Hírek

Másodosztályú kirándulások…

Mire megy a Helmond az Ajax tarcsival? No és mit hoz a Liefering-Austria Lustenau mérkőzés? Van egy-két öltetünk...

Helmond-Ajax Tartalék +2,5! 1!

A holland másodosztályban a Helmond kezd magára találni, az Ajax tarcsi vélhetően nem tudja megnehezíteni a a hazaiak dolgát. Gólokkal is kalkulálunk…
A 15. fordulót rendezik a hétvégén a holland második vonalban. A Halmond az Ajax utánpótláscsapatát fogadja. A piros-feketék eddig közepesen teljesítenek, idei produkciójuk messze elmarad a tavalyitól. Jelenleg mindössze a 8. helyen tanyáznak 22 egységgel, és meglepetésre vendégségben jobban megy a brigádnak. A Lavans Stadionban 2-2-2-es mérleget hoztak össze, az Almere és az FC Eindhoven győzött nála, viszont a listavezető Dordrecht megadta magát, csakúgy, mint az Emmen.
A brigád gyengén rajtolt, ám az elmúlt hetekben már rendezték a soraikat Brouwersék: az edzőváltás után négy meccse nem találtak legyőzőre, igaz, mostanság gyengébb ellenfelekkel találkoztak a fiúk. Az elmúlt esztendőben otthon rendre nagyon eredményes volt a Helmond, és szerintünk előbb-utóbb ez a mostani kiírásban is igaz lesz a társulatra.
Az ellenfél az Ajax ificsapata lesz. A gárda a 16. pozícióban szerénykedik 14 egységgel, vendégségben pedig 2-0-5-ös sorral. Az FC Eindhovent és a PSV juniort verte a túrákon, ám ezek a sikerek nem mostanában történtek. A legutóbbi két túra totál kudarcba fulladt, ráadásul mostanság odahaza sem jönnek az eredmények, így most már öt zakónál tartanak zsinórban.
A gyenge forma mellett tovább sújtja a csapatot, hogy eltiltás és sérülés miatt igencsak foghíjas lesz az amszterdamiak kerete…
Az új trénerrel jól megy a Helmondnak, amely szerintünk legyűri a gyenge passzban lévő Ajax ifit. Emellett – miután a holland második ligáról lévén szó – könnyen jöhet a +2.5-ös opció is!

Liefering-Austria Lustenau +2.5!

Az osztrák második ligában gólokra vadászunk: hármat csak összehoznak a felek!
Az osztály egyik legtehetősebb együttese a Liefering: a Salzburg játékosokkal megerősített keret remekül kezdte a szezont, ám mostanság már lényegesen döcögősebbre vette a figurát a társaság. 15 meccsen 24 pontot gyűjtött a vendéglátó, odahaza 5-0-2-es mutatót produkálva. A támadójátékkal nincsen különösebb probléma, ugyanis már 34-szer eredményesek voltak – ugyanakkor a védelem meglehetősen szellős, hiszen 23 alkalommal kapituláltak eddig.
Mint említettük, a csapat mostanság nem igazán brillírozik, szeptember vége óta nem győztek, ebben a periódusban két iksz és két vereség csúszott be. Legutóbb Hartbergben jártak, és olybá tűnt, hogy végre visszatalálnak a helyes útra Bammerék. Tíz perc után már 2-0-ra vezettek, ám mégsem jött össze a siker. A hazaiak a ráadásban büntetőből egalizálták az eredményt. A Liefering sokkal jobban futballozott ellenfelénél, helyzetek sokaságát dolgozta, majd hagyta ki. És a foci alapigazsága ezúttal is jött…
A klub anyagi lehetőségeit, játékoskeretét ismerve eddig negatív meglepetés a szereplés: a feljutó helyen álló Altach már 12 ponttal meglógott tőlük…
Az Austria Lustenau az előző kiírásban sokáig a dobogón tanyázott, ám a hajrára összeomlott a gárda. Sokan sejtetni engedték, hogy a zöld-fehérek nem akartak feljutni, és ezért produkáltak “érdekes” eredményeket a bajnokság finisében.
Az idei kiírásban rosszul kezdtek, de aztán megrázták magukat Siilváék, és parádés őszt produkáltak. Tizenegy fellépést tudtak le vereség nélkül, ám az elmúlt bajnokin már jött a hibapont: a Kapfenberg 4-2-ra nyert Lustenauban (kiállítás is volt a hazaiaknál, így egy alapembere eltiltott lesz a zöldeknél), majd néhány nappal később a Sturm Graz is egy négyest rajzolt neki kupameccsen (0-4).
Az Austria Lustenau lényegesen fukarabb, már ami a találatokat illeti: 8-3-as az idegenbeli gólaránya! A 26 pontos csapat idegenben 4-2-1-es, tekintélyt parancsoló statisztikát hozott össze, egyedül St. Pöltenben kapott ki, de még augusztus elején!
Ősszel, fordított felállásban 3-3-as végeredménnyel ért véget a 90 perc. És ma is a találatokban bízunk. Noha nem könnyű bevenni a lustenaui védelmet, ma azért ez összejön a Lieferingnek. Összességében várunk három gólt, amely 1.6-os pénzt ér. Egy próbát mindenképpen megér ez az opció…

Olvasói sztorik