Hírek

Belga bajnoki, orosz kupa

Ma Liege és Vlagyikavkaz a célállomás...

Standard Liege-Beveren +2,5! (0-1) 1!

Vajon visszatalál-e a helyes útra a bajnokságot parádésan kezdő Liege-i alakulat? Nos, szerintünk igen, ennek pedig a Beveren issza meg a levét…
Elképesztően nyitotta az idei pontvadászatot a Standard: kilenc sikerrel csapott bele a lecsóba Guy Luzon alakulata, ebben a periódusban hétszer kapott gól nélkül hozta a meccseket a piros-fehér sereg. A folytatásban ugyan már némiképp akadozott a gépezet: a Zulte otthonában kikaptak Ezekielék, majd otthon nem bírtak a Charleroi-val (2-2), a múlt hétvégén ismét remiztek, ám az Anderlechtnél kettős emberhátrányban elért pont miatt nem kell szégyenkezniük a fiúknak.
A belga brigád az EL-ben is küzd, bár ott azért lényegesen kevesebb sikerélmény éri őket, mint odahaza. A csoportból aligha jutnak tovább, így a 2014-es esztendőre jó eséllyel már csak a hazai kihívásokra kell majd koncentrálniuk Biáéknak.
A listavezető 29 egységig jutott, a Genk-Club Brugge-Zulte hármas viszont egyre jobban közelít a piros-fehérekhez. Most már tényleg muszáj nyernie a gárdának, mert a Beveren után két, igencsak rázós bajnoki vár a Standardra: ellátogatnak előbb Gentbe, majd fogadják – egy EL-találkozót követően – a Club Brugge-t…
A Stade Maurice Dufrasne-ban 10-3-as gólarányt hoztak össze a srácok, 5 meccsükből négyszer legalább két gólt szereztek.
Opare és VainQueur pirosat kapott a hétvégén, így ők pihennek.
Az ellenfél a gyengécske Beveren lesz: az előző kiírás 13. helyezettje jelenleg mindössze a 15., 12 fellépésen csak 8 pontot termeltek a sárgák. Vendégségben 0-2-3 a soruk, csak a Mons-nál és a Charelroi-nál tudtak remizni. Veselinovicék formája nem az igazi: október elején ugyan verték az Oostende-t, ám utána két zakó jött megint: a Leuven és a Lokeren is kettővel bizonyult jobbnak a fiúknál.
A Beveren támadósora botrányosan teljesít eddig: 12 csatában mindössze 9-szer voltak eredményesek a fiúk, öt meccsen pedig totál impotensnek bizonyultak.
A két alakulat kerete között hatalmas a különbség, ráadásul a Liege játszik hazai környezetben. A közelmúltban ugyan botladozott a Standard, ám szerintünk kijönnek a gödörből a vendéglátók, és jó eséllyel kettővel verik el a kiesés elől menekülő Beverent. Egy másik szelvényen behúzható a +2,5-ös opció is – tavaly augusztusban 3-1 lett a vége…

Alanyija Vlagyikavkaz-Anzsi Mahacskala 1(x)!

Az orosz kupában a legjobb 16 közé jutás a tét. Az Anzsira kemény túra vár…
Az Alanyija az elmúlt szezonban könnyűnek találtatott az élvonalban, sereghajtóként búcsúzni kényszerült. A piros-sárgák azonban nyomban a feljutást tűzték ki célul, és eddig úgy tűnik, nem lehetetlen a küldetés. Feljutó, 2. helyen tanyáznak, odahaza félelmetes mutatóval: 8-1-0, augusztus eleje óta nem vesztett a Republican Spartak Stadium-ban. A formája kissé hektikus, ugyanis idegenben sebezhetőnek tűnnek Priskinék.
A kupában a Spartak Nalcsik ellen egy kört már túléltek a sárga-pirosak: idegenben, hosszabbítás után vívták ki a továbbjutást.
Az Anzsinál nagytakarítást tartottak: szinte valamennyi piacképes labdarúgójától megvált a klub, így nem is csoda, hogy jelenleg a sereghajtó az élvonalban a gárda. Hat döntetlen és nyolc vereség áll a neve mellett, a bajnokságban három vereséggel a háta mögött érkezik a találkozóra. A hét elején a Kubannál vendégeskedtek a fiúk, és ki is kaptak annak rendje és módja szerint. Az EL-ben a közelmúltban érte őket egy apróbb siker (Tromsö 1-0), bár a norvég kiesőjelölt legyűrése azért nem olyan nagy bemondás.
Nehezen tudjuk elképzelni, hogy az ezer sebből vérző Mahacskala abszolút motiváltan lépjen pályára Vlagyikavkazban. Az Alanyija otthon erős, és szerintünk ez továbbjutást érhet. Tippünk ennek megfelelően 1(x)!

Olvasói sztorik