Hírek

Megszakadt az AS Roma nagy sorozata

Tíz bajnokit nyert megszakítás nélkül a listavezető, amely vasárnap 1-1-es döntetlent ért el a Torino FC otthonában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A vezéregyéniségüket, Francesco Tottit sérülés miatt nélkülöző rómaiak büszkén készülődhettek a torinói meccsre, hiszen korábban az összes mérkőzésüket megnyerték.

Ennek megfelelően kezdték a mérkőzést, és a 28. percben meg is szerezték a vezetést: egy formás akció végén Pjanics visszagurítását Strootman nyolc méterről vágta a kapuba (0-1). A szünet után lendületesebb lett a hazai együttes, az 56. percben De Sanctis kapusnak bravúrral kellett védenie Meggiorini lövését.

A 63. percben egyenlített a Torino, ismét Meggiorini kevergetett, végül passzát Cerci kotorta a hálóba (1-1). Az utolsó félórát nagyon megnyomták a vendégek, de újabb gólt már nem sikerült szerezniük.

Az AS Roma vezetőedzője, Rudi Garcia nem volt elkeseredve amiatt, hogy véget ért remek győzelmi sorozatuk. A meccs után azt nyilatkozta, idegenből elhozni egy pontot mindig pozitívum.

– Tetszett, ahogy mindent megtettünk a győzelem érdekében. A végsőkig támadtunk, és megpróbáltuk megszerezni a győztes gólt – idézi a francia trénert, Rudi Garciát az asroma.hu. – Ilyen a futball, nem tudunk minden meccset megnyerni, ráadásul idegenben egy pontot szerezni nem akkora negatívum. Hogy éreztük-e a nyomást a győzelmi sorozat miatt? Számunkra nem volt teher, de természetes, hogy ilyenkor változik a hozzáállásod. Heti három mérkőzésnél a harmadik már nagyon nehéz, ilyenkor friss lábakra van szükség. Természetesen Totti és Gervinho nélkül sokkal kevesebb a lehetőségünk elől. Az első félidőben nem szenvedtünk annyira, hiszen a Torino teljesen kontrákra rendezkedett be, és várta, hogy hibázzunk. A második félidőben mindkét félnek több támadási területe maradt. Az egyenlítés után a Torino visszaállt a kontrákra és így nagyon nehéz volt feltörni a tömörülő védelmét. Legyünk elégedettek most ezzel az egy ponttal, ez is értékes, aztán nyerjük meg a következő mérkőzésünket a Sassuolo ellen. Aztán reméljük, hogy el tudunk szakadni a Juventus, Napoli kettőstől.

Olvasói sztorik