Hírek

Góleső a Camp Nouban?

A barcelonai derbit nem lehet kihagyni. És a Dordrecht-Den Bosch összecsapást sem!

Barcelona-Espanyol Nyer az 1-es csapat és lesz +3,5 gól!

Minden a gránátvörös-kékek mellett szól a mai összecsapáson, és nem is érzünk meglepetést. Sok gól, hazai siker!
A Barcelona 11 fordulót követően magabiztosan vezeti a La Ligát: egy iksz mellett 10 siker áll Mesisék neve mellett – csak Pamplonában nem tudtak nyerni a katalánok. A Camp Nouban 20-5-ös gólarányt hozott össze Gerardo Martino alakulata, négyszer legalább három találatig jutottak Neymarék, csak a Real úszta meg kettővel (2-1).
A Barca játéka az új tréner érkeztével nem változott meg alapjaiban, a labdatartáson, majd labdavesztés után a gyors letámadáson alapuló stratégia továbbra is megoldhatatlan feladat elé állítja az ellenfelek döntő többségét. Tán Messi haloványabb egy fokkal a tőle megszokottnál, ám a brazil csillagot épp ezért igazolták – reagált a klub első embere az argentint ért kritikára.
A hétközi fordulóban Vígóba utaztak Fabregasék, és könnyed játékkal nyertek 3-0-ra a kékek ellen. A meccsnek ugyan voltak “melegebb” periódusai, ám ezt átvészelték Alvesék, és végül ellentmondást nem tűrő magabiztossággal húzták be az újabb sikert. Sérültek vanak szép számmal a keretben: Pique, Affelay, Jorda Alba, Cuenca és Jonathan nem bevethető a derbin.
Xaviék a BL-ben is érdekeltek még természetesen, kedden a Milant fogadják. Iniestáék jó eséllyel megnyerik a csoportjukat, eddigi eredményeik legalább is erre engednek következtetni.
Javier Aguirre gatyába rázta tavaly a kék-fehér alakulatot. Az Espanyol mexikói szakvezetője lassan egy éve érkezett meg az El Pratba, és azóta kisimulhattak a gárdáért rajongó drukkerek ráncai. Sergio Garciáék az előző kiírásban feljöttek a középmezőnybe, ott is zártak, és az idén nem ragadtak be úgy a rajtnál, mint a 2012/2013-as pontvadászatban. Jelenleg 15 egységgel a 8. pozíciót foglalják el, idegenben 1-1-3-as sorral (Granadában nyertek, Vígóban remiztak). Viszont legutóbbi három túrájukat egyaránt elbukták a fiúk: a Villarealnál még nem is gáz megégni, de azért a Levante és az Elche elleni kirándulást nem kellett volna feltétlenül nulla ponttal zárni…
Stuaniék remek rajtját (az első 5 játéknapon veretlenek maradtak a csíkosak) gyengébb folytatás követte, egy fellángolásra viszont futotta még Pizziék erejéből: elverték az addig makulátlan mérleggel rendelkező Atleticót! A hétközi fordulóban a szétesőben lévő Malaga járt az El Pratban, és hiába a mezőnyfölény, végül 0-0 maradt a találkozó.
Az Espanyol vendégségben eddig mindössze a granadai túrát úszta meg kapott gól nélkül, máskor mindig legalább kettőt kaptak Simaoék…
A keret teljes, tehát a mexikói szakvezető a legjobb összetételben vezényelheti pályára csapatát.
Az egymás elleni mérleg nyomasztó Barca-fölényt mutat – mi is a sikerüket várjuk. Viszont az nem kellően kifizetődő opció. Szerintünk könnyedén összejöhet 4 találat a meccsen, amit ha a hazai sikerrel kombinálunk, máris 1,85-ös szorzót fizet. Emellett várunk még egy Neymar-gólt is, ennek odds-ca 1,6…

Dordrecht-Den Bosch 1!

A listavezető az idegenben gyámoltalan, történelmi vereségből érkező Den Bosch ellen nem hibázhat saját közönsége előtt.
14 fellépésen 29 egységet termelt a Dordrecht (9-2-3), amely egyértelműen megcélozta a feljutást érő első pozíció megszerzését. Harry van den Ham brigádja odahaza, a GN Bouw Stadion-ban eddig 6-0-1-es sort hozott össze, egyedül a Willem tudott nála nyerni még szeptember közepén. Ezen kívül csak győzelmek saját pályáján – igaz, csak kétszer nem kaptak gólt Kortéék.
A társulat formájára nem lehet panasz, ugyanis két nyertes meccsel a háta mögött fogadja aktuális ellenfelét. Előbb az élcsapatnak számító Emment verte szinte végig emberhátrányban futballozva magabiztosan (4-2), majd a hét elején az Ajax tarcsinál aratott fényes diadalt (0-4).
A Den Bosch öt iksszel nyitott, aztán viszont azóta sem remiztek a fiúk. 3-5-6-os sorukkal, 14 egységgel csak a 17. helyen állnak. Vendégségben szerényen tolják (1-3-3-), csak a csont utolsó Oss-nál húzták be a három pontot. A gólokkal is fukarkodnak idegenben, 6 találatukra 15-öt kaptak. Szeptember végétől gödörbe kerültek, amelyből az Excelsior hazai legyűrésével olybá tűnt, kijöttek, ám a múlt héten alaposan beleszaladtak a késbe: a Sparta 7-1-re zúzta le a derék Den Boscht… De Ruitert kiállította a játékvezető, vele nem számolhat a vezetőedző.
Az egymás elleni mérleg ugyan a Den Bosch felé hajlik, ám most a forma és a motivációs tényező miatt a Dordrechtre voksolunk. A listavezető komolyan gondolja a feljutást, ehhez pedig a kiscsapatnak számító Den Boscht le kell gyűrni. Tippünk tehát 1-es!

Olvasói sztorik