Hírek

Gólvadászok egymás ellen

A francia II-ben és a Mennyei Bajnokságban találtunk ma két jó kis csörtét...

Videoton-Mezőkövesd (0-1) 1! +2,5!

Most, vagy soha! Ezzel a szlogennel vághat neki a mai találkozónak a listavezető. Két rossz formában lévő csapat között a minőségbeli különbség dönthet…
Október 19-éig tulajdonképpen minden rendben ment a Videotonnál: a piros-kékek egy vereséget szenvedtek el addig (Loki, idegenben), hazai mutatójuk makulátlan volt, általában fölényesen hozták a fehérvári összecsapásokat, még gólt is csak elvétve kaptak. Aztán a Puskás elleni sikert követően megroppant valami… Nikolicsék a Honvédtól kikaptak, majd Magyar Kupa meccsen Békéscsabán csak a túlórában sikerült kivívniuk a továbbjutást. Aztán elutaztak a múlt hétvégén a sereghajtóhoz, és gyenge játékkal Somogyországban is pont nélkül maradtak…
Jose Gomes alakulata sem Csabán, sem a Rákóczinál nem tudott betalálni a rendes játékidőben – korábban ez elképzelhetetlen volt a piros-kékeknél. Nagy mázlijuk van egyébként Sándoréknak, hiszen a riválisok sem brillíroztak a közelmúltban, így megőrizték első helyüket a tabellán, igaz, előnyük egy egységre olvadt a Debrecennel szemben.
13 fellépésen 28 pontot szereztek Caneiráék, hazai mutatójuk pedig 7-0-1, ehhez 21-4-es gólarány párosul. Kovácsék nincsenek tehát jó passzban, ugyanakkor a keretük – magyar viszonylatban – igencsak erős; nehezen tudjuk elképzelni, hogy mielőbb ne lábaljanak ki a hullámvölgyből.
Az ellenfél pedig ideális lehet e cél eléréséhez: a hetek óta eső-kelő újonc látogat ugyanis a Sóstói Stadionba. A Mezőkövesd a 15., kieső helyen állomásozik, mindössze 11 ponttal a neve mellett. A sárga-kékek már nyolcszor jártak vendégségben, így némiképp érthető, hogy eredményesebben teljesítenek idegenben (2-2-4). Nyertek Kispesten és Kecskeméten, remiztek a Fradinál és Pakson. Viszont a győzelmek nagyon elmaradtak mostanság: hat találkozó óta képtelenek nyerni… Két iksz és négy zakó. Érdekes, hogy a Ferencváros ellen kapták össze magukat Szalaiék a Puskásban, a múlt hétvégén viszont a Pécs is három egységgel távozott tőlük. És akkor arról már ne is tegyünk említést, hogy a kupától is búcsúztak Balajtiék… Véber György egészen kiakadt játékosaira, éles kritikát fogalmazott meg elsősorban a támadóival szemben.
Egyik csapat sincs csúcsformában, ám ma szerintünk a Videoton kijön a gödörből. Azt gondoljuk, alaposan elverheti a piros-kék együttes az újoncot, ahol valljuk be, kevés a minőségi futballista. Nűlunk hendis hazai a történet, egy másik szelvényen pedig jöhet a +2,5 is!

Troyes-Laval 1! +2,5!

Az élvonalnak tavaly búcsút intő Troyes az idegenben halovány Lavalt fogadja. Hazai-gyanús történetre bukkantunk…
A Troyes a nyár elején intett búcsút a legmagasabb osztálynak, a klub célja pedig egyértelmű: mielőbb vissza kellene jutni az első divízióba. A kék-fehérek kerete alapjaiban nem gyengül meg, Jean-Marc Furlan személyében pedig egy, a támadófutballt erőltető tréner ül a kispadjukon. A gárda termeli is szép számmal a gólokat, találati mutatója 25-15, odahaza pedig egészen impozáns mérleggel rendelkezik! A megszerzett 21 egységéből 16-ot saját közönsége előtt zsebelt be (5-1-0, csak az élcsapatnak számító Angers tudott remizni nála)! Idegenben viszont nem igazán megy Darbionéknak: 1-2-4-es soruk gyengének tűnik a feljutási reményekhez.
Jelenleg az 5. helyen tanyázik a Troyes, a feljutást érő dobogótól 4 pont a lemaradása. A formája biztató, a hat legutóbbi bajnokija közül csak egyet veszítette el. A héten elmaradt meccset pótoltak Gimberték: noha több mint egy órát emberelőnyben futballoztak Brestben, a siker elmaradt – 1-1 lett a vége.
Gimbert, a Liga házi gólkirálya pikáns meccsre készül, hiszen épp a Lavaltól igazolt a kékekhez. Mint a honlapnak nyilatkozva fogalmazott: egykori munkaadója lényegesen erősebb, mint amit eddig kiadott magából, nagy változások történtek a klubnál, és az eredmények egy ideig nem jöttek. Nem úgy a hétvégén, amikor is a Laval egy ötöst hintett a Creteilnek – ez pedig figyelmeztető jel lehet, vélekedett a csatár, aki természetesen győzelmet vár a mai ütközettől.
A Lavalnál nagyon bizakodó a hangulat, bár ez nem csapott át “hurráoptimuzmussá”. Nincs is rá ok, hiszen a narancssárgák jelenleg is kieső pozícióban tanyáznak 13 meccsen gyűjtött 11 pontjukkal. Idegenben igencsak haloványak: 0-1-6, 2-12-es gólaránnyal. Az iksz a tökutolsó Bastiánál jött össze még szeptember végén, azóta két tóra, két vereség, mindkétszer 0-2-re.
Égett a ház rendesen a klubnál, Philippe Hinschberger vezetőedzőnek egyre kényelmetlenebbé vált a kispad. Nem is csoda, hogy a múlt hétvégi győzelemnek elképesztő módon örül mind a csapat, mind pedig a tréner… A Creteil ugyan gyorsan megszerezte a vezetést, ám a Laval parádézott, és végre kihasználta a helyzeteit. 5-1 lett a vége!
Bekamenga személyében egy gólveszélyes támadót a Laval is foglalkoztat: a csatár 7 találatot jegyez, a múlt pénteken egy duplával vette ki részét a sikerből.
A találkozó előtti napon a klub hivatalos honlapján a kulcsemberek szólaltak meg, a sérüléséből visszatérő Renouard abban bízik, hogy kijöttek a hullámvölgyből, Vanhamel kapus persze az ellenfél gólzsákjára hívta fel a figyelmet, míg Bekamenga azt hangsúlyozta, hogy igyekszik megismételni múlt heti produkcióját.
A Laval 2005 óta nem nyert a Troyes ellen, a közelmúlt csatáiban rendre a kékek bizonyultak jobbnak. És ma sem szavazunk a vendégeknek bizalmat, szerintünk a minőség a hazaiakkal van! Tippünk tehát 1-es, egy másik szelvényen pedig akár adható a +2,5 is…

Olvasói sztorik