Hírek

Hol a helyünk a futballvilágban?

Egy ausztrál cég globális jelentőségű felmérést hozott nyilvánosságra, amelyben a magyar foci is szerepel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Eye See Data nevű ausztrál cég elképesztő adatokat hozott nyilvánosságra a világ labdarúgó átigazolási számainak alakulását illetően. A kutatás 1900-tól napjainkig mutatja be a piac irdatlan növekedését.

A cég néhány héttel ezelőtt jelentkezett egy videóval, amelyben remek infógrafikán követhető nyomon 1900 és 2013 között miként növekedett a nemzetközi futballpiac. A prezentáció nyomon követi a globális futballtranszferek számának és értékének alakulását az első légióstól napjainkig. Döbbenetes, de a transzferek 75 százaléka az utóbbi tíz évben történt. Tavaly például 167 országból 10.546 játékos igazolt máshova, és elképesztő összeg 2,03 milliárd euró cserélt gazdát.

Aki még részletesebben, országonként kíváncsi az adatokra, az kattintson ide. Szerintük Magyarországra például 619 játékos összesen 5,9 millió euró transzferdíjért érkezett napjainkig, míg 766 játékos távozott külföldre, akikért mintegy 44,86 millió euró érkezett be a klubkasszákba. Ebből is látszik, nem vagyunk nagyhatalom, de legalább pozitív a szaldó…

Csak tanulságként érdemes megemlíteni, hogy Horvátországban ugyanez az arány 30,42 millió euró, 763 játékos és 292,28 millió euró, 1286 játékos – írja a sport24.hu.

.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik