-2-1). A vereséget a WBA-tól szenvedték el Vidicék, az ikszek a Chelsea és a Southatmpont nevéhez fűződtek, a Crystal Palace mellett a Stoke adta meg magát Manchesterben.
David Moyes érkezése tehát egyelőre nem tudja garantálni a folytonosságot: Sir Alex Ferguson után roppant nehéz örökséget vett át az Everton egykori menedzsere. A csapat eddig sem eredményességben, sem pedig játékban nem hasonlít az elmúlt esztendők United-jére – ugyan a BL-ben meglesz a továbbjutás, a bajnokságban viszont már 7 pont Rooney-ék lemaradása épp a londoniakkal szemben.
Ha végignézzük az idei bajnoki eredménylajstromot, azt látjuk, hogy a Swwansea és a Fulham ellen vívott amolyan hátradőlős meccset a manchesteri együttes. A többi, adott esetben győzelemmel végződött ütközet sem volt nagyon sima. No és a vereségek… A legfájóbb minden bizonnyal a városi riválistól elszenvedett 4-1-es páholás volt…
Van Persie-ék viszont azért a gólokkal nem állnak rosszul: igaz, nemcsak adnak, hanem kapnak is szép számmal. Az Old Traffordon például csak a Chelsea tudta lehúzni a rolót.
Raffael és Carrrick várhatóan vállalja a játékot, Wellbeck és Flezcher viszont nem.
Az Arsenal az idén megint trófeát akar nyerni! Okés-okés, ezt a célkitűzést szinte minden esztendőben leírhattuk ősszel, aztán valahogy csak nem jött össze a dolog Arsene Wengernek. Ám most valóban mindenki optimista a klubnál, és végre nemcsak eladott, hanem vásárolt is a piros-fehér alakulat. Mesut Özil szerződtetése parádés húzásnak bizonyult, a német válogatott remekül illeszkedik az ágyúsok rendszerébe! És jönnek is az eredmények! Rég nem látott sikeres rajtot vett az alakulat, amely 11 fordulót követően vezeti a Premier League-et, előnye 5 egység volt a játéknap előtt az üldözőkkel szemben. Idegenben 4-1-0-ás mérlege önmagáért beszél (csak a WBA tudott pontot csenni Ramsey-éktől), az öt túrán 11-szer voltak eredményesek a fiúk.
A BL-ben is élnek a továbbjutási esélyei Cazorláéknak, ennek érdekében szerdán tettek is egy nagy lépest Dortmundban (0-1). A Ligakupától búcsúztak a londoniak, igaz, az összeállítás alapján az a sorozat nem is élvezett prioritást.
Flamini, Diaby, Podolski, Walcott és Oxlade-Chamberlain sérült, ők nem bevethetők.
Az elmúlt esztendőkben rendre gólgazdag meccseket vívtak a felek, és zömében jött a mindkét fél betalál opció. Mi is ezt találtuk a legértékesebb opciónak. 1,6-ért egy próbát mindenképpen megér…

Dynamo Dresden-Erzgebirge Aue 1!

A kiesési rangadón, a szász derbin a fanatikus szurkolói előtt otthon tarthatja a pontokat a drezdai együttes.
Nagy a tétje a mérkőzésnek, hiszen amelyik együttes kikap, bennragad a veszélyes zónában, amelyik nyer, több pozíciót is javíthat helyzetén. A hazai együttes 15 pontig jutott, a glucksgas Stadionban 2-3-2-es vegyes egyenleggel rendelkezve. A sárgák formája viszont kimondottan biztató: legutóbbi 4 ütközetükben 10 egységet zsebeltek be, a múlt hétvégén a “kismünchennél” diadalmaskodtak. A gyenge rajt tehát a múlté, Olaf Janssen vezetőedző pedig az alapcsapatát küldheti harcba a mai összecsapáson. A jó széria ellenére még nem szakadt el a gárda a kiesőzónától: a már kieső helyen állomásozó Bielefeld 14 pontnál jár…
Az Erzgebirge Aue is 15 egységig jutott, vendégségben 1-0-5-ös sort produkálva – egyetlen sikerét Ingolstadtban aratta, de még a nyitófordulóban júliusban. Azóta 5 kirándulás, öt zakóval. A lilák egyébként még nem remiztek, 5-0-8 az összmérlege. Falko Götz alakulata azonban mostanság már otthon sem eredményes: az Union Berlin elleni idegenbeli vereséget követően a Fürth saját pályáján mészárolta le Sylvestréket (2-6).
Eltiltás és sérülés is nehezíti a vendégek trénerének dolgát: Schlitte és Schröder sérült, Nickeniget pedig egy korábbi fegyelmezetlensége miatt meszelte el a fegyelmi bizottság.
A találkozónak hatalmas a tétje, a meccsre már minden jegy elkelt, a violákat csaknem háromezer drukker kíséri el Aue-ból. A drezdai drukkerek pokoli hangulatot képesek teremteni, úgyhogy a körítéssel nem lesz hiba.
Az előző kiírásban a kiesés elől menekült a két alakulat – végül a drezdaiak osztályozón vívták ki a bennmaradást. Akkor az aktuális házigazda győzött. Drezdában 3-1 lett a vége: volt minden, sok gól, kiállítás, hét sárga, hajrában szerzett találatok…
Abban biztosak vagyunk, hogy ma is kemény derbi lesz, és abban bízunk, hogy a sárgák ezúttal is diadalmaskodnak. Voksunkat a jobb formában lévő Dynamo mellett tesszük le. Tippünk tehát 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik